2014. április 10., csütörtök

Premier League: Mindent eldöntő meccs a bajnoki címért! - előzetes

Mondhatni csonka fordulót rendeznek az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) 34. fordulójában, mely az FA-Kupa elődöntői miatt négy csapat számára bajnoki pihenőt tartogat. Vasárnap  ellenben jön a várva várt rangadó, mely akár a bajnoki címről is dönteni hivatott. 

Szombaton nagyjából egy kivételével minden mérkőzés egy időpontban kezdődik majd, a nyitómérkőzés mindössze hét perccel előzi meg a többi párharc kezdetét, a felsőházat záró Stoke az előtte tanyázó Newcastle United ellen lép pályára.

A Crystal palace és az Aston Villa mondhatni nyugalmi állapotban  egyaránt hét pontra tanyáznak a kiesőzónától, így párharcuk némileg érdemtelen, nem úgy a Cardiff vendégjátéka a Southamton otthonában, ugyanis a kiesőjelölt walesi csapat az utolsó szalmaszálakba kapaszkodhat. Hasonló cipőben jár a Sunderland is, mely ha ezúttal kikap olyan mélyre kerül, melynek teteje kis híján a másodosztály kapuja. Azonban nem számíthatnak könnyű meccsre, ugyanis ellenfelük az Everton a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyre hajt és egy esetleges győzelemmel ha ideiglenesen is de beelőzheti az Arsen Wenger csapatát. Igazi hat pontos kiesési meccs lesz a Fulham és a Norwich csatája, a Londoniak az utolsó szalmaszálakba kapaszkodhatnak és a győzelem az elfogadható, míg a Kanárik egy győzelemmel viszonylagos kényelembe helyezkedhetnének. Végül pedig a WBA és a Tottenham csatája, Gera Zoltán csapata a Norwich előtt tanyázik és még nincsen biztonságban, míg a Spurs hátulról védekezik a Vörös Ördögök ellen, akik a hétvégén szintén nem játszanak bajnokit.

Szombat
16:00 Stoke - Newcastle United
16:07 Crystal Palace - Aston Villa
16:07 Southampton - Cardiff
16:07 Sunderland AFC - Everton
16:07 Fulham - Norwich
16:07 West Bromwich - Tottenham (Digi Sport 1)

Mint ismeretes a Liverpool vezeti a tabellát a Chelsea előtt két ponttal, a felek egyaránt 33 mérkőzésen vannak túl, míg a Manchester City két elmaradt mérkőzéssel négy pontos hátrányban a harmadik. Amennyiben Pellegrini tanítványai győzelemre hozzák elmaradt meccseiket, nem nehéz kiszámolni, hogy átvehetik a vezetést a tabellán két ponttal. Hogy miért olyan fontos ez? Nos, a Liverpool hazai pályán fogadja a Manchester City gárdáját, a mérkőzés pedig nagyon úgy fest, hogy a bajnoki címről hivatott dönteni. Ha nyer a pool akkor a City elmaradt meccsei ellenére is meg tudja őrizni első helyét, ám ha döntetlen születik, netán nyer a Yaya Toure vezette had, akkor sorsukat a saját kezükbe veszik. Mondhatni tehát, hogy az év meccse következik Angliában!

A forduló zárómeccsén, mely az elmaradt meccsek miat nem is annyira záró, a Swansea otthonába látogat a Chelsea, mely még nem tett le bajnoki álmairól és igyekszik versenyt futni fent említett riválisaival, lesvén, hogy azok mikor botlanak. Számukra egy pontvesztés már biztosan nem fér bele...

Vasárnap
ápr. 13.. 14:37 Liverpool - Manchester City (Digi Sport 1)
ápr. 13.. 17:00 Swansea - Chelsea (Digi Sport 1)

FA-Kupa elődöntők
Szombat 
18:07  Wigan (II.) - Arsenal (Sport 2)
Vasárnap 
17:07 Hull City - Sheffield United (III.) (Sport 1)

Az FA-Kupa elődöntők miatt elmarad a Manchester United és  a Hull City, illetve az Arsenal és a West Ham United összecsapása.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése