2014. december 14., vasárnap

Utolsó pillanatban szerzett góllal nyert a Tottenham

Spurs győzelemmel zárult az angol élvonalbéli labdarúgó-bajnokság (Premier League) vasárnapi játéknapja. A szenvedő fél a Swansea volt, mely nem szolgált rá a vereségre, ám a focit gólra játsszák. 

Swansea - Tottenham 1-2 (0-1)
G: Bony (48.) ill. Kane (4.), Eriksen (90.)

Remekül kezdte a mérkőzést a Tottenham, Pocetthino tanítványai már a 4. percben csöndre intették a walesi publikumot, amikor Eriksen szöglete Kane fejét találta meg, a labda pedig a hálóval kötött barátságot. A bekapott gól nem zavarta meg a hazaiakat, Bony vezérletével az egyenlítésért hajtottak, ám ez az első játékrészben nem jött össze. Igazán nagy lehetőségeket fel sem jegyezhettünk, a felek mindössze egy-egy kaput találó kísérletet tudtak felmutatni. 

A második félidő elején aztán rezgett a háló, Bony lövését előbb blokkolta az egyik Spurs védő, ám a kipattanó az elefántcsontpartit találta meg, aki köszönte szépen és közelről a kapuba gurított. A Swansea bár dupla annyi kísérletet jegyzett, ezek nagyon ritkán találtak kaput, ha pedig találtak, akkor Lloris volt a végállomás. A mérkőzés végét meghúzta a Tottenham, ennek pedig a 90. percben meg is lett az eredménye, Davies ugratta ki Eriksent, aki tizenhatról laposan lőtte ki a bal alsó sarkot, ezzel győztes találatot jegyezve. Összességében az egy pontra rászolgált volna a Swansea, ám a foci ilyen, gólra játsszák, ezen mutatóban pedig vasárnap este a Spurs volt a jobb. 

Győzelmével a londoni alakulat feljött az Arsenal mögé a hetedik helyre, míg a Swansea a kilencedik pozícióig csúszott vissza. A felek helyet cseréltek a tabellán,

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése