2013. január 16., szerda

A sport és a politika két különböző dolog, ne csináljunk pártpolitikai kérdést a magyar-román meccsből!

Remek kezdeményezésről számolt be Csányi Sándor ma délelőtt a Magyar Labdarúgás Fórumán. A Magyar Labdarúgó-Szövetség első számú embere megígérte, amennyiben nem történik változás a magyar-román mérkőzéssel kapcsolatban és tényleg zárt kapuk mögött rendezik meg az eseményt, abban az esetben az Ötvenhatosok terén kivetítőkön követhetik a mérkőzést a szurkolók. Az elnök úr szerint, így akár 50 ezer ember is összegyűlhet  Városliget mellett és  szurkolhat a magyar válogatottért nagyon jó hangulatban.  

Csányi Sándor arra kérte a szurkolókat, hogy ide az Ötvenhatosok terére látogassanak ki március 22-én, ne pedig a különböző pártrendezvények helyszíneire!

Az MLSZ részéről a történet itt befejeződik, de mi továbbvisszük a gondolatmenetet! 

A sport és a politika két különböző dolog és ezt mindenkinek helyénvalóan kellene kezelnie, így például a Jobbik első emberének Vona Gábornak is. Minden szurkoló köszöni a kezdeményezést a pártelnöknek, miszerint a stadion mellett kivetítőket finanszírozna és a szurkolók ott nézhetnék a találkozót. De ez nem az ő dolguk!

Ez mi is lenne, lesz valójában? Nem más, mint ahogyan azt az MLSZ kimondta: pártrendezvény! A pártrendezvény pedig nem éppen a  sportról szól, a labdarúgás itt csak egy eszköz...

Ez nem a labdarúgásról szól, hanem politikátról, melyre a pártok kapnak, saját javukra próbálják fordítani ezt a büntetést, szeretnék megerősíteni szavazóbázisukat, és hasonló dolgok. Ez viszont nem az ő dolguk, hanem a Magyar Labdarúgó-Szövetségé, és ennek Csányi Sándorék eleget is tesznek az Ötvenhatosok terén.

Aki nem akar az utcán rohangálni, rendőrökkel kergetőzni és különböző hasonló atrocitásokban részesülni, azt megkérjük, hogy ne a pártrendezvényre menjenek el, hanem az Ötvenhatosok terére! Ott egy igazán jó és nagy társaság lesz, nyugodtan ki lehet menni családostól, gyerekekkel és feleséggel, ahogyan azt sokan a stadionba tették volna.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése