2013. december 12., csütörtök

Európa Liga: A végső összecsapások - előzetes

A Bajnokok Ligája 2013/2014-es csoportküzdelmei tegnap véget éstek, és ezáltal az is kiderült, mely csapatok folytathatják az Európa Ligában. Csütörtök este a mezőny teljessé válik majd, azt követően, hogy mind a 12 csoport első és második helyezettjének kiléte kiderül. A 24 továbbjutó csapathoz csatlakozik a 8 Bajnokok Ligája búcsúzó, a mezőny pedig így válik teljessé 32 tagúvá. Nézzük mire számíthatunk ma. 

A csoport:
19:00 Valencia - Kuban
19:00 St. Gallen - Swansea
A csoportból már továbbjutott és csoportelső a valencia, így számára a Kuban elleni meccs tét nélkül bír. Az oroszoknak még fontos a meccs, ugyanis a Swansea ellen oda-vissza 1-1-es döntetlent játszottak, így ha kikapna a walesi csapat a Gallen együttesétől az oroszok pedig nyernének, akkor a gólkülönbség döntene. Sok esélye nincsen az oroszoknak, de a matematikai esély is esély.

B csoport:
19:00 Ludogorets - Dinamo Zagerb
19:00 PSV - Odessa
A Ludogorets csoportelsőssége biztos, míg a Dinamo Zagreb búcsúja is, ezzel a találkozó tét nélkülivé válik, míg a PSV és az Odessa egyaránt hét pontotg yüjtött eddig, a döntés ma egymás ellenében születik majd meg.

C csoport
19:00 Salzburg - Esbjerg 
19:00 Standarad Liege - Elfsborg
A 'C' jelű kvartettben minden kérdés eldőlt, továbbjutott a Salzburg és az Esbjerg, mely egymással játszik. Több gólos vereség esetén a Salzburg csoportelsőssége veszélybe kerülhet, ám erre kicsi az esély.

D csoport
19:00 Waregem  - Rubin Kazany
19:00 Maribor - Wigan
A Rubin Kazany biztos első, míg a Waregem jelenleg második és a továbbjutásért küzd. Esélyel pályázik még a továbbjutásra a Wigan, ám az angol második ligás csapatnak immáron nem saját kezében van a sorsa.

E csoport
19:00 Fiorentina - Dnipro
19:00 Pandurii - Ferreira
Már csak a csoportelsősség a kérdés, a Fiorentina és a Dnipro pedig egymás ellen dönthet ez ügyben ma este Firenzében. A másik meccs úgymond teljesen érdektelen.

F csoport
19:00 Frankfurt - APOEL
19:00 Maccabi Tel Aviv - Boredeaux
A Frankfurt azt az APOEL-t fogadja, mely egy Maccabi vereség esetén még reménykedhet, ehhez azonban nyerni kell a németek otthonában. Paulo Sousa csapatának elég egy pont a biztos továbbjutáshoz, ezt a Bordeaux ellen kellene otthon kivívni. Az APOEL és a Maccabi egymás elleni mérlege két 0-0-ás döntetlen

G csoport
21:05 Thun - Genk
21:05 Dinamo Kijev - Rapid Wien
A Genk csoportelső, míg a Thun már semmire sem esélyes. A csoport második helyéről a Dinamo és a Rapid ma esti meccse dönt, az ukránoknak elég a döntetlen.

H csoport
21:05 Freiburg - Sevilla
21:05 Estoril - Liberec
Ezt nevezik kusza csoportnak! A variánsok száma elég sok, mindkét meccs eredménye nagyon fontos, akár három hat pontos csapat is lehet a végén, akkor pedig jöhet a matekozás. Érdemes ezt a csoportot figyelni.

I csoport
21:05 Guimares - Lyon
21:05 Betis - Rijeka
A Lyon már biztos továbbjutó, ám ahhoz hogy biztos csoportelső legyen meg kell verni a Guimares csapatát, melynek helyzete reménytelen, ugyanis hiába érné utol a Betis gárdáját, az egymás elleni mérleg a spanyolok mellett szól. A Betis is a csoportelsősségért küzd, ellenfele a Rijeka lesz.

J csoport
21:05 Lazio - Trabzonspor
21:05 Apollon - Legia Warszawa
Csakis a csoportelsősség a kétdés, ezt pedig a Lazio és a Trabzon egymás közt döntheti el. Az olaszoknak csak a győzelem a jó. A másik meccs érdemtelennek mondható, a lengyel gárda az egyedüli csapat, mely még nem lőtt gólt.

K csoport
21:05 Tottenham - Anzhi
21:05 Sheriff Tiraspol - Tromsö
Semmi kérdés nincsen! A Spurs csoporteslő, míg az Anzhi második, a felek egymással küzdenek, de már nem cserélhetnek helyet.  

L csoport
21:05 PAOK - AZ Alkmaar
21:05 Maccabi Haifa - Shaktar Karagandy 
Csakis a csoportelsősség a tét, a PAOK és az AZ Alkmaar egymás ellen döntheti el, ki a jobb és ki lesz az elspő, illetve a második. Jó meccsnek ígérkezik...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése