2013. szeptember 1., vasárnap

La Liga: Szárnyal az újonc Villareal, romjaiban hever az Osasuna

Szombaton három találkozót rendeztek a La Liga 3. fordulójából. A tavaly éppen megmenekülő Celta továbbra is gyűjtögeti a pontokat, míg a Valladolid megszerezte első győzelmét. Az újonc Villareal pedig egyenesen szárnyal, ezúttal hármat gurított az eddig pont nélküli Osasuna számára. 

Celta Vigo - Granada 1-1 (1-0)
G: Rafinha (29.) ill. Piti (62.)

A tavaly még a kiesés elől menekülő, megégő, ám a végén bennmaradó Celta igen jól kezdte a szezont, ez pontokban és mutatott játékban is megmutatkozik. A Granada ellen hazai pályán egy döntetlenre futotta, ez azonban a vendégekre nézve hízelgő, ugyanis óriási fölényben játszottak a hazaiak. Elég ha a kapuralövési arányt ismertetjük, 17-3. A Celta így három fordulót követően veretlen és 5 pontja van.

Valladolid  - Getafe 1-0 (0-0)
G: Valentine (48.) ill. -

Két eddig nyeretlen együttes párharcán a hazaiak örülhettek. Igen kiegyenlített meccsen egyetlen egy találat döntött. A Getafe 16 alkalommal próbálkozott kapuralövéssel, azonban egyetlen egyszer sem találtak labdát a fővárosiak. A célzóberendezésekkel nagy gond van, ideje lesz valamit állítani, mert különben nagyon beragad a csapat.

Osasuna - Villarreal 0-3 (0-2)
G: - ill. Perbet (22.), Aquino (30.), Uche (75.)

Parádésan kezdte a szezont az újonc Villareal, mely egy esztendő kitérőt követően szerepel ismét a legjobbak közt. Igaz nagyágyúval még nem hozta őket össze a sors, de nem is a Realt, vagy a Barca együttesét kell megverniük, hanem hozni a kötelezőket. Így tettek most is, idegenben gurítottak egy nagyon magabiztos hármast az évek óta szenvedő Osasuna együttesének, mely ezzel bezsebelte harmadik vereségét és tök utolsó a tabellán.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése