2013. április 26., péntek

Iniesta nyilatkozott a spanyol és a német futballról, illetve a visszavágóról és a hitről


Mint ismeretes, a Real Madrid és a Barcelona együttese is óriási pofonba futott bele a bajnokok Ligája elődöntőinek első felvonásán. Szó szerint mindkét csapatot felnégyelte ellenfele és nagyon nehéz, szinte már lehetetlen helyzetbe hozta, ami a visszavágókat illeti. Iniesta a katalánok spanyol válogatott középpályása azoban leszögezte, hogy ez nem azt jelenti, hogy a német bajnokság a spanyol előtt jár.  

"A Bayern és a Dortmund nagyon jó időszakban van, de ez nem jelenti azt, hogy a spanyol bajnokság a Bundesliga mögött járna. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a németek most több gólt szereztek az ellenfelüknél, ugyanakkor a visszavágók még hátravannak. - nyitotta mondandóját Iniesta, majd pedig áttért a visszavágóra és beszélt az esélyekről, a csapat hozzáállásáról - Jobbak voltak nálunk minden szempontból, lejátszottak minket. Nézzünk szembe vele, ez fájdalmas, de a visszavágóra kell koncentrálnunk, megpróbálni egy nagy eredményt elérni. Ha ki is esünk, legalább úgy történjen, hogy mindent kiadtunk magunkból. Fordítani négygólos hátrányból nem egyszerű, kell hozzá a megfelelő mentalitás. 90 percünk van arra, hogy elérjünk valami nagyon nehezet. Ez az eredmény szörnyű, és nem mondom, hogy megcsináljuk, de hinnünk kell benne."

Egy biztos, mindkét spanyol csapatra nagyon nehéz meccs vár, a becsületükért mindenképpen küzdeni kell. A fővárosi klub azért sokkal jobb helyzetben van, az idegenben lőtt gólja rengeteget nyomhat a latba. A katalánoknak egyszerűen nem szabad gólt kapni, hiszen akkor biztosan elúszik a hajó.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése