2012. október 30., kedd

Angol Liga kupa nyolcaddöntők: A zöld gyepen vághat vissza a Chelsea a MU-nak a hétvégi vereségért - beharangozó

Az angol labdarúgás szerelmesei ez elkövetkezendő két napban sem maradnak futball nélkül, hiszen a szigetországban Liga kupa nyolcaddöntőket rendeznek. A keddi játéknapon 5, míg szerdán három találkozót rendeznek. A még 16 talpon álló csapat közül 12 Premier Leagues csapat és 4 együttes képviseli valamely alacsonyabb osztályt. A nagy csapatok közöl hiányzik a Manchester City illetve többen hiányolják az Everton illetve a Newcastle United együttesét, ám ezen csapatok már korábban kiestek, viszont a többi nagy klub hívei szoríthatnak majd kedvenceiknek. 

Alacsonyabb osztályú ellenfélnek örvendhet a Sunderland, Wiga, Aston Villa trió mellett a Southampton együttese is. Míg a másik négy párharcon kemény Premier League ütközetekre lehet számítani. A nagyobb klubok ilyenkor többnyire nélkülözik egyes kulcsembereiket és teret kapnak a fiatal játékosok, de  kisebb együtteseknek ez remek lehetőség a nemzetközi porond felé, így ők általában teljes erőbedobással odateszik magukat. Így könnyen elképzelhető, hogy egy-egy párharcban bizony meglepetés születik majd.

A forduló egyértelműen legnagyobb és legjobban várt mérkőzése a Chelsea-Manchester United meccs, mely a hétvégén történteket követően külön presztízzsel bír majd. A londoni kékek megmutathatják a zöld gyepen, hogy igen is le tudják győzni a Unitedet, a Vörös Ördögök pedig bebizonyíthatják, hogy ez számukra bírói segédlet nélkül is meg. Nagyon pikáns találkozóra van tehát kilátás, a mérkőzés játékvezetője, az egyik legelismertebb bíró Howard Webb lesz. Végül pedig nézzük a párosítást és hogy melyik napon mikor játszanak a csapatok.

Kedd:
Sunderland AFC - Middlesbrough 20:45
Swindon - Aston Villa 20:45
Wigan - Bradford 20:45
Leeds - Southampton 20:45
Reading - Arsenal 20:45

Szerda:
Norwich - Tottenham 20:45
Chelsea - Manchester United 20:45
Liverpool - Swansea 21:00

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése