2013. április 3., szerda

Sötét idők Barcelonában: A fél csapat sérült, Messi és Mascherano is kidőlt

Kis túlzással mondhatjuk, hogy több a sérült játékosa a katalánoknak, mint aki játékra alkalmas. A klubot elképesztő sérüléshullám sújtja. Olyannyira, hogy szinte védő nem is maradt a csapatban. A bajnoki címhez már nem fér kétely, viszont a Bajnokok Ligájában ez visszaüthet. Akár már a PSG elleni visszavágón!  

A Barca keretében jelenleg hét sérült játékos található. 

A védelemből kidőlt Puyol, Jordi Alba, Adriano trió mellé kedden csatlakozott az argentin Mascherano, aki a hírek szerint 6-8 hétre dőlt ki. Így Vilanova, illetve Roura mester komolyan törheti a fejét, miként áll majd össze a védelem, hiszen az alap játékosok közül csupán Pique és Dani Alves maradt.

A középpályán még mindig gondot okoz Xavi sérülése, aki azonban a PSG ellen vállalta a játékot, de nem épült fel és egy esetleges rásérülés nagy gondot okozhatna. Minden bizonnyal a bajnokságban pihenni fog, helyét Thiago veszi át, ő maga pedig pihen a PSG elleni visszavágóra, ami nem lesz könnyű.

Gólt kell lőni, tovább kell jutni, azonban ki teszi ezt meg? Egy biztos, sem Messi, sem pedig Pedro nem veszi majd be a párizsiak kapuját, hiszen mindkét játékos a sérültek listáját erősíti. 

Egy biztos, a következő hetekben, meccseken soha nem látott felállásban köszön majd a Barca a futball szerelmeseinek

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése