2013. július 8., hétfő

Zinedine Zidane megkapta a hivatalos edzői minősítést! - vajon hol vállal először szerepet?

Amire már nagyon sokan oly régóta várnak, az most hivatalossá vált. A világ valaha volt egyik legjobb labdarúgója Zinedine Zidane a mai naptól fogva bármely együttesnél vállalhat edzői posztot, mivel minden szükséges papír a kezében van ehhez. A nagy kérdés, hogy vajon mely klub lesz az első, mely elmondhatja magáról, hogy Zidane a franciák gyöngyszeme náluk kezdte vezetőedzői karrierjét.  

Madridban a fanatikusok már régóta várják ezt a nagy eseményt, szinte visszavonulásának pillanatától arról susmognak a madridisták, hogy majd egyszer Zidane veszi át a csapatot. Nos, erre azonban még várni kell, hiszen a francia továbbra is úgy tervezi, hogy marad a Real Madrid kötelékében, azon belül pedig Ancelotti mester másodedzője lesz, illetve továbbra is az elnököt támogatja tanácsadóként.

Zidane kvalitásait figyelembe véve szinte biztosak lehetünk benne, hogy egyszer majd nagy edző lesz, hiszen rendkívül jó a gondolkodása, lát a pályán és taktikai elemek sokaságát ismeri. Emellett nem mohó, nem szeretne egyből Mourinho vagy éppen Guardiola nyomdokaiba lépni, hanem edzőtekintélyek mellett tanulja a   szakma fortélyait. A pillanat várat magára, de egyszer majd mindennek eljön az ideje. Ezen dolgok mind a francia bölcsességére és megfontoltságára utalnak.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése