2013. november 18., hétfő

Top assziszt: az idei szezon gólpasszkirályai - íme a lista

Górcső alá vettük a négy top ligát (Bundesliga, La Liga, Premier League és Serie A), majd körültekintettünk még a hozzájuk talán legközelebb álló két bajnokságban a francia és a holland pontvadászatban. Kutatásunk célja nem más volt, mint az idei szezon gólpasszkirályainak listáját összeállítani. Természetesen csak a bajnokságokra levetítve, a nemzetközi kupákat nem beleszámolva, ám így is csalóka a történet, hiszen ki ennyi, ki pedig annyi meccsen van túl. 

1. Cesc Fabregas  (Barcelona) 11 gólpassz: A katalánok középpályása magasan vezeti a listát úgy, hogy nincsen fix helye a csapatban, a rotáció rá is vonatkozik, így hol kezdőként, hol pedig csereként kell a küzdőtérre lépnie. Játszott percei átlagban nem érik el a 70 percet, teljesítménye több mint lenyűgöző, a cím első számú várományosa.

2. Alexandur Maxim (Stuttgart) 8 gólpassz:
2. Maarten Martens (Az Alkmaar) 8 gólpassz
4. Franck Ribéry (Bayern München) 7 gólpassz
4. Neymar (Barcelona) 7 gólpassz
4. Luca Toni (AS Roma) 7 gólpassz

A listára ezt követően rengeteg 6 asszisztos labdarúgó következett volna, közülük megemlítünk párat: Agüero, Rooney, Max Kruse, Van der Vaart, Bale, Suso, vagy éppen Totti, aki hosszú hetek óta sérült, de még így is ott van a legjobbak közt. 

Ami azonban érdekes, hogy francia játékos nem került a listára, ott a legtöbb asszisztal rendelkező játékosok ötnél jártak.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése