2013. november 13., szerda

Oda a Jordán álom, Uruguay ötöt gurított a pótselejtezőn

Uruguay ott lesz a jövő évi brazíliai világbajnokságon, ez már a Jordánia elleni idegen béli interkontinentális selejtező első mérkőzésén szinte teljesen biztossá vált, ugyanis a Cavani vezette Dél-amerikaiak öt gólos győzelmet aratottak idegenben. 

Interkontinentális vb-pótselejtező 1. mérkőzés
Jordánia - Uruguay 0-5 (0-2)
G: - ill. Maxi Pereira (22.), Stuani (42.), Lodeiro (69.), C. Rodríguez (78.), Cavani (92.)

Az első pillanattól fogva látszott, hogy a két csapat nem egy szintet képvisel. Mezőnyben igaz nem játszották la a hazai együttest, azonban a Jordánok a támadózóna elejébe érve megtorpantak, nem tudtak mit kezdeni, míg azok a bizonyos utolsó passzok az uruguayi oldalon bejöttek. Az első játékrészben Perreira, majd Stuani is betalált, ez azonban még csak a kezdet volt. A vendégek sokkal pontosabban céloztak, ennek pedig eredménye is lett. A 69. percben Lodeiro növelte háromra az előnyt, hogy aztán a végjátékban teljes kiütés legyen a vége. A 78. percben Rodriguez is eredményes tudott lenni, míg az i-re a pontot Cavani tette fel a hosszabbításban.

Az öt gólos idegen béli győzelem pedig szinte biztos részvételt jelent Uruguay számára. Nem tudunk elképzelni olyan csodát, ami által Jordánia ezt a párharcot megfordíthatná. A visszavágót jövő héten rendezik.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése