2012. augusztus 16., csütörtök

Megható lehetőséget kapott a visszavonuló Muamba volt csapatától

Sajnos mint a címben is írtuk volt csapatától kapott megható ajánlatot Muamba, aki szerdán bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól. Nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, de biztosan jó döntést hozott, hiszen az élete fontosabb mint a foci. Egész életében a labdarúgás étette és nagyon nehéz lehet most számára ezért a Bolton ott segít ahol tud számára. Muamba azt a lehetőséget kapta, hogy dolgozzon a klub edzői stábjában, így nem kell teljesen elzárkóznia a labdarúgástól. Mint ismeretes a játékos még tavasszal egy Tottenham elleni FA-kupa mérkőzésen esett össze a pályán és leállt a szíve. Az orvosok többször újraélesztették, több mint egy óráig mesterségesen tartották életben és kérdéses volt az életben maradása, de megmutatta, hogy erős ember és csodával határos módon felépült.  


"Ha jönni szeretne, akkor nagyon boldogok lennénk, hogy segíthetünk neki ezzel. Ez a klub olyan, mint egy nagy család, így segítünk a másikon. Tudja, hogy nyitva áll az ajtó előtte, tudja, hogy mennyire szeretjük, ez sosem fog megváltozni" - mondta a klub menedzsere Owen Coyle.

Kevin Davies aki jó barátja és csapattársa volt a játékosnak egyetért edzőjével - "Biztos vagyok abban, hogy jó szolgálatot tenne a klubnak. Egy befolyásos emberré vált a labdarúgásban. Természetesen, amiben tudok, segítek neki. Biztosan nem tud jelenleg semmire sem koncentrálni, mert nagyon csalódott, de nem aggódom miatta, bárhogy is dönt, sikeres lesz az életben."

Sok sikert kívánunk Muanba számára, nagyon szép gesztus ez a Bolton csapatától...

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése