2014. szeptember 7., vasárnap

Chile nem bírt Mexikóval, hengerelt Ecuador

Nem csak Európában, világszerte FIFA játéknapokat tartanak, így szinte minden válogatott megméretteti magát a napokban. Van aki tétmérkőzés keretein belül, mások pedig barátságos összecsapásokon. Íme egy kis tengerentúli kép.

Bolívia - Ecuador 0-4 (0-2)
G: - ill. Noboa (9.), Cazares (33.), E. Valencia (65.), Sornoza (84.)

Nem kegyelmezett a jóval jobb erőt képviselő ecuadori válogatott ellenfelének Bolíviának. A világbajnokságról lemaradó hazaiak nagy pofonba szaladtak bele hazai közönségük előtt. A gólok sorát Noboa kezdte meg, aki Dzsudzsák Balázs csapattársa Moszkvában, a sort pedig Cazares a River Plate fiatal középpályása folytatta, neki ez volt debütáló mérkőzése a nemzeti csapatban. A második játékrészben aztán a világbajnokságon remekelő Enner Valencia isbetalált, aki nyáron 15 millió euró ellenében lett a West Ham játékosa. A gólok sorát nemsokkal a vége előtt Sornoza zárta. Az Independiente fiatal debütánsa így szintén góllal mutatkozott be a nemzeti tizenegyben. 


Chile - Mexikó 0-0

Nem bírt egymással a chilei és a mexikói válogatott, Sampaoli és Herrea tanítványai egy igen kiélezett küzdelmes mérkőzést játszottak egymással, mely ezúttal nem hozott találatot. 

Szombaton játszották:
Brazília - Kolumbia 1-0
G: Neymar (83.) ill. -

Arrow