2012. június 20., szerda

Rooney gól, Kassaiék nagy hibája és angol siker


Tegnap este lejátszották az utolsó két csoportmérkőzést az EB-n és kialakult a negyeddöntő mezőnye. Az eltiltásából visszatérő Rooney góljával az angol csapat megszerezte a három pontot és csoportelső lett, ám Kassai óriási hibája is kellett ehhez, aki nem adott meg egy ukrán gólt, mely teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon.

Ukrajna számára, csak a  győzelem volt az elfogadható és  ennek szellemében is futottak ki a pályára, a labda többnyire náluk volt, ám kevés helyzetet sikerült kialakítani.. A félidő vége felé felpörögtek az események, előbb Rooney szerezhetett volna fejjel gól, de mellé bólintott, majd pedig Jarmolenko lövésénél kellett nagyon résen lennie Hartnak. A felek gól nélkülii döntetlennel vonultak a szünetre.

Íme a szituáció: Vad II István látszik a kép alján ő volt a gólbíró, a labda pedig a gólvonal mögött
A második játékrész góllal kezdődött, úgy tűnt az ukránok lemondhatnak a továbbjutásról. Egy Gerrard beadás pattant meg két ukrán védőn és a labda a kapus keze alatt is elcsusszant, majd megtalálta Rooney fejét aki köszönte szépen és egy méterről a kapuba bólintott. Ezt követően az ukránok sebességet váltottak, hiszen két gólra volt már szükségük a továbbjutáshoz. A 62. percben óriási hibasorozatot követett el a magyar játékvezetői team. Történt ugyanis, hogy Milevszkij kapott hosszú passzt, és a felvételekből kiderült, hogy lesen állt a labda elrúgásának pillanatában. Az akció tovább ment, az asszisztens nem jelzett és Devics került helyzetbe, és lövésébe Hart beleért de a labda a gólvonal felé haladt, ekkor érkezett Terry és kibombázta a labdát de már gyanúsan a gólvonal mögül. A felvételeket visszanézve, kikockázva a labda teljes terjedelmében benn volt, így jogos góltól fosztották meg az ukránokat.  A hazaiak tovább próbálkoztak, ám nem sikerült gólt szerezni, így Anglia nyert és csoportelső lett, mivel a másik meccsen kikaptak a franciák.

D csoport 3. forduló:
Doneck, Donbasz Arena, 48 700 néző. Vezette: Kassai (magyar)
Anglia - Ukrajna 1-0 (0-0)
Gól: Rooney (48.)
CsapatMGyDVRgKgGkP
Angol Anglia321053+27
Francia Franciaország31113304
Ukrán Ukrajna310224–23
Svéd Svédország31025503
Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése