2014. július 23., szerda

Olasz sztárklubban köthet ki a Shakhtar "disszidáló" ásza

Ukrajnában embertelen körülmények uralkodnak, nap mint nap halnak meg ukrán, vagy épen oroszbarát katonák, civilek, nők és gyerekek. A szakadárok bázisa, központja a kelet-ukrajnai Donetsk városa, mely egyben a Shakhtar Donetsk székhelye. Az ukrán erők a város bevételét tervezik, a játékosok pedig félnek, így teljesen érthető módon nem kívánják kockáztatni életüket. 

Az ukrán klub külföldön tartózkodott és játszott több felkészülési mérkőzést, azonban hat játékos úgy döntött lelép, megdobbant, nem tér vissza a városba. Közülük öt brazil és egy argentin, többükről most sem lehet tudni, hogy hol tartózkodik. Nem úgy a csapat egyik ásza Douglas Costa, aki már a váltás lehetőségét vizsgálja, hiszen nagy valószínűséggel egyhamar nem lesz rend a polgárháborús térségben.

Costa elmondta, imádja a klubot, tiszteli és szereti a szurkolókat, ám fél és az élete sokkalta fontosabb. Az olasz sajtó, pontosabban a  Corriere dello Sport arról számolt be, hogy az AC Milan már felvette a kapcsolatot a játékos ügynökével. Galliani és a Douglast képviselő játékosügynök túl van az első találkozáson, ám részleteket nem lehet tudni.

Azt, hogy miként válthat klubot a 23 esztendős brazil középpályás nem tudni, ahogyan arról sincsenek pontos információk, hogy mi a Shakhtar Donetsk hivatalos álláspontja disszidáló játékosaival szemben. A transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja a játékos piaci árát, akinek szerződése hosszútávon 2018 nyaráig köti őt ukrán klubcsapatához, ám senki nem kérheti tőle, hogy élete árán játsszon.

Costa 2010-ben szerződött Ukrajnába, azóta 169 tétmérkőzésen öltötte magára a Shakhtar mezét, ez idő alatt 33 gólt és 33 gólpasszt jegyzett. Valószínűleg a többi "disszidáló" játékos is hasonló képen fog eljárni, új klubot keres. Douglas iránt egyébként korábban a Juventus is érdeklődést mutatott.

Közben megjegyeznénk, hogy a sztárjait nélkülöző Shakhtar Donetsk tegnap este így is elhódította a szuperkupát az ősi rivális Dinamo Kijev 2-0-ás legyőzésével. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése