2014. július 8., kedd

Riválisát gyengítve erősített a Schalke

Megegyezés született a Bayer Leverkusen és a Schalke 04 között, ennek értelmében Sidney Sam a a "Bányászoknál" folytatja pályafutását. 

A 26 esztendős irányító, támadó középpályás egyben remek és igen rögös szezonon van túl, több ízben is sérülések nehezítették játékát, ám amikor egészséges volt szinte kifogástalan teljesítménnyel rukkolt elő, így bánhatják a "Gyógyszergyáriak", hogy nem sikerült dűlőre jutni a hosszabbítást illetően.

Ezáltal pénzzé lett Sam játékjoga, ám a Schalke igen jól járt, ugyanis csupán 2,5 millió euróba került a transzfer, ezt Szalai Ádám eladásából (6 millió euró) könnyedén fedezte a klub. Új kontraktusa négy esztendőre 2018 nyaráig szól az ötszörös német válogatott középpályásnak.

Sam a 2013/2014-es szezonban minden sorozatot figyelembe véve 31 mérkőzésen volt érdekelt, ezeken pedig 13 gólt és 9 gólpasszt jegyzett, na meg remek mezőnymunkát. A Leverkusen csapatában 2010 óta 128 mérkőzésen lépett pályára, s ez idő alatt 36 gólt és 26 gólpasszt jegyzetek a statisztikusok a neve mellé. 

Arrow 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése