2013. november 24., vasárnap

Man.City henger, hatot kapott a Spurs!

Az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) vasárnapi játéknapjának nyitányán két sokkal jobb szezonban bízó csapat találkozott egymással a Manchester City és a Tottenham személyében. Mindenki nagy harcot, éles meccset várt, azonban osztálykülönbség volt a felek közt. A City földbe döngölte ellenfelét. 

Manchester City  - Tottenham 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Navas (1., 90+2.), Sandro (34.-öngól), Agüero (41., 50.), Negredo (55.) ill. -

A találkozót megelőzően a "Polgárok" házi gólkirálya Agüero nyolc találattal bírt, míg a Spurs egészét nézve a csapat csupán kilencszer vette be az ellenfelek kapuját és ezzel a harmadik legeredménytelenebb együttesnek mondhatta magát a Sunderland és a Palace mögött. A gólínség ellenére a csapat ott topog az élmezőny környékén, ugyanis a védelem igen csak a helyén volt eddig, 11 meccsen 6 gólt kapott csupán a londoni egylet. A túloldalon a liga legtöbb gólját jegyző City állt, ám nem felhőtlen boldogsággal, mivel fontos meccseken bukott a csapat, ezzel pedig ugyan ott tartott, ahol ellenfele.

Nem kellett sokat várni az első gólra, Navas a tizedik másodpercben bevette Lloris kapuját, aki ekkor még nem is sejtette, hogy milyen kihívások várnak rá az este folyamán. Az összképet Sandro találata rontotta a 34. percben, a brazil játékos saját kapuját vette be. A félidő végére már három állt az eredményjelzőn, ugyanis Agüero növelte nyolcról kilencre a góljainak számát. A szünet nem tett jót a vendégeknek, csapnivaló negyed órát mutattak be. Előbb az 50. percben Agüero duplázott és vette át a góllövőlistán a vezetést, majd öt minutummal később Negredo lőtte meg gólját, mellyel már öt állt a kivetítőn és hatalmas kiütésszaga lett a meccsnek, nem mintha az öt már magában nem lett volna az. Ezt követően sokáig nem láthatott gólt a publikum, s mikor már úgy tűnt nem születik több gól jött újra Navas, és keretbe foglalta a meccset.

A Spurs egy meccsen annyi gólt kapott, mint eddig 11 forduló alatt és visszacsúszott a felsőház aljára, míg a City beslisszant a negyedik pozícióba. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése