2013. június 14., péntek

Portugál korosztályos válogaott támadóval erősített a BL-főtáblára vágyó Cetlic

A Celtic tavaly is ott volt a Bajnokok Ligájában a legjobbak között, és erre idén is megvan az esélye, hiszen óriási fölénnyel nyerték az első csonka skót bajnokságot, melyet a Rangers nélkül rendeztek meg. A cél idén is a főtáblára jutás, és hasonló sikerek elérése, mint a tavalyi Barcelona ellendi diadal. Jó lenne egy továbbjutás a csoportból, na de még be is kell jutni, ahhoz pedig sosem árt erősíteni, változtatni a kereten kicsit. 

Ezen célok érdekében a portugál Vitória Guimaraes együttesének csatárát Amido Baldét szerződtette a kelta klub. A 22 esztendő portugál és bissau-guineai állampolgársággal is rendelkező támadó 19-szeres portugál U19-es válogatott és az U20-as csapatban is szerepelt több alkalommal. Tehetsége vitathatatlan, ám érettsége és rutinja még csiszolandó.

Az idei portugál pontvadászatban 27 meccsen segíthette együttesét a Guimaraes gárdáját, mely végül a középmezőnyben a 9. pozícióban végzett. Csapata házi góllövőlistáját pedig 9 találatával holtversenyben megnyerte.

Piaci értéke igaz csak 1,5 millió euró, ám szerződésének köszönhetően ára feljebb srófolódott, így a Celtic 2,2 millió euróban egyezett meg a Guimaraes vezetőivel. Új szerződése 2017 nyaráig, azaz négy szezonra köttetett. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése