2015. január 6., kedd

FA-Kupa: Gerrard duplájával nyögvenyelős Liverpool siker

Igen csak megszenvedett a negyedik vonalas Wimbledon vendégeként a Liverpool, mely Gerrard zsenialitásának köszönheti továbbjutását az FA-Kupa 4. fordulójába. A Tottenham otthon harcolhatja ki a továbbjutást, a londoniaknak nem volt nyerőemberük, így csak egy döntetlenre és újrajátszásra futotta a Burnley ellenében. 

Wimbledon (IV.) - Liverpool 1-2 (1-1)
G: Akinfenwa (36.) ill. Gerrard (12., 62.)

Igen erős kezdőcsapatot küldött a pályára Rodgers a vörösök vezetőedzője ahhoz képest, hogy a hazai gárda a negyedik vonalban serénykedik. Jól kezdtek a hazaiak, nem szeppentek meg, ám ennek ellenére Gerrard révén a pool szerzett vezetést a 12. percben, a távozóban lévő élő legenda fejjel vette be Shea kapuját. A bekapott gól nem szegte kedvét a hazaiaknak, az elképesztő fizikummal rendelkező Akinfenwa, aki ráadásul Liverpool szurkoló a 36. percben egalizált, Mignolet nem tudott hárítani. Közel azonos statisztikákkal vonultak a felek az öltözőbe, majd a fordulást követően nagyon nyomott a Wimbledon, ám a gól nem jött össze. A 62. minutumban aztán egy rögzített szituáció döntőnek bizonyult, Gerrard ragasztott igen csak szemrevaló szabadrúgásgólt a hálóba. A végjáték igen pörgősre sikeredett, az utolsó pillanatokig meccsben voltak a hazaiak, akik a hosszabbításban hatalmas helyzetet hagytak ki, míg a túloldalon kis híján Gerrard triplázott. Szerény győzelmével készülhet következő ellenfelére a Liverpool, míg a Wimbledon teljesítménye előtt le a kalappal.

Burnley - Tottenham 1-1 (0-0)
G: Vokes (73.) ill. Chadli (56.)

A Spurs csapatának ezen a mai napon nem volt egy Steven Gerrardja, így újrajátszás következhet a Premier League csapatok párharcában. A veeztést a vendégek szerezték meg Chadli révén, ám az előny nem tartott ki, a hazaiak Vokes révén egalizálni tudtak. Folytatás a White Hart Lane-en...

Keddi program:
20:45 Everton - West Ham United
20:45 Scunthorpe - Chesterfield

Őszi Ádám