2014. július 18., péntek

Riquelme elhagyja a Boca Juniorst, megvan új klubja - hivatalos

Könnyen elképzelhető, hogy pályafutása utolsó állomásához érkezett az argentin kiválóság Juan Román Riquelme, aki elhagyta a Boca Joóuiniors csapatát és nevelőegyüttesébe a második ligás Argentinos Juniorsba szerződött. 

A 36 esztendős támadó középpályás szerződése lejárt, s bár a Boca vezetői szerették volna azt meghosszabbítani, az ex-válogatott labdarúgó a távozás mellett döntött. Visszatér oda, ahol a labdarúgás alapjait tanulta meg, nevelőegyütteséhez az Argentinos Juniorhoz, mely a mögöttünk álló szezonban esett ki az első osztályból.

Riquelme két szakaszban volt a Boca Juniors játékosa, összességében 182 alkalommal öltötte magára az együttes mezét. Karrierjének másik felét Európában, azon belül pedig spanyol honban töltötte, ahol előbb az FC Barcelona, majd a Villareal szurkolóinak mutatkozott be. A katalánoknál 40 mérkőzésen szerepelt, míg a Sárga Tengeralattjáró fedélzetén 119 alkalommal asszisztált.

Az Argentinos együttesében soha nem lépett még pályára a felnőttek között, most ennek is eljött az ideje. Új szerződése másfél évre szól, nem kizárt, hogy utána szögre akasztja a stoplist a Romy becenévre hallgató legenda.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése