2012. június 17., vasárnap

Bombameglepetés: A görög csapat búcsúztatta az orosz válogatottat


Nem sokan gondolták a mérkőzés előtt, hogy a görög csapatnak lehet esélye továbbjutásra a Szbornaja ellen. Nos, csattanós választ adtak Karaguniszék és kiejtették a sokkal esélyesebbnek vélt orosz válogatottat. Az embert olyan deja vu érzés fogta el. Görögország ismét menetelni fog mint 2004-ben?

Az oroszok kezdték lendületesebben a mérkőzést és alakítottak ki helyzeteket, de mindhiába, ha ezekből gólt nem sikerült szerezni. A színvonal nem verdeste az eget, a görög csapat tőle jól megszokott módon többnyire védekezett és megpróbált ellentámadásokat vezetni. Az első félidő hosszabbításában jött az, amire senki sem számított, megszerezték a vezetést a görögök. Egy beadást követően Karagunisz  11 méterről lőtte ki a hosszú sarkot. Ezzel az eredménnyel Görögország továbbjutónak számított.

A második félidőben bekövetkezett amire számítani lehetett, orosz támadások és görög atomvédekezés. A vezetés tudatában azt csinálhatták amihez a legjobban értenek. Nagy helyzetet nem sikerült kialakítani Arshavinéknak, többnire távoli átlövésekkel próbálkoztak, melyek elzúgtak a kapu fölött, mellett. A vége előtt 25 perccel végleg eldőlhetett volna a mérkőzés, a gólszerző Karaguniszt buktatták a tizenhatoson belül, ám a bíró neki adott sárgát jogtalanul és így ki kell hagynia a következő meccset.  A 70. percben egy bődületes keresztléc találkozást lőttek a görögök szabadrúgásból, az állás továbbra is 1-0 volt nekik. A lefújás előtt nem sokkal Dzagojev fejelt centikkel a kapufa mellé, a döntetlennel ,már az oroszok mentek volna tovább, ám az eredmény nem változott és kezdődhetett a görög ünneplés.

A csoport 3. forduló:
Varsó, Nemzeti Stadion, 55 614 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
Oroszország - Görögország 0-1 (0-1)
Gól: Karagunisz (45.)
CsapatMGyDVRgKgGkP
Cseh Csehország320145–16
Görög Görögország31113304
Oroszország Oroszország311153+24
Lengyel Lengyelország302123–12
Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése