2014. július 28., hétfő

Az MLSZ kidobatta Puhlt a Sport TV-től

Megszokhattuk, hogyha hazánkban valamiről beszélnek és az negatív fényt vet valamire akkor azt a szőnyeg alá kell söpörni. Emlékezhetünk Huszti Szabolcs, vagy éppen Szalai Ádám "megmozdulására" és sajnos tisztában vagyunk vele, hogy két kiváló labdarúgónk emiatt jegeli a válogatott szereplését, vagy éppen jegeltetik. Biztosan emlékezünk Zombori Sándor esetére, most pedig itt az újabb love story, melynek főszereplője az 1994-es világbajnoki döntő sípmestere Puhl Sándor, aki a 2014/2015-ös szezontól kezdve nem formálhat véleményt a játékvezetésről a Harmadik Félidő című műsorban! 

A szaktekintély Magyar Labdarúgó Szövetség határozott kérésére került ki a műsorból, mondván túl sok figyelmet kap a játékvezetés, illetve Puhl Sándor munkája az MLSZ-nél nem összeegyeztethető a televíziós tevékenységgel. 

A játékosok és a vezetőedzők, sokszor jogtalanul szidják a sípmestereket, rájuk fogják a rossz eredményeket, pontvesztéseket, ez pedig a szurkolói társadalomra is átragad, ez pedig így nem helyénvaló! Nos, Puhl Sándor feladata pont az volt, hogy szaktekintélyként megítélje ezeket a vitatott helyzeteket és megvédje , vagy idézőjelesen elítélje a játékvezetők döntéseit. Attól, hogy őt kiveszik a műsorból, a vezetőedzők és játékosok ugyan úgy kérdőre vonják majd a bírók egyes ítéleteit, ám nem lesz olyan ember, aki ha úgy van megvédje a játékvezetőket. Ha pedig egy döntés helytelen és a bíró hibája akkor azt el kell ismerni, nem lehet, a szőnyeg alá seperni. Bár tudjuk és  sajnos nem csak a sportra értve, ebben az országban nagyon sok mindent a szőnyeg alá lehet seperni.

Eddig Puhl Sándor osztotta a pirosakat, most azonban őt állították ki a nagykutyák!!!

Az MLSZ döntését így kommentálta Sipos Jenő, a Harmadik Félidő évadnyitó adásában -  "Nagyon sokan örömmel vették a szakmai elemzéseit, a hozzáértő véleményeit, hiszen egy nemzetközileg ismert szakember magyarázta el az egyes szituációkat. Ugyanakkor egy másik rész nem feltétlenül azonosult ezzel a nézettel, hanem azt gondolta, hogy a játékvezetői bizottság elnökeként nem biztos, hogy helyes, hogy a televízió képernyőjén elemez ilyen szituációkat. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján született meg ez a döntés. Azt gondolom, hogy a magyar játékvezetés színvonala sokkal jobb annál, mint amit hétről-hétre edzőktől, játékosoktól, de még a kommentátoroktól is hallunk. Az ítéletek tekintetében 95%-ban jó döntés születik. Ha a játékban is ez lenne a helyzet, akkor a mérkőzések színvonala emelkedne. A későbbiekben Puhl Sándor elsősorban a játékvezetői bizottságban fejti majd ki a munkáját, és szeretnénk, ha ebben a műsorban a gólokról, cselekről, sikerekről lehetne beszámolni. Ha szükséges, akkor persze az MLSZ is elmondja a véleményét. Úgy ítéli meg a szövetség vezetése, hogy mostanában túlságosan előtérbe került a játékvezetés. Sokkal többet volt téma, hogy mint maga a játék, a futball. Könnyen belekapaszkodtak az edzők a játékosok abba, hogy azért nem nyertek, azért voltak formán kívül, mert rossz ítéletek születtek. Holott ugye, mint elmondtam, az esetek döntő többségében jól ítélnek a bírók. Egy 30 fordulós bajnokság során egyáltalán nem a játékvezetők döntik el a helyezéseket. A bíró egy része a mérkőzéseknek ugyanúgy, mint a háló, a vonal vagy a szögletzászló, és az a legjobb, ha észrevételen marad."

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése