2012. szeptember 13., csütörtök

Sürgősen védőre van szüksége a Barcelonának

Noha a nyári átigazolási időszakban érkezett Jordi Alba és Song a katalán csapathoz, nem úgy sikerült megerősíteni a csapatot, ahogyan azt Vilanova mester szerette volna. A katalán klubnak komoly gondjai lehetnek a védelemmel, ezért minél előbb igazolniuk kell. A probléma Keita távozása volt, hiszen helyette kellett a középpályára egy játékos. Érkezett is Song, illetve Abidal posztjára igazolták Jordi Albát. 

A probléma ott kezdődik, hogy a Katalánoknak két középső védője van Pique és az a Mascherano, aki elvileg nem is az, de Guardiola  keze alatt pallérozódott és kitanulta a posztot. Sérülések bármikor jöhetnek és akkor gond van, hiszen Puyol is már sérülékeny izomproblémákkal küzd és jelenleg is az arccsonttöréssel szenved, ám maszkban játszhat majd. Bevethető védők tehát Alves, Pique, Puyol, Mascherano és Jordi Alba. Számolni kell a folyamatterheléssel is és ez nem mutat másra, mint amit Vilanova is hangoztat, hogy középső védőt kell vennie a klubnak. Abidal elvileg felépül decemberre, de az ő játéka, teljesítménye azért erősen kérdéses. A tartalékok közül Bartra mindenképpen számíthat majd lehetőségekre, őt szeretnék beépíteni, de a szakemberek szerint még nem éri el az első csapat szintjét.

Kíváncsian várjuk, hogy a katalán klub kire veti ki a hálóját, ki lesz a kiszemelt játékos. Sokan már a Dortmund ászát Hummelst látják a katalán csapatban...

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése