2012. június 22., péntek

Portugália a négy között, búcsúzó csehek


Tegnap lejátszották az első negyeddöntőt az Európa bajnokságon, melyet a cseh csapat játszott Portugáliával. A mérkőzés végig nagyon egyoldalú volt, portugál fölényt hozott. A mérkőzés embere a végig robotoló, remekül játszó Coentrao volt. A győztes találatot pedig a sokat próbálkozó Ronaldo volt. Portudália már az elődöntőben és várja ellenfelét a mai este folyamán.

A mérkőzés rendkívül egyoldalúra sikerült, portugál labdabirtoklás és rengeteg kapura lövés próbálkozás. A cseh csapat teljesen veszélytelen volt ellenfelére. Ezt remekül tükrözi a kapura lövési arány, mely 20-1 volt a portugál csapat javára. A találkozón Ronaldo két kapufát is jegyzett, illetve két nagy helyzetet is kihagyott és egy ízben ollózással is próbálkozott. A csehek hősiesen védekeztek, ha a mérkőzés legjobbját kéne megmondani én a vesztes csapatból Cech hálóőrt választanám. A portugálok legjobbja nálam nem Ronaldo, hanem a remekül támadó és védekező Coentrao. A győztes találatot nem sokkal a vége előtt a 79. percben Ronaldo szerezte, egy beadásnál megelőzte a védőjét és a labdát a földre bólintva talált a kapuba. Ezzel a cseh csapat reménye a hosszabbításra és a tizenegyesekre elúszott. Az eredmény nem változott, így Portugália elődöntős.

Negyeddöntő:
Varsó, Nemzeti Stadion, 58145 néző. Vezette: Webb (angol) 
Csehország - Portugália 0-1 (0-0)
Gól: Ronaldo (79.)

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást.  http://www.facebook.com/SportToll
Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése