2013. május 24., péntek

Az Arsenal megegyezett a Swansea csapatkapitányával

Úgy tűnik Arsene enger sem tétlenkedik és máris belecsaptak az átigazolási lecsóba az ágyúsok. A Goal.com információi szerint az Arsenal és a Swansea játékosa Ashley Williams mindenben megegyeztek, már csak a klubok vannak hátra. 

A 28 esztendős walesi válogatott középső védő remek szezont tudhat maga mögött, így nem csoda, ha felfigyeltek rá az ágyúsok. Ő a Swansea szíve, ha lehet ilyet mondani, csapatkapitány, egy igazi vezéregyéniség, aki kordában tudja tartani a védelmet és könnyedén átlátja a középpályát. A csapat tagja 2008 óta és több mint 200 meccsen húzta magára a The Jacks mezét.

Piaci értéke 6 millió euróra taksált, de ennél többet 8-12 millió euró közötti összeget szeretne érte kapni együttese. Egy igazi felfelé ívelő karrierről van szó, és igen, úgy tűnik eljött a váltás ideje.

Őszi Ádám

"A Monaco lesz az új Chelsea" - mondja az edző


Nagy dologra készül a dúsgazdag tulajdonos, ezzel a klub jelenlegi edzője Claudio Ranieri is tisztában van, aki a Gazzetta dello Sport-nak adott interjújában arról beszélt, hogy csapata lesz az új Chelsea. A hírek szerint a szakember sztárok tömkelegét tudhatja majd klubjában az átigazolási időszak végeztével. 

"A Monaco lesz az új Chelsea. Az elnök nagy dolgokat akar itt. Megnyertük a Ligue 2-t, és a célunk most az, hogy benne legyünk az első háromban, ezáltal kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájára. Nem elég csak támadókat venni a sikerhez. Hátulról kell kezdenünk a csapatépítést."

Majd kitért arra is, miszerint  a City leköszönő edzője Mancini szóba került a Monaco edzői posztján, ám szavai tükrözik, itt egy valaki, még pdig ő fog dolgozni jövőre is.

"Tudom, hogy a Monaco edzőposztja most népszerű, de nem félek, hároméves szerződésem van."

A tervekről nemsokára beszámolunk! igazi sztárhad van célkeresztben...

Őszi Ádám

Hivatalos: 2015-től az EL győztes BL-indulási jogot kap

Az Európai Labdarúgó szövetség régóta fontolgatja azt, hogy miként lehetne népszerűbbé tenni az Európa Ligát a klubok számára, hiszen többször felmerült már, hogy nem mindegyik csapat teszi oda magát igazán. Nos, íme az ötlet, a győztes BL-indulási jogot szerez. 

Ez a 2014-2015-ös szezontól lép majd érvénybe, tehát a 2015-ös bajnok élvezheti ki ezt az előnyt először. Így, olyan csapatok, akik már lecsúsztak hazájukban, vagy aligha van esélyük BL-indulást érő helyen végezni odatehetik magukat és küzdhetnek. Ez egy plusz esély a klubok számára.

Szerintetek jó ötlete ez, növeli a kupa értékét és presztízsét?

Őszi Ádám