2012. június 1., péntek

Beharangozó: Este Csehország ellen játszik válogatottunk

Ma kora este 19:00 órakor nemzetközi felkészülési mérkőzésen lép pályára a magyar labdarúgó válogatott Prágában, az EB-re készülő cseh válogatott ellen. A találkozót a Generali Arénában rendezik, ahova minden jegy elkelt, így 18 000 néző tekinti meg az összecsapást a helyszínen. Viszont nincs könnyű dolga Egervári Sándor szövetségi kapitánynak, hiszen rengeteg a sérült játékosa, így lehetőséget kapnak a bizonyításra új játékosok.

A kapitány nem tudott meghívót küldeni a régóta sérült Gera Zoltánnak illetve Rudolf Gergelynek, akinek szintén gondjai akadtak vannak. Emellett a kerethirdetés után Buzsáky Ákos és Lipták Zoltánról is kénytelen volt lemondani a kapitány. Ha még csak ennyi lett volna a probléma, de az elutazás előtt Hajnal Tamás és Koman Vladimir is megsérül, ám utóbbi azért elutazott a csapattal. Gondoljunk bele: Hajnal, Koman, Buzsáky, Gera, nem lenne rossz középpálya ám a kapitánynak így másképpen kellett gondolkodnia, ezért  olyan játékos is bekerült a kezdőbe aki élete első válogatott meccsén léphet majd pályára.

Ma délelőtt 11 órakor kezdőcsapatot hirdetett Egervári Sándor, melyben egy újonc, a magyar bajnok DVSC karmestere Szakály Péter kapott helyet.

A magyar kezdőcsapat:
Bogdán, Vanczák, Korcsmár, Juhász, Laczkó, Koltai, Varga J., Pintér Á., Dzsudzsák, Szakály P., Szalai Á.

 A cserepadon foglalnak helyet: Király, Debreceni, Mészáros, Gyurcsó, Szabics, Németh K. és Halmosi.


Szeretném felhívni a figyelmet egy fontos dologra, miszerint Csehországba a mai mérkőzésre egységes áron 1500 forintért lehetett jegyet váltani a magyar szurkolóknak. Nos, ez nagyon jó ár, de nézzük csak meg, hogy a hétfőn hazai pályán rendezendő Magyarország-Irország találkozóra milyen jegyárakat szabott meg az MLSZ. A mérkőzésre elhelyezkedéstől függően lehetett jegyet kapni, 2000, 3000, 4000, 5000 és 7000 forintért. A 2000 forintos jegyekből alig volt a jegyek többsége 3000 forintba kerül ami elég sok, ahhoz képest, hogy nem is egy nagy sztárcsapatot fogadunk. Személy szerint felháborítónak tartom ezeket az úgymond magas jegyárakat. Kedvezményeket kellene tenni a szurkolók számára, nem megnehezíteni a mindennapjaikat...

Múltidéző:
A végére pedig nézzük meg a két csapat egymás elleni múltját. A párharc gazdag, emlékekkel teli múltat rejteget, hiszen hivatalosan 45 alkalommal csapott össze a két nemzet válogatottja. A mérkőzésekbe beletartoznak a jogelőd Csehszlovákia elleni mérkőzések is. A mérleg a mi oldalunkra billen, hiszen 22 győzelem mellett 12 döntetlen és 11 vereség a mérlegünk. A gólkülönbség pedig 103-75 a javunkra.
Emlékezetes találkozó, ám nem jegyzik hivatalosan az 1964-es Tokiói olimpia döntőjét, ahol 2-1-es győzelmet arattunk Bene és Farkas góljaival. Mióta Csehország önállóvá vált a a két csapat csupán egy alkalommal találkozott 2002 február 12-én egy Ciprusi felkészülési mérkőzésen. Ekkor debütált a cseh válogatottban Petr Cech aki a mai mérkőzésen 90. alkalommal védi majd a válogatott kapuját.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése