2014. november 16., vasárnap

Barca nevelésre licitálhat a Liverpool és az Arsenal

A Daily Express informátora szerint a Liverpool és az Arsenal egymás levesébe köphet bele, avagy mindkét Premier League klub ugyanazt a tehetséget nézte ki magának. A tét Szenegál egyik ha nem a legnagyobb ígérete Keita Baldé Diao. 

A mindössze 19 esztendős támadó katalán földön az FC Barcelona neves akadémiáján tanulta meg a labdarúgás alapjait, majd Olaszországba szerződött az SS Lazio együtteséhez, ahol a fővárosiak primarera csapatában kezdte meg vitézkedését. Remek teljesítményt nyújtott, 18 mérkőzésen 12 alkalommal volt eredményes, így hamar az első csapatban találta magát. A 2013/2014-es szezonban mondhatni alapembere lett a csapatnak, minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkőzésen szerepelt. A Serie A-ban lejátszott 25 mérkőzésén 5 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, a kezdetektől sejteni lehetett, hogy rövid időn belül igen nagy lesz iránta az érdeklősét. Az idei szezonban azonban csak 4 mérkőzése és 2 gólja van, ugyanis sérülés hátráltatta az utóbbi hetekben. Felépülését most a hónap közepére tették az orvosok, így könnyen lehet, hogy jövő hétvégén már pályán lehet a Lazio soros bajnokiját. 

Ami Diao piaci értékét illeti, a német transfermarkt.de legutóbb 9 millió euróra taksálta, melyhez hozzájön egy 2018 nyaráig szóló kontraktus. Januárban mind az Arsenal, mind pedig a Liverpool megteheti ajánlatát, megkezdődhet a licitháború...

Arrow

Világbajnok középpályással erősíthet az Atletico Madrid

A Star Sunday információi szerint komoly erősítést tervez a téli átigazolási időszak során az Atletico Madrid, Simeone mester a Chelsea középpályását Juan Matát szeretné csapatában tudni. Visszatérés Madridba pár házszámmal odébb... 

Mint ismeretes Juan Mata Madridban indította útjának karrierjét, a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, ám kiteljesedni a Valencia színeiben tudott. Ezt követően igazolta le a Chelsea, ám egy edző, illetve szemléletmódváltás következtében a kispadon találta magát egy fantasztikus szezont követően. A helyzetet meg is lovagolta a Manchester United, mely közel 45 millió eurót fizetett érte, ám az új edző Van Gaal nem feltétlenül számol vele. 

A transfermarkt.de által 40 millió euróra taksált támadó középpályás 2018 nyaráig szóló szerződéssel rendelkezik, ám a hírek szerint megfelelő ajánlat setén nem gördítenek gátat távozása elé.

Bár a Juventus és egykori klubja a Valencia is érdeklődik iránta, jelen pillanatban a Matracosok tűnnek a legkomolyabb kérőnek. Ha hinni lehet az információnak, akkor januárban 25 millió eurót ajánlanak majd Mata játékjogáért cserébe.

Arrow

Liverpoolba költözhet az Arsenal támadója

A The Sun legfrissebb értesülései szerint az Everton lecsaphat Joel Campbell játékjogára a téli átigazolási szezonban. A világbajnokságon remekül muzsikáló szélső az Ágyúsoknál egyszerűen nem fér be a csapatba, így mindkét fél számára jutányos lehet a transzfer. Az Arsenal pénzt, míg a costa ricai lehetőséget kaphat. 

Campbell bár még csak 22 esztendős, Európában már megjárta a Lorient, a Real Betis, illetve az Olympiakos csapatát is, ám az Arsenal illetve a kezdőbe kerülés túl nagy falatnak bizonyult. Sokan a világbajnokságot követően várták tőle az áttörést, miután Arsene Wenger nem adta újfent kölcsön, ám csupán 6 mérkőzésen kapott 220 percnyi bizonyítási lehetőséget. Aki látta őt focizni, az tudja, hogy sokkalta többre hivatott, minthogy a cserepadot koptassa! Ráadásul Theo Walcott felépülésével még egy vetélytársat kapott, így mindkét fél számára a váltás lehet előnyösebb. Az Arsenal pénzzé teheti értékét, míg Campbell egy másik klubban bizonyíthat.

Az Everton a hírek szerint nem kertel és konkrét ajánlatot szegez az Emiratesnek, mely 9 millió eurót tartalmaz. Januárban kiderül, hogy döntenek a felek...

Arrow

Steven Gerrard olasz ajánlatot kaphat - sajtóhír

Nem csupán Éric Lamela játékjogáért száll harcba az Internazionale, a hírek szerint Steven Gerrard is Roberto Mancini kívánságlistáján szerepel. A milánóiak januárban ajánlatot készülnek tenni, erről számolt be a Daily Mail. 

Mint ismeretes a 34 esztendős 113-szoros angol válogatott irányító szerződése a szezon végeztével lejár, hosszabbításról pedig egyenlőre szó sincsen, legalábbis a sajtónak nincsen erről tudomása. Ezáltal igen nagy lett a kereslet Gerrard iránt, elsőként Pellegrini a Manchester City vezetőedzője jelezte, hogy csapatában bizony lenne helye a középpályásnak. Nemrégiben arról olvashattunk, hogy a Raúl játékjogát megszerző New York Cosmos is kacérkodik a gondolattal, míg nem a legfrissebb hír a milánói kék-feketék színre lépése.

Gerrard 1997-ben került fel az utánpótlásból a Liverpool felnőtt csapatába, s azóta 660 alkalommal lépett pályára a vörösök színeiben. Sokan értetlenül állnak az eset előtt, mondván Rodgers kezdőként számol a rutinos irányítóval, hosszabbításról pedig szó sem esik. Kíváncsian várjuk, a fejleményeket Gerrard ügyben, minden bizonnyal nem ez az utolsó hír felőle...

Arrow

Petr Cech újabb kérője! - a rivális is érdeklődik...

A The Sun értesülései szerint előfordulhat, hogy Londonon belül vált klubot a Chelsea ikonja Petr Cech. A portál arról ír, hogy az Arsenal is beszáll a kapusért folytatott "harcba". 

Mint ismeretes a cseh válogatott első számú kapuvédője hosszú idő után a kispadra szorult klubcsapatában, helyét a belgák ifjú titánja Courtois vette át Mourinho döntésének értelmében. Petr Cech a hírek szerint döntött és arra kéri klubját, hogy engedjék el, had folytathassa karrierjét. 

Mióta Cech nem a Chelsea első számú portása számos klub kapcsán felmerült a neve, a Real Madrid mellett az AS Monaco, a Paris Saint-Germain és az AS Roma is a kérők között lehet, csakúgy mint a legfrissebb hírek szerint a városi rivális Ágyúsok. 

Köztudott, hogy Arsene Wenger változást szeretne kapusposzton, a 32 esztendős cseh portás pedig klasszis erősítés lehetne a klub számára. Az Arsenal akár már januárban ajánlatot tehet a londoni kékeknek, így értesült a The Sun.

Petr Cech szerződése egyébként 2016 nyaráig érvényes, míg piaci értékét a német transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja. Az Arsenal első számú keretéhez jelen pillanatban három kapuvédő tartozik, az első számú portás a lengyel Szczesny, míg mögötte Ospina és Domian Martínez foglal helyet.

Arrow

Barca játékossal erősíthet a Juventus

Bár sokan már elkönyvelték, hogy a Paris Saint-Germain lesz a befutó, a Juventus is beleszólna Dani Alves átigazolási ügyébe. A legfrissebb hírek szerint Allegri is a brazilt akarja. 

Stephan Lichtsteiner személyében kiváló jobb oldali védője van az Öreg Hölgynek, ám a 30 esztendős svájci szerződése a szezon végeztével lejár, a felek pedig nem tudtak egyességre jutni, így könnyen lehet, hogy "szakítás" lesz a vége. Ez akár már a télen is bekövetkezhet, amennyiben pénzt szeretne látni védője után a Juve. 

Lichtsteiner neve több nívós klubnál is felmerült, legutóbb a Schalke érdeklődéséről lehetett hallani, ám a Real Madrid és a Manchester United sem közömbösen tekint a svájcira, a klubokat pedig még sorolhatnánk. Kell ennél jobb vétel? Aprópénzért lehet megszerezni a svájcit, akinek a piaci értéke 15 millió euróra rúg, ám pár milliónál többet aligha fizetne érte valaki, mondván nyáron szabadúszóvá válik. Stephan jövője tehát kérdéses, így a Juve is rálépett az útra, mely az utódkeresést jelenti.

A kiszemelt Dani Alves az FC Barcelona brazil válogatott védője, akinek szerződése szintén lejár a nyáron és jelen állás szerint a hosszabbítás ténye fel sem vetődhet. Kérdés, hogy Alves mit akar...! Van miből válogatni, hiszen a Manchester United és az Arsenal is kacérkodik a gondolattal...

Arrow

Argentin válogatott támadót igazolna az Inter

Walter Mazzarri menesztését követően Roberto Mancini vette át az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale csapatát. A második regnálását megkezdő olasz tréner nagy tervekkel ült le a kispadra, célja ismételten Európa elitjébe juttatni a kék-fekete együttest. Az eslő kiszemelt már meg is van, januárban kezdődhet a csapat megerősítése. 

Az Inter jelen állás szerint csupán a kilencedik pozíciót foglalja el az olasz pontvadászatban, ez pedig jóval elmarad a klubvezetés, illetően a szurkolók elvárásaitól. Mancici első számú kiszemeltje Éric Lamela, a rabónázásáról elhíresült Spurs labdarúgó, aki korábban az AS Roma csapatát erősítette. A 22 esztendős argentin válogatott támadó tavaly nyáron szerződött Londonba igen hathatós 30 millió eurós összegért cserébe. A Tottenham együttesében alapembernek számít, idén 17 mérkőzésen 3 gólt és 7 gólpasszt jegyez.

A kérős kora azonban itt nem zárul be, korábbi klubja az AS Roma, a regnáló bajnok Juve és a Napoli is érdeklődést mutat iránta, legalábbis neve az utóbbi időben pletyka szinten felmerült ezen kluboknál. Emellett az Atletico Madrid és a Galatasaray vezetőinek noteszében is szerepel egy Lamela felirat.

Ami a támadó piaci árát illeti, a transfermarkt.de 24 millió euróra taksálja, míg kontraktusa jelenlegi csapatával 2018 nyaráig szól.

Arrow

Messi és Ronaldo is klubot válthat! - kacsavadászat...

Elképesztő hírrel állt elő az egyik nemzetközi sportportál, mely azt állítja, hogy Roman Abramovics a Chelsea labdarúgócsapatának tulajdonosa a futballtörténelem valaha volt legdrágább transzferét készíti elő! 

A lap azt állítja, hogy Abramovics közölte az FC Barcelona illetékeseivel, hogy ajánlatot fog tenni Lionel Messi játékjogáért. Hogy mennyi az annyi? A beszámoló szerint 140 millió euró üthetné a katalánok markát abban az esetben, amennyiben rábólintanak a transzferre és az érdeklődés, az ajánlat tényleg valós keretet képvisel.

A transzfer szinte elképzelhetetlen, csakúgy mint a minap felvetett pletyka, miszerint Laporta újraválasztása esetén nem csak Mourinhot, hanem Cristiano Ronaldot is a Nou Campba csábítaná eszméletlen összegért cserébe. Elképzelni is lehetetlen...

Felmerül bennünk a kérdés, hogy honnan ezek az információk és hírek!? Tényleg szó esik vajon ezen transzferekről, vagy csak valaki a hasára csap egy szerkesztőségben és kigúnyolja a sportújságírást!? Nem tudhatjuk...

Arrow