2014. március 21., péntek

La Liga: Eljött az El Classico ideje - előzetes

Hétvégén a 29. fordulóval robog tovább a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga), melynek küzdelmeiben elérkezett a várva várt mérkőzés, az El Classico, a két ősi rivális a Real Madrid és a Barcelona párharca. Természetesen nem csak ezen két klub lesz szem előtt, nem haladhatunk el a többi gárda mellett sem, vannak akik a kiesés elkerüléséért, mások pedig a nemzetközi kupaindulásért versengenek. Na meg persze ott van az Atletico, mely harcban van a bajnoki címért. 

A forduló nyitányán péntek este a kiesőzóna előtt ugrándozó Málaga lesz a Celta Vioge ellengele, mely kényelemben érezheti magát a 11. pozícióban. A tavaly még a Bajnokok Ligájában serénykedő Boquerones mindössze három pontnyira van a kiesőzónától.

Péntek
21:00 Celta Vigo - Málaga (Sport 1)

A szombati játéknap nem a gigászokról fog szólni, de lesznek palettán sorsdöntő mérkőzések. A Granada és az Elche, illetve az Espanyol és a Levante találkozása középcsapatok mérkőzését hozza majd, aztán este egy igazi hat pontos kiesési rangadó veszi kezdetét  a jelenleg kieső Valladolid és az utóbbi három meccsét megnyerő, így a "pokolból" kimozduló Rayo között. Késő este a Bilbao és a Getafe összecsapásán más és más célokért küzdő csapatokat tekinthetünk meg, a hazaiak a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyüket szeretnék egyre biztosabbá tenni, míg a Getafe egy helyre és két pontnyira van a kiesőzónától.

Szombat
16:00 Granada - Elche
18:00 Espanyol - Levante
20:00 Valladolid - Rayo Vallecano
22:00 Athletic Bilbao - Getafe  (Sport 2)

Vasárnap délben kezdődik a meccsdömping az utóbbi időben rossz formát mutató, múlt héten Barcelonában hetet kapó Osasuna a bombaformában lévő Sevilla csapatát fogadja. A folytatásban az utolsó szalmaszálakba kapaszkodó Betis a bajnoki címért küzdő Atletico Madridot fogadja, majd remek mérkőzésre mutat kilátást előzetesen a Valencia és a Villareal összecsapása.

Este 21 órakor aztán jöhet a várva várt meccs, egymásnak feszül az FC Barcelona és a Real Madrid a Bernabeu gyepén. Röviden és tömören ennyi, hiszen ezzel a párharccal még hosszasan foglalkozni fogunk.

Vasárnap
12:00 Osasuna - Sevilla
17:00 Betis - Atlético Madrid  (Sport 1)
19:00 Valencia - Villarreal  (Sport 1)
21:00 Real Madrid - Barcelona (Sport 2)

Hétfő késő estére marad a forduló zárómérkőzése, melyen az utolsó előtt és roppant pocské heteket maga mögött tudó Almeria lesz a vendéglátó, a vendég pedig a nemzetközi porondért küzdő Real Sociedad.

Hétfő
22:00 Almería - Real Sociedad

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése