2013. november 7., csütörtök

Európa Liga: Továbblépett a Spurs, nagyot lépett az Anzhi

Csütörtökön az Európa Ligáé volt a főszerep a nemzetközi kupákban, a második rangú európai kupasorozatban ezúttal a csoportküzdelem negyedik fordulójához érkezett. A ‘K’, és ‘L’ jelű kvartettben pedig ádáz küzdelem zajlott a továbbjutásért, illetve az életben maradásért. Kinek így, kinek pedig úgy sikerült, nézzük az eredményeket és a csoportok alakulását.  

Európa Liga csoportkör; 4. forduló:

K csoport:
Tottenham - Sheriff Tiraspol 2-1 (0-0)
G: Lamela (60.), Defoe (67.-büntető) ill. Isa (72.)
Ahogyan arra számítani lehetett, negyedik mérkőzését is megnyerte a Spurs, mely négy fordulót követően makulátlan mérleggel vezeti a tabellát és továbbjutott. A Sheriff meglehetősen jól tartotta magát, jól védekezett a vendég együttes és bizony olykor veszélyes kontratámadásokat vezetett. A gól nélküli első félidőt követően előbb Lamela szerezte meg a vezetést, majd Defoe volt eredményes büntetőből. A vendégeknek az erejéből csupán a szépítésre futotta, ám ez is megsüvegelendő teljesítmény a Tittenham otthonában.

Tromsö - Anzhi 0-1 (0-0)
G: - ill. Mkrtchyan (90+4.)
Nagy lépést tett az Anzhi is a továbbjutás felé, mely immáron több pontot gyűjtött az Európa Ligában, mint az orosz bajnokságban. Mindvégig jobban játszottak a dagesztániak, a hazaiak csupán egy ízben találták el Pomazan kapuját, igaz a vendégek sem jeleskedtek a pontos célzás terén, kísérletből azonban akadt bőven. A csattanó a végére maradt, Mkrtchyan a hosszabbítás negyedik percében talált a kapuba, ez pedig döntően befolyásolja a csoport további menetelét.

A K-csoport állása:
1. Tottenham 4 4 0 0 0 9-1 12 pont
2. Anzhi 4 0 2 1 2-2 7 pont
3. Sheriff Tiraspol 4 0 2 2 2-5 2 pont
4. Tromsö 4 0 1 3 1-6 1 pont

L csoport:
Maccabi Haifa - PAOK 0-0 (0-0)
Igen csak unalmas mérkőzést játszott egymással a Haifa és a PAOK. A játéktéren a mezőnyjáték és a kemény faultok domináltak, mintsem a kapuralövések, melyekkel mindkét gárda igen skótul bánt. A döntetlen a görögöknek jó, az izraeli csapatnak győzni kellett volna.  

AZ Alkmaar - Shaktar Karagandy 1-0 (0-0)
G: Ortiz (55.) ill. -
Borzasztóan lefocizta ellenfelét a holland AZ, mely ennek ellenére csupán egy gólos győzelmet könyvelhetett el, azonban ezzel a csoport élére állt megelőzve a remiző görögöket. Mind mezőnyben, mind lövések tekintetében óriási volt a különbség, azonban az év meglepetéscsapatának hálóőre Pakatilov fogott mint az zöld festék. Egy ízben azonban nem sikerült hárítania, az 55. percben Ortiz talált a hálóba, ez pedig döntőnek bizonyult.

Az L-csoport állása:
1. AZ Alkmar 4 2 2 0 4-2 8 pont
2. PAOK 4 2 2 0 6-4 8 pont
3. Maccabi Haifa 4 0 2 2 4-6 2 pont
4. Shakhtar Karagandy 4 0 2 2 4-6 2 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése