2013. május 5., vasárnap

Hummels őszinte vallomása: Götze ügy és álmatlan éjszakák, kételyek és eligazolás


Mats Hummels a Borussia Dortmund védője a Sky-nak adott nyilatkozatában nem bírta tovább és kiakadt. Mondhatni érthető módon, hiszen a klub melyben játszik, mellyel sikereket ér el és akár Európa koronázott királya is lehet ha legyőzi a Bayernt a Bajnokok Ligája döntőjében, az pillanatok alatt széteshet, porrá hullhat. 

Mint ismeretes Mario Götze a csapat ifjonca, de egyben sztárja és lelke a Bajnokok Ligája elődöntők első felvonása előtt egy nappal bejelentette hivatalos távozását. A távozás ténye is fájó, a dolgot pedig fokozza, hogy a legnagyobb rivális a Bayern München csapata lett a befutó az ifjú németnél, holott számtalan kérője akadt, ezen a lehetőségen kívül. 

Hummels a következő gondolattal nyitotta mondandóját - "Mario már a világ tíz legjobb játékosa közé tartozik, ezért volt számunkra ez egy sokk. Az éjszaka szinte semmit sem aludtam. Ez egy nagyon nehéz dolog nekünk, egy olyan embert veszítünk el, aki pontosan tudja, hogyan gondolkozunk, aki szintén az együttes nevelése, és ennek ellenére egy másik csapathoz megy" - hangzottak el ezen szavak a láthatóan nem túl nyugodt Hummels szájából.

Ha valaki akkor  tudja, milyen az egyik csapattól a másikhoz kerülni, csak éppen fordított esetben. Anno rá nem tartottak igényt Münchenben, ezért 2009-ben még kiforratlan játékosként került a Borussia Dortmund együtteséhez. A transzfer mindössze 4 millió euró volt, azóta pedig Mats a világ egyik legkeresettebb védője lett, elég ha megemlítjük, hogy a Barcelona udvarol neki.

Majd pedig így folytatta és zárta mondandóját a német sztár - "Amikor Kagawa ment, vagy amikor valószínűleg Lewandowski  megy, akkor azt el tudtuk, tudjuk viselni, mert ők nem Németországból valók. Mario esete nagyon kemény. Az eligazolása egy jel volt szerintem, ami arra utal, hogy nem vagyunk a világ legjobb 4-5 csapata között. Van két lehetőség: személyesen hozzájárulni ahhoz, hogy ez így legyen, vagy pedig eligazolni."

Több mint elgondolkodtatóak ezen szavak, melyek akár sértőek és csapategység rombolóak is lehetnek. Könnyen elképzelhető, hogy az idei BL győztes a trófea felemelésének pillanatában már csak egy kupac összeszokatlan játékos lesz papíron, hiszen Götze után Lewandowski, Santana és Hummels is távozhat.

A gond pedig ebben rejlik, hogy a klub nem tudja megvenni értékeit, a nagy csapatokkal anyagilag nem tudják felvenni a versenyt...

Őszi Ádám