2014. június 23., hétfő

VB 2014: Mexikó és Horvátország a továbbjutásért, Brazília a szurkolókért - előzetes

Magyar idő szerint éjjel az USA-Portugália mérkőzéssel befejeződött a második forduló, a csapatok pedig immáron a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre készülnek. Változik a szisztéma egy csoporton belül egy időpontban lesznek a meccsek, így lehet majd kapcsolgatni a készülékeket. Az 'A' jelű kvartettben a házigazda a csoportelsősségért lép pályára, míg a horvátok és a mexikóiak a továbbjutásért szállnak harcba. Halkan jegyezzük meg, hogy még a brazilok továbbjutása sem biztos matematikailag...
  

A csoport: 
Kamerun-Brazília 22:00 (m2)
Brazíliaváros, Estádio Nacional
Játékvezető: Jonas Eriksson (svéd)

Nem fér kétség hozzá, hogy melyik az erősebb és esélyesebb csapat, Kamerun romokban hever, csapaton belül vannak gondok és nézeteltérések, a meccs után pedig biztosan csomagolhatnak Eto'o-ék! Brazília, elvárás, ki kell szolgálni a közönséget, hiszen eddig nem sok jót kaptak, ez pedig egy remek alkalom lehet erre. A biztos csoportelsősség Brazília számára csak a győzelemmel van meg, illetve azzal sem, ugyanis ha Mexikó is nyer, akkor a gólkülönbség dönt majd. Kiesni akkor eshetnek ki a brazilok, ha Kamerun nyer, a Horvátország-Mexikó mérkőzés pedig döntetlennel végződik. Ekkor a gólkülönbség kerülne előtérbe a brazilok és a horvátok közt, mely jelenleg plusz kettő mindkét félnél. 

A felek 1994-ben a világbajnokságon a csoportkörben futottak össze, akkor a brazilok 3-0-ra nyertek. Az ezredforduló óta két ízben ismételten megmérettettek, mindkétszer a Konföderációs Kupa keretein belül. A 2001-es csoportmecset a brazilok nyerték meg 2-0-ra, míg két esztendővel később szintén a csoportkörben Eto'o találata döntött és kiestek a brazilok.

A csoport: 
Horvátország-Mexikó 22:00 (m1)
Recife, Arena Pernambuco
Játékvezető: Ravshan Irmatov (üzbég)

Igazi ádáz küzdelem várható a két csapat egymás elleni mérkőzésén. Két hasonló kaliberű együttes, ám teljesen eltérő játékstílussal, az izgalom szinte biztosan garantált. Ha nyer Mexikó, akkor biztosan továbbjutó, sőt még a csoportelsősségre is esélye van a másik meccs eredményének függvényben. A döntetlen szintén a közép-amerikaiaknak kedvez, ám a másik meccs függvényében halvány esélye a horvátoknak is lenne, ez az az eset amit felvázoltunk korábban, a brazilok kiesése. Egy esetleges horvát győzelem bizost továbbjutást jelentene déli szomszédunk számára, mely szintén lehet még akár csoportelső is.

A felek egy ízben már összemérték tudásukat a világbajnokságok történetében, 2002-ben Mexikó 1-0-ra tudott nyerni a csoportmeccsek során.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése