2015. február 27., péntek

NB I: Téli álomból fel! - Rajtol a magyar bajnokság

Pénteken este elrajtol a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a csapatok és a bajnokság is megkezdi a nagy tavaszi hadjáratot, hogy aztán eldőljön, hogy ki lesz az NB I bajnoka. Az élről a Videoton rajtol, míg a kiesőzónában jelen állás szerint a Haladás és a Pécs foglal helyet. A kezdő sípszóig már nincs sok idő, 19 órakor indul a 18. forduló! 

Hosszú idő után újra magyar bajnokit láthatnak a honi futball szerelmesei, a futballtavasza  Hidegkuti Nándor Stadionban köszönt be, az MTK vendége a Paks lesz. Mindkét csapat a nemzetközi kupaindulásért küzd, az MTK ráadásul bajnokesélyes is lehet, amennyiben hibátlan tavaszt produkál. Ehhez persze kell, hogy a Vidi gépezetébe homokszemek kerüljenek.

Szombaton aztán megkezdheti a bennmaradásért folytatott harcot a Haladás, melynek ellenfele a Diósgyőr lesz. Mindkét csapatnál nagy változások mentek végbe, kíváncsian várjuk, kinek hogy sikerül majd a rajt- A Nyíregyháza és a Honvéd kiesési rangadót vívhat, a fővárosi csapat egy tucat légióst elküldött és egy tucatot igazol! Éljen a magyar foci jeligével!!!

Az ország legszebb stadionjaként reklámozott felcsúti aréna is kinyitja kapuit, Kondás Elemér csapata a Debrecen érkezik vendégségbe, míg a Kecskemét és a Pápa egymás ellen vívhat alsóházi mérkőzést. A nagy porfelhő közepette Újpesten is lesz meccs és egyelőre  szurkolókkal, a Dózsa ellenfele a sereghajtó Pécs lesz.

Vasérnapra marad a forduló rangadója, a nagy változásokon, edzőváltáson áteső Győr fogadja a listavezető Vidit, mely megtartotta gólvágóját Nemanja Nikolicsot. A forduló zárásaként pedig a Fradit láthatjuk, a Doll-csapat Dunaújvárosban vendégszerepel majd, a szurkolók sokat várnak a csapattól, miután a felkészülés igen jóra sikeredett.

Péntek:
19:00 MTK - Paks (Duna)

Szombat:
14:00 Szombathelyi Haladás - Diósgyőr (Duna)
16:00 Nyíregyháza - Budapest Honvéd
16:00 Puskás Akadémia - Debreceni VSC (Sport 1)
16:00 Kecskeméti TE - Lombard Pápa
18:30 Újpest - Pécsi MFC (Sport 1)

Vasárnap:
16:30 Győri ETO - Videoton (Duna)
18:30 Dunaújváros - Ferencváros (Sport 2)

Őszi Ádám

Sorsoltak az Európa Ligában! - Fantasztikusnak ígérkező párharcok

Az UEFA nyoni központjában megtartották az Európa Liga sorsolását, a szabályzat ezúttal is extra kitételeket tartalmazott, avagy a háborús helyzet miatt ukrán és orosz csapatok nem kerülhettek össze, ezáltal pedig szűkült a lehetséges párosítások száma és a lebonyolítás egyaránt. 

A legjobb 16 között immáron nincsen kiemelés, illetve azonos országból érkező csapatok is összekerülhettek. A hogyan azt a felvezetésben is írtuk, az orosz és az ukrán klubok esetében kitétel volt, hogy elkerüljék egymást a két ország között dúló politikai, háborús ellentétek miatt. A sorsolást a két ukrán csapattal kezdték. Az első mérkőzéseket március 12-én, a visszavágókat pedig 19-én rendezik meg.

Európa Liga; Nyolcaddöntő:
Everton (angol) - Dinamo Kijev (ukrán)
Dnipro (ukrán) - Ajax (holland)
Zenit (orosz) - Torino (olasz)
Wolfsburg (német) - Internazionale (olasz)
Villarreal (spanyol) - Sevilla (spanyol)
Napoli (olasz) - Dinamo Moszkva (orosz)
Club Bruges (belga) - Besiktas (török)
Fiorentina (olasz) - Roma (olasz)

Őszi Ádám