2014. október 21., kedd

Újfent pontokat mentett a Manchester United - eredmények, tabella

Hiába játszott jobban a Manchester United, nagyon fontos bajnoki pontokat hagyott Van Gaal csapata a Hawthorns gyepén. A WBA játékosok és szurkolók csalódottak voltak, hiszen nagyon közel volt a győzelem, ám később még nagyon sokat érhet ez a pont. Véget ért a Premier League 8. fordulója, íme az eredmények, a bajnokság állása és a góllövőlista élmezőnye. 

West Brom - Manchester United 2-2 (1-0)
West Bromwich, The Hawthorns 27000 néző; Vezette: Michael Dean
West Brom: Myhill - Wisdom, Dawson, Lescott, Pocognoli - Gardner, Morrison, Dorrans, Sessegnon (Mulumbu 86.), Brunt - Berahino.
Manchester United: De Gea - Rafael, Jones, Rojo, Shaw - Blind, Herrera (Fellaini 46.) - Januzaj, Mata (Falcao 72.) , Di María (Young 76.) - Van Persie. 
Gólszerzők: Sessegnon (9.), Berahino (66.) ill. Fellaini (48.), Blind (87.)
Sárga: Morrison (39.) ill. Blind (83.), Rojo (90+4.)
Kiállítás: - ill. -

A hazaiak kezdték vehemensebben a mérkőzést, a kezdeti percekben többet birtokolták a labdát, ennek pedig meg is lett az eredménye, igaz egy kontrából. A 9. percben labdát vesztett a United, a jobb szélen Wisdom futott fel, majd tálalt a kapu irányába érkező Sessegnon elé, aki 18-ról remekbe szabott mozdulattal pókhálózta ki a bal felsőt. A középkezdést követően nem sokkal a túloldalon Van Persie kapott fantasztikus labdát, majd húzta kapura a játékszert, azonban Myhill jól fogta a szöget, hárítani tudott. A hazaiak kezdeti mezőnyfölénye aztán múlttá vált, ám a United sem tudott mit kezdeni a labdával, a WBA remekül zárta a területeket, Van Gaal támadóinál a támadó harmadban elfogyott a tudomány. A 38. minutumban kis híján egy egyéni hiba United gólt eredményezett, Van Persie szemfülesen csent labdát a büntetőterületen belül az alapvonalnál, majd cselezett befelé és húzott kapura, ám lövésébe egy blokkoló védő beleugrott. A Vörös Ördögök védői mint a hímes tojásra úgy vigyáztak a hazaiak jelenlegi házi gólkirályára, így Berahino nem igazán tudott ficánkolni. A szünetre egy gólos hazai előnnyel vonultak a csapatok.

A második felvonásra aztán egészen más United futott ki, mintha energiát és ihletet töltött volna Van Gaal a srácokba. Herrera helyére Fellaini érkezett, a belga pedig fantasztikus cserének bizonyult, ugyanis a 48. percben léc alá lőtt bombájával egalizáltak a Vörös Ördögök. Di Maria adott fantasztikus labdát, melyet mellel megszelídített a belga, majd jobbra cselezve ellépett védője mellé és Myhill szemek közé lőtt. Rövid idő alatt öt United kísérletet jegyezhettünk fel a labdabirtoklás volt hogy elérte a 80-20-as százalékos arányt, azonban a hazaiak kijöttek a szorításból, némileg sikerült rendezni a sorokat. Olyannyira, hogy a 66. percben ismételten megvolt a vezetés, Berahino kapott fantasztikus kiugratás, a bal oldalon Rafael beragadt, így nem lehetett les, az ifjú támadó pedig egy az egyben megoldotta, De Gea mellett tekert a bal alsóba. A 73. percben aztán elnézett egy kezezést a játékvezető a United kárára, elmaradt a tizenegyes. Egy minutummal később Van Perie lőtte telibe a jobb oldali kapufát 19-ről, ezeket a perceket némi szerencsével, de átvészelte a West Brom. A 76. percben aztán Di María kényszerült elhagyni a játékteret, az argentin játékmesterjeges borogatást kapott a kispadon. A 87. percben aztán fagyos csend lett a Hawthorns lelátóin, csupán a vendég szurkolók ünnepeltek, ugyanis Blind rezgette meg a bal alsót. A fennmaradó pár percben, illetve a hosszabbításban nagyon nyomott a United, ám nem sikerült bevenni Myhill kapuját, így maradt a 2-2-es döntetlen.

Íme a 8. forduló eredményei:
Manchester City - Tottenham 4:1
Arsenal - Hull 2:2
Burnley - West Ham United 1:3
Crystal Palace - Chelsea 1:2
Everton - Aston Villa 3:0
Southampton - Sunderland AFC 8:0
Newcastle United - Leicester 1:0
Queens Park - Liverpool 2:3
Stoke - Swansea 2:1

Íme a Premier League jelenlegi állása:
1. Chelsea 22 pont, 2. Manchester City 17 p., 3. Southampton 16 p., 4. West Ham 13 p. (15:11), 5.. Liverpool 13 p. (13:12), 6. Manchester United 11 p. (13:10)m 7. Arsenal 11 p. (13:11), 8. Swansea 11 p. (11:10), 9. Tottenham 11 p. (10:11),... 13. Everton 9 p.,... 18. Newcastle 7 p,, 19. Burnley 4 p. (4:13), 20. QPR 4 p. (6:18).

Íme a góllövőlista élmezőnye: 
1. Agüero (Manchester City), Diego Costa (Chelsea) 9-9 gól
3. Pellé (Southampton)  Berahino (West Brom) 6-6 gól
5. Berahino (West Brom) Sakho (West Ham), Ulloa (Leichester) 5-5 gól

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése