2013. június 26., szerda

Shakhtar: Újabb brazil reménység érkezett 15 millió euróért

Egyre csak nő a brazil játékosok létszáma a Shakhtar Donetsk csapatánál, a 40 millió euróért távozó Fernandinho helyett immáron a harmadik brazil tehetséget szerződtette az ukrán sztárklub. 

Mint tudjuk, a pénz nagy úr, és kevés csapatnak áll módjában megtartani legjobbjait, ha egy igazán nagy és gazdag európai sztárklub érdeklődik játékosa iránt. Így történt ez Fernandinho és a Manchester City esetében is. Viszont az ukránok nem kesereghetnek, hiszen jó borsos árat fizetett Pellegrini csapata.

Ennyi pénzből új fiatal tehetségeket lehet venni, és csúnyán szólva kinevelni a sztárklubok számára. Noha a Donetsk sem egy kishal és van pénz, vannak nagyobb "cápák is a piacon".

Két brazil tehetséget már korábban sikerült megszerezni, a 21 esztendős támadó Wellington Nem 9 millió euró ellenében költözött Ukrajnába, míg Fernando 11 millió ellenében hagyta el a Gremio együttesét.

A legújabb igazolás egyben a legdrágább is eddig, hiszen igen mélyen a kasszába nyúltak a Shakhtar vezetői Fred leigazolásának érdekében. A 20 esztendős támadó középpályás piaci értéke csupán 5 millió euró, de ennek a tripláját 15 milliót tett le az asztalra a Shakhtar vezetősége és ez elégnek is bizonyult. 

Nagy kíváncsisággal várjuk, miként sikerül ezeket a fiatal tehetségeket beépíteni a csapatba, ugyanis nem valószínű, hogy a padra kucorogni vették őket ennyi pénzért. Összeszámolva a három brazil vételárait, eddig 35 milliót költött a klub, így már csak 5 millió maradt Fernandinho eladásából. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése