2013. május 8., szerda

Nyolc gól, két piros és kiütéses Real siker a Málaga ellen



Igazi „gálameccsé” vált a Málaga fővárosi vendégszereplése, a nézők nyolc gólt és két kiállítást is láthattak, nem unatkozott senki, a játékvezető sem, aki kissé megtolta a Madrid szekerét, és igen színessé „varázsolta” ezt a meccset.

Nem kellett sokáig várnia az első gólra a Bernabeu stadion közönségének, ugyanis a 3. percben Albiol bólintott Caballero kapujába (1-0). Az öröm azonban nem tartott túl sokáig, a Málaga a 15. minutumban egyenlíteni tudott, miután Diego Lugano adott nagyszerű labdát Santa Czuz számára, aki a kapuba pofozta a játékszert (1-1). Hat perccel később azonban minden megváltozott, a vendég gárda megfogyatkozott, miután Sergio Sanchez szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Cristiano Ronaldo kihagyta. A játék a 24. percben megszakadt, miután több percig ápolásra szorult a Málaga hálóőre, aki végül folytatni tudta a játékot. Sok öröme azonban nem volt benne, hiszen egyből gólt kapott, a Real vezető találatát Alonso készítette elő, Ronaldo pedig befejezte egy közvetett szabadrúgásból az ötös sarkáról (2-1). Büntetőből nem, akcióból sikerült, ám az eset biztosan nem volt hazaadás. Itt még közel sem volt vége a vendég gárda megpróbáltatásainak, a 33. percben Özil vette be a kaput, ezúttal pedig Ronaldo az asszisztot jegyezhette (3-1). Ekkor nagyon kiütésszagúvá vált a találkozó, de érkezett a 36. percben Antunes lövése, mely gyönyörűen csapódott López kapujának jobb felső sarkába (3-2). Emberhátrányban szépített a Málaga.  A 39. percben ismét rezgett a háló, Ronaldo talált fejjel a kapuba, a gólt azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette teljesen jogosan. Szokás mondani, hogy szegény embert még az ágy is húzza, a 40. percben kényszerű cserét kellett végrehajtani, a korábban ápolt hálóőr Caballero helyére Kameni érkezett. Gyorsan felavatták a srácok a kameruni hálóőrt, Ronaldo passzolt Benzemának, aki négy méterről a kapuba gurított (4-2). A gól jogosságát lehet vitatni, ahogy több ítéletet, maradjunk annyiban, hogy a bírói síp igen csak hazafelé húzott.

A második játékrészben jócskán visszavett Mourinho csapata, de az előnyt így is sikerült növelni. A 63. percben egy Benzema átadást követően Modric vette be Kamieni ketrecét (5-2). Itt még nem volt vége a megpróbáltatásoknak vendég részről, hiszen a 73. percben Demichelis megkapta második sárgáját Ronaldo buktatása miatt és ő is mehetett zuhanyozni, így kilenc emberre fogyatkoztak a vendégek. Ezt követően a csereként beállt Higuain kotort be egy labdát a hálóba, ám a gólt les előzte meg, így az érvénytelen maradt. Hosszúnak ígérkező bő negyed óra vált a Málagára, mely egy Ronaldo műesést hozott, melynek sárgalap lett a vége teljesen jogosan. Sajnálatos hír a madridisták számára, hogy a Real is tíz emberrel fejezte be a meccset, nem kiállítás, hanem sérülés végett Özil hagyta el a játékteret. Egyéb információt nem kaptunk állapotáról. Amikor már mindenki a végeredményt könyvelte akkor még a hosszabbításban jött Di Maria, aki megszerezte a királyiak hatodik gólját egy remek lapos tekerést követően (6-2).

Real Madrid – Málaga 6–2 (4-2)
Gólszerzők: Albiol (3.), Cristiano Ronaldo (26.), Özil (33.), Benzema (44.), Modric (63.), Di Maria (90+1.) ill. Santa Cruz (15.), Antunes (36.)
Sárgalapok: Cristiano Ronaldo (80.) ill. Santa Cruz (26.), Demichelis (45+1.)
Kiállítva: – ill. Sergio Sanchez (21.), Demichelis (73.)

Őszi Ádám

Bevette Milánó kék felét a Lazio, ezzel tovább tart az Inter vesszőfutása! - további eredmények

Inter – Lazio 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Alvarez (33.) ill. Floccari (22.), Hernanes (45+4-büntetőböl), Onazi (76.)

Küzdelmes és igen fordulatos első félidőt hozott a két együttes milánói derbije, melyen huzsonkét percnyi játékot követően a vendég fővárosi együttes szerezte meg a vezetést Floccari révén (0-1). Az Inter egyébként többet próbálkozott, aktívabban játszott hazai pályán, de mint tudjuk, ezt a sportágat gólra játsszák. A fölény a 33. percben érett góllá, ekkor Alvareznek sikerült bevennie a kaput (1-1). Pár perccel később akár a fordítás is meglehetett volna, Cambiasso remekbe szabott lövését óriási bravúrral tolta a kapufára Marcheti a vendégek hálóőre. Beszorultak a vendégek, gól azonban nem, esett. Nem úgy a túloldalon a hosszabbítás negyedik percében, mikor is Hernanes értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt. Így hiába játszott jobban és kapura veszélyesebb az Inter hátránnyal vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrészben hiába próbálkoztak a hazaiak, a vége egy újabb bekapott gól lett. A  76. percben Onazi vette be Handanovic hálóját és ezzel eldöntötte a három pont sorsát (1-3). A krónikához hozzátartozik, hogy az Inter a lehető legnagyobb helyzetét hagyta ki a 70. percben, mikor büntetőt rontott. Minden bizonnyal az volt a meccslabda, hiszen ha bemegy akkor2-2-ről folytathatták volna a küzdelmet a felek.

Az Inter ezzel tovább folytatja rossz sorozatát, miszerint utóbbi hat mérkőzéséből ötön vesztesen hagyta el az együttes a pályát, a Lazio pedig ezzel a győzelemmel még reménykedhet a nemzetközi szereplésben. A matematikai esély megvan még.

Sampdoria – Catania 1-1
Gólszerzők: De Silvestri (36.) ill. Spolli 68.

Összeteheti a két kezét a Cataniaaz egy pontért, nem mintha szükségük lettvolna rá, vagy bármit számítana, de ma este a Samp nagyon lefocizta őket. A kapura lövések aránya 12-2 volt a hazaiaknak, az egyetlen kaput eltaláló lövésük gólt eredményezett a vendégeknek.

Torino – Genoa 0-0

Gól nélküli döntetlent hozott a találkozó, melynek tőzsér Dániel csapata örülhetett, hiszen számukra minden pontkincset ér jelenleg, hiszen a bennmaradásért harcolnak. A Torino nagyon nyomott és több helyzetük volt, de gólt ők sem tudtak szerezni. Tőzsér a 70. percben állt be, így kicsivel több mint húsz percet játszhatott. A Genoa így öt meccse veretlen és a többi eredmény tudatában kimondhatjuk, hogy 4 pontos előnyük van a kiesőzónával szemben.

Cagliari – Parma 0-1
Gólszerzők: Rosi (80.)

Kiegyenlített meccset  és vendég győzelmet hozott a találkozó a két csapat között. A mérkőzést megelőzően a két csapat közt csak akapott gólok száma rangsorolt a tabellán, most ezzel három ponttal meglépett a Parma. Kő kemény középcsapat mind a kettő.

Őszi Ádám

Nem feküdt le az Atletico a kiesés ellen harcoló Celtának

Nagyon nehéz helyzetbe került a CeltaVigo, miután hazai pályán nem tudott pontot szerezni az Atletico Madrid ellen. A remény a hajrában felcsillant, ám Falcao gyorsan elillantotta azt ellentétes félidőket hozó meccsen.

Az első félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Elég ha azt megemlítjük, hogy több sárgalapot mutatott fel a játékvezető, mint ahány próbálkozás zúgott két kapura. Szám szerint öt sárga és 3 lövés szemtanúi lehettek azok akik kilátogattak a találkozóra. Hazai részről Lopez, Castro és Lago, míg a vendégeknél Suarez és Godin lapgyűjteménye bővült. A meccs első kapura lövését a 11. percben könyvelhettük el Falcao révén, ám a labda kaput tévesztett, majd a 16. percben az egyetlen kaput találó lövést Krohn Dehli mutatta be, ám Courtois a helyén volt. Ezt követte a már említett sárga eső ás egy gyenge Adrian lövés.n

A második játékrész rémálomszerűen kezdődött a kiesés ellen küzdő hazaiak számára, a 47. percbe Costa vette be Varas kapuját (0-1). A gólt követően megélénkült a találkozó, mindkét fél több lövéssel jelentkezett, és a színes lapok gyűjtése sem maradt abbna, Gabi az 57. minutumban 3-3-ra egalizálta az állást e tekintetben. A 66. percben néma csend lett úrrá az arénában, ezúttal Costa volt az előkészítő,  Juanfran pedig a befejező, ezzel megduplázta előnyét a fővárosi gárda (0-2). A 84. percben jött a szépítő találat Fernandez révén, ám ez már későnek bizonyult (1-2). Hiába ment és hajtott a Celta, az Atletico nagy falatnak bizonyult, nem egy súlycsoportot képvisel a két együttes, a 86. percben Falcao biztosította be csapata győzelmét és szerezte meg szezonbéli 27. találatát (1-3). Ez az eredmény pedig  azt jelenti, hogy továbbra is kieső helyen tanyáznak a hazaiak, és már egy meccsel többet játszottak mint a vetélytársak.

Celta Vigo - Atletico Madrid 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Fernandez (84.) ill. Costa (47.), Juanfran (66.), Falcao (86.)
Sárgalapok: Lopez (21.), Castro (26.), Lago (43.) ill. Suarez (23.), Godin (33.), Gabi (57.)
Kiállítás: - ill. -

Őszi Ádám

Balotelli dupla és kiütéses vendégsiker Pescarában

A Seria A 36. fordulójának szerdai nyitómérkőzésén a már kiesett Pescara együttese fogadta, az AC Milan együttesét, mely a Bajnokok Ligája indulásért küzd, illetve védi pozícióját és előnyét a Fiorentina csapatával szemben. A találkozó az előjeleknek megfelelően alakult, a vége pedig egyenesen kiütés lett.

Nagyon magabiztosan játszott a milánói együttes, mely az első félidőben olyan jól szűrt, hogy a hazaiak, csupán egy kósza lövéssel tudtak próbálkozni. Vendég részről ez nem így volt, az enyhe mezőnyfölény gyorsan góllá érett, mikor a 9. percben Balotelli végezhette el a megítélt büntetőt. Az olasz fenegyerek magabiztosan értékesítette a tizenegyest (0-1). A 23. percben egy Niang lövést jegyezhettünk fel, majd pedig a 33. percben újrarezgett a hazai háló, egy remek Robinho átadást követően Muntari vette be Perin kapuját (0-2).

A második félidő elején gyorsan megduplázta addigi két gólos előnyét a Milan. Előbb az 51. percben ismételten Robinho készített elő, a labdát pedig Flamini juttatta a hálóba (0-3). Hat perccel később pedig az iménti gólszerző készített elő, Balotelli pedig duplázni tudott, ezzel pedig megszerezte szezon béli 11. gólját (0-4). Ezt követően átalakult a vendég gárda, a félidő elején remeklő Flamini helyére Traore, majd pedig Niang helyett Pazzini érkezett. A vendégek teljesen uralták a meccset, a két gólpasszt jegyző Robinho helyén El Shaarawy érkezett apályára a 73. minutumban. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így magabiztosan nyert a Milan.

Pescara - AC Milan 0-4 (0-2)
Gólszerző: - ill. Balotelli (9.-büntetőböl, 57.), Muntari (33., Flamini (51.)
Sárgalapok: Rizzo (11.) ill. -
Kiállítás: - ill. -

Őszi Ádám

Mourinho beszólt Iniestának és Pepének, kitálalt mindent a portugál, mondhatni kibújt a szög a zsákból! – elképesztő, megdöbbentő

Ahogyan közeledik a szezon vége a portugál sztáredző Jose Mourinho úgy tálalja ki érzéseit a sajtó és a világ elé. Valószínűleg minden egyes nappal rövidül madridi karrierje és a végére összeáll a kirakós, melynek nagy részét most kimondta, elmondta. Megdöbbentő részletek, már tényleg csak a Cristiano Ronaldo “szappanopera” hiányzik. 

A fő téma és az értelmek kiváltó oka nem más, mint Diego López és Iker Casillas szerepeltetése, illetve nem szerepeltetése. A Special One, most egyszer s mindenkorra tisztázta a dolgokat és leszögezett mindent, beszólt, illetve reagált Iniesta és Pepe a napokban elhangzó nyilatkozataira. A katalán középpályás furcsának találja az eljárást, melyet Mourinho egyik legjobb barátjával szemben folytat, Igen, Iker és Andrés nagyon jó barátok! Pepe pedig egyenesen tiszteletlenséggel vádolta meg Mourinhot, amiért az kijelentette, hogy bánja, hogy már első Realos évében nem igazolta le Lópezt.

“Iniesta elmondhatja, hogy mit gondol és mit akar, de úgy gondolom, inkább a klubja és a csapattársai miatt kellene aggódnia, s amiatt, hogy ha nincs Messi, mennyire más a csapata, mint ahogyan azt láthattuk a BL-elődöntőben is. Azt hiszem, könnyű ezt elemezni.” 

“Casillas? Nincsen problémám vele. Diego Lópezt jobban kedvelem, és ehhez megvan a jogom, mint ahogyan Ikernek is arra, hogy jobban kedvelje Pellegrinit. Amíg én vagyok a Real Madrid edzője, addig Diego López védeni fog.”

“Egyszer s mindenkorra értsétek meg: futballedző vagyok. Annak neveztek ki, és egy edzőnek hatalma van, és más egyéb mellett ő dönti el, ki játszik. Nem úgy megy, hogy feldobok egy érmét, és ha az egyik oldalára esik, akkor Coentraót  szerepeltetem, ha a másikra, akkor Marcelót. Hosszú órákat töltök el azzal, hogy kialakuljon a végleges döntés. Diego Lópezt sokkal jobban kedvelem kapusként, mint Iker Casillas-t. Nem akarok ártani senkinek, egész egyszerűen jobban kedvelem. Ez olyan dolog, hogy Casillas is mondhatja azt, hogy jobban kedveli Del Bosquét  vagy Pellegrinit nálam.”

“Az emberek mondhatják, hogy Mourinho semmit nem tud a fociról, és hogy Casillas 20-szor jobb, mint Diego López, de az edző az, aki kihirdeti a csapatot, és elmondja, hogy Diego López lesz a kapus holnap, előtte pedig Albiol, Varane, Nacho és Coentrao fog játszani a védelemben.”

“Varane és Ramos párosa a Madrid jövője. Albiol azért játszik, mert megérdemli, Fábio pedig azért, mert nincs más választásom. Diego azért, mert számomra ő a legjobb, ez ilyen egyszerű. Elfogadom, hogy azt mondják, Casillas a jobb, azonban azt meg másoknak kell elfogadni, hogy én választok, ugyanis én vagyok a Madrid edzője.”

“Pepe problémájának van egy neve – Raphael Varane. Csak azért beszélek most Pepéről, mert róla kérdeztetek, de egyébként nem állt szándékomban. Minden normális ember itt a szobában tudja, hogy frusztrációról beszélünk. Nem könnyű egy 31 éves férfi számára a státuszával és a múltjával az, hogy leváltja őt egy 19 éves fiú. Az élet törvénye azonban ez. Kinek volt bátorsága ahhoz, hogy ezt a srácot betegye a csapatba? Nekem. Pepe élete megváltozott sportszakmai szempontból. Nincsen problémám vele sem, megértem, hogy ez nem egy könnyű helyzet a számára.”

Őszi Ádám

Seria A: Hétközi fordulót játszanak ma az olasz csapatok, Inter-Lazio csucsderbi a terítéken - előzetes

Kedd este A Chievo fővárosi vendégjátékával kezdetét vette az olasz bajnokság 36. fordulója, szerda este pedig a maradék kilenc találkozó kerül lejátszásra. A tegnap esti meccsen nagy meglepetésre nyerni tudott a Chievo, mely egyetlen helyzetét használta ki az AS Roma ellen. Nézzük, miből gazdálkodhatnak ma az olasz futball szerelmesei.

Pescara - AC Milan: A játéknap egyetlen korai meccse, melyet 18 órakor rendeznek. A hazai együttes számára csupán a becsület maradt, hiszen az újonc csont nélkül immáron biztos kieső. A Milan viszont harcol a harmadik, még BL indulást érő helyért, üldözője a Fiorentina, mely négy ponttal van leszakadva hétvégi botlásának köszönhetően. Az előjelek egyértelműek, mondhatni mindenkielsöprő vendég győzelemre számít.

Sampdoria - Catania: Egyik csapat sincsen csúcsformában, a meccs a hazaiaknak fontos, akik hat pontra vannak a kiesőzónától. Soha nem lehet tudni, hogy milyen hajrát nyitnak a mögöttük lévő csapatok. Könnyen lehet, hogy szerzett pont sem kell már a bennmaradáshoz, de biztos ami biztos, azért még hajtani kell.

Siena - Fiorentina: A forduló egyik legnagyobb rangadója, persze ellenkező szempontokkal. A szezon második felében remekelő, szárnyaló firenzei együttes szeretné befogni a Milan együttesét és kiharcolni a BL indulás jogát, ám ehhez aligha bukhatnak pontot az utolsó három meccsen. A Siena a bennmaradásért küzd, jelenleg utolsó előtti 19. a csapat és öt pontra van a Genova, mely már bennmaradást érő helyen tanyázik. A hazaiak utolsó három meccsüket elbukták, amennyiben ma nem sikerül nyerni búcsút inthetnek az olasz első osztálynak. A csapat -6 ponttal kezdte a szezont, ha meglennének azok a pontok, most bennmaradást érő helyen tanyázna a csapat.

Torino - Genoa: Egy hamisítatlan kiesési rangadó, a tabella 16. és 17. helyezettje között. A Torino négy, míg a Genoa három pontra van a kiesőzónától, ám a hazaiak rendkívül rossz szériában vannak, míg a Genoa Tözsér Dániellel a fedélzeten utóbbi öt meccsén nyolc pontot szerzett, így kijött a gödörből és feltámadt a remény.

Atalanta - Juventus: A hazaiak biztonságban, a középmezőny alján tanyáznak, míg a Juve már biztos bajnok, így a meccs nem sok téttel bír.

Inter - Lazio: A meccs önmagában is nagy derbinek számít, hát ha még ránézünk a tabellára. A két együttes a 8. illetve a 7. pozíciót foglalja el, köztük csupán két pont van. Amelyik veszít, biztosan lemondhat a jövő évi nemzetközi kupaszereplésről. Így is nehéz odaérni, sok mindennek kellene klappolnia, de a matematikai esély még megvan. A Lazio sokkal előnyösebb helyzetben, de ha ma buknak, nekik is befellegzett. Egy tüzes derbire van kilátás. A párharchoz hozzátartozik, hogy egyik csapat sincsen túl jó formában, itt a szezon végén maradtak le, főleg az Inter, aki utóbbi ötmeccséből négyet elvesztett.

Bologna - Napoli: A vendég gárda őrzi második helyét, mely sziklaszilárdnak tűnik, míg a Bologna 13. és az égegyadta világon semmi veszély nem fenyegeti őket. A kérdés, vajon Cavani tovább növel-e góljai számát?

Cagliari - Parma: A mezőny közepén található két együttes öszecsapása lesz ez, mindkét csapat 43 ponttal bír, ugyanolyan mérleggel. Még a lőtt gólok száma is megegyezik 41, viszont a kapott az már 43-53 a Parma javára. Ma eldönthetik ki a jobb.

Palermo - Udinese: A hazai együttes menekülne a kiesőzónából, melyet ő vezet és hátránya jelenleg három pont a Genova együttesével szemben. A rossz hír számukra, hogy Olaszország jelenlegi  legjobb formában lévő csapatát az Udinese együttesét fogadják, akik utóbbi öt bajnokijukat zsinórban megnyerték és ez is nagyon fontos lesz nekik, hiszen ha nyernek akkor megelőzik a Roma együttesét és EL indulást érő helyen tartózkodhatnak.

máj. 7. 20:45    AS Roma - Chievo 0:1 
máj. 8. 18:00    Pescara - AC Milan
máj. 8. 20:45    Sampdoria - Catania
máj. 8. 20:45    Siena - Fiorentina
máj. 8. 20:45    Torino - Genoa
máj. 8. 20:45    Atalanta - Juventus
máj. 8. 20:45    Inter - Lazio (TV: SportKlub)
máj. 8. 20:45    Bologna - Napoli
máj. 8. 20:45    Cagliari - Parma
máj. 8. 20:45    Palermo - Udinese

Őszi Ádám

La Liga szerda, avagy előrehozott meccsek a 36. fordulóbol - előzetes

Igaz még csak a 34. fordulót játszották hétvégén a spanyol bajnokságban, szerda este azonban már a 36. forduló két előrehozott mérkőzésével dübörög tovább a pontvadászat. A 35. fordulót hétvégén rendezik majd meg, míg ezen megkezdett, csonka forduló többi mérkőzésére majd május 18-20-ig kerül majd sor. Nézzük a ma esti játéknap kínálatát.

Celta Vigo - Atletico Madrid 19:30 

A tabella harmadik, illetve utolsó előtti helyezettje találkozik kegymással, így nem rátekintve a pontvadászatállására egyből megállapítható, milyen mentalitásban lépnek majd a felek a pályára. A fővárosi matracosok sem előrébb, sem pedig hátrébb nem tudnak kerülni már a tabellán, így számukra ez a mérkőzés nem szól másról, mint a sportolói becsületről, arról, hogy oda teszik-e magukat vagy sem. Az éremnek két oldala van, hiszen óriási a torlódás alul és jó pár csapat verseng a bennmaradásért, így az lenne a tisztességes, ha teljesen odatenné magát az Atletico, ez azonban nem olyan egyszerű. A motiváció hiánya a Celta malmára hajthatja  a vizet, mely foggal körömmel fog küzdeni a három pont megszerzéséért. A csapat nagy hajrába kapcsolt, utóbbi három meccsén hét pontot gyűjtött, ezzel pedig visszajöttek, megmaradtak a bennmaradási esélyek. Egy esetleges győzelemmel ideiglenesen elkerülnék a kiesőzónát. Este meglátjuk, miként alakul majd a meccs.

Real Madrid - Málaga 21:30 (Sport1)

A királyi gárda az utóbbi fordulókban bebiztosította második pozícióját, így csakúgy mint az Atletico nekik sincs sem hátra, sem pedig előre lépési lehetőség. Mondhatni beszilárdult a tabella eleje, ettől függetlenül Mourinho nem fogja megengedni "fiainak" a lazítást. Az ellenfélnek a Málaga együttesének viszont annál fontosabb a mérkőzés, hiszen jelenleg a 6. még utolsó Európa Liga indulást érő helyen vannak, de hátra és előre is léphet még a csapat. Előnye üldözőjével a Betis együttesével szemben négy pont, míg előtte a Valencia áll három ponttal, a BL álom pedig öt pontnyira a Sociedad jelenlegi birtokában pihen. Kíváncsian várjuk mit hoz ez a remeknek ígérkező párharc.

Őszi Ádám