2014. december 21., vasárnap

Dráma az Anfielden, Skrtel a 97. percben egyenlített az Arsenal ellen

Igazi ősi rangadót játszott a Liverpool és az Arsenal az Anfielden. Izgalomból és drámából is volt történés bőven a 100 percig húzódó meccsen, melynek a vége pontosztozkodás lett. Ezt nevezzük derbinek... 

Liverpool - Arsenal 2-2 (1-1)
Anfield, 44703 néző; Vezette: Michael Oliver
Liverpool: Jones - Kolo Toure (Lambert 81.), Skrtel, Sakho - Henderson, Lucas Leiva, Gerrard, Markovic (Borini 74.) - Lallana, Coutinho, Sterling.
Arsenal: Szczrsny - Gibbs, Mertesacker, Debuchy, Chambers - Flamini, Cazotla, Oxlade-Chamberlain (Campbell 90.), Welbeck, Sanchez (Monreal 90+4.), Giroud (Coquelin 82.).
Gólszerzők: Coutinho (45.), Skrtel (90+7.) ill. Debuchy (45+2.), Giroud (65.)
Sárga: Borini (90.) ill. Flamini (14.), Debuchy (47.), Cazorla (90+3.)
Kiállítás: Borini (90+2.) ill. -

Indiszponáltan, visszahúzódóan kezdte a mérkőzést az Arsenal, mely alig tudta megtartani a labdát, ez pedig nem csak az első percekre volt igaz, hanem az egész félidőre. A Liverpool ennek ellenére nem igen tudott nagy helyzeteket kialakítani, a 3. percben egy jócskán fölé szálló Gerrard szabadrúgást jegyezhettünk fel, majd a 12. minutumban Lallana fordult be és lőtt 15-ről kicsivel a bal léctalálkozás fölé, azonban Jones rajta volt a labdán. Egy Flamini sárga és meddő mezőnyjáték, más semmi, a következő említésre méltó szituáció a 35. percben történt, ekkor Szczesny védett hatalmasat lábbal, a betörő Markovic kis híján eltette a játékszert kötényben. Négy minutummal később ismételten a szerb volt főszerepben, üresen kapta a labdát a jobb szélen a tizenhatos előterébe, azonban kapásból csúnyán a lelátóra tekert. A 43. percben aztán tombolt az Anfield dühös közönsége, a már sárgával rendelkező Flamini úszott meg egy könyököst kiállítás nélkül. A játékrész utolsó percére kanyarodva aztán hangrobbanás rázta meg a stadiont, Coutinho remekül cselezte magát lövőhelyzetben, majd 15-ről a jobb kapufát érintve lőtt a hálóba. (1-0)

Sokáig azonban nem örülhettek Rodgers tanítványai és a pool szurkolók, a túloldalon a hosszabbításban Debuchy bólintott a kapuba Flamini beadását követően. Egy helyzet egy gól, ez volt az Ágyúsok félidei mérlege. (1-1)

Rosszul kezdődött a második félidő, hazai szemszögből, Giroud előbb ellökte az őt fogó Skrtelt, majd véletlenül rálépett a stoplissal a fejére. A szlovák fejbőre több helyen felszakadt és erősen vérzett, hosszú percekig állt a játék, elkészült a kötés és a turbán, Skrtel pedig vállalta a további játékot. A 60. percben aztán Coutinho és Markovic váltott remekül a szélen, utóbbi gurított vissza lövőre, azonban Lucas Leiva nagyon csúnyán fölédurrantott. Két minutummal később aztán Szczesny jött ki érthetetlen módon, Coutinho eltolta mellette a labdát, majd az alapvonalról visszatálalt Gerrard számára, aki csukafejest bemutatva fél méterrel fölé fejelt a védők gyűrűjében. A kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat, Giroud talált a kapuba. A francia remek labdát kapott az alapvonalról Cazorla komponálásában, Jones pedig kötényben nyelte be a lövést, mely az ötös sarkáról érkezett. (1-2)

Az utolsó húsz percre fordulva aztán két Gerrard kísérletet láthattunk, Szczesny azonban a helyzet magaslatán volt. A 75. percben nem a lengyel kapuvédőn múlott, hogy nem jött össze az egyenlítés a hazaiaknak, Lucas Leiva csupán centikkel tévedett. A pool percei voltak ezek, a gól azonban nem akart összejönni, Coutinho remek lapos lövését Szczesny tolta mellé. A 87. percben ismételten Szczesny volt főszerepben, a csereként beálló Borini fejesét bravúrosan sikerült szögletre tolni. A negyedik játékvezető kilenc perces hosszabbítást mutatott fel, az Arsenal pedig hosszú percek óta a saját kapuja előtt védekezett. Coutinho jobb alsóba tartó löketét Szczesny fogta, majd Borini egy buta szabálytalanság után mehetett zuhanyozni. Az Arsenal lengyel kapuvédőjét jól megdolgoztatták ezen a meccsen, a 95. minutumban Gerrard távoli löketét is sikeresen hárította. A 97. percben aztán hangrobbanás tört ki az Anfielden, a fejsérülését követően a játékot vállaló Skrtel emberhátrányban bólintott a kapuba.Megérett a pool fölénye, Wenger tanítványai az utolsó hús percben kapujuk előtt védekeztek. (2-2)

A slusszpoén Cazorla lábában maradt, a spanyol lövését fogta Jones, a kipattanó pedig nem jutott el a címzettig, így 100 percnyi játék után a játékvezető véget vetett a meccsnek.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése