2013. október 2., szerda

Bajnokok Ligája: A címvédő hazai közönsége előtt alázták a City-t

Könnyedén gyűrte le a nagyra vágyó Manchester City együttesét a Bajnokok Ligája címvédője, mely megmutatta, micsoda játékra képes. Guardiola munkája érik, a csapat stilusa változik, eredményessége azonban továbbra is remek.

Hamar, már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést Guardiola csapata, azonban Robban öt méterről a kapu fölé bólintott. Nem kellett sokat várni az első City lehetőségre sem, ugyanis két perccel később az előrehúzódó Richards bólintott kapura, Neuer azonban könnyedén húzta le a labdát a léc alól. A túloldalon közben Ribery kapott remek labdát, majd a behátráló Navas mellett 18 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezte azt. Hart még bele tudott piszkálni a löketbe, azonban ez nem bizonyult elegendőnek (0-1).

A gólt követően is a Bayern akarata érvényesült, a hazaiak nem igazán tudták megtartani a labdát. A 17. percben igazi tűzijáték alakult ki Hart kapuja előtt. Alaba, Kroos és Ribery is próbálkozott, végül egy méteren múlott, hogy a francia nem duplázott. Egy percre rá ismét egy Alaba löketet könyvelhettünk el, majd hosszas mezőnyjáték következett. A következő komoly lehetőség a 32. percben adódott, tehát igen nagyot ugrottunk az időben, ezúttal is Alaba volt főszerepben, nagyot sóhajthattak a City szurkoló, hogy ezt is megúszta szeretett csapatuk. Az idő haladtával egyre inkább a mezőnyjátéké lett a főszerep, olyannyira, hogy több helyzetet nem is jegyezhettünk fel az első játékrészben.

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első befejeződött! Mezőnyjáték, tiki-taka immáron Bayern módra, a City pedig nyomozta a labdát. Az 56. percben aztán robbant a Müller bomba, a Bayern támadója lerázta védőjét, majd pedig Hart mellett tolta el a labdát és gurított az üres kapuba öt méterről (0-2). 

A 60. percben aztán kiütés szaga lett a meccsnek! Robban kapott remek labdát, majd cselezte be magát a büntetőterületen belülre Nasztaszics mellett és helyezte a játékszert Hart kapujába 14 méterről (0-3).

Két perccel később kis híján duplázni tudott a hollan, lövését azonban Hart kitornázta, az ellentámadásból pedig Navas szerezhetett volna gól, a spanyol beadása lecsúszott és majdnem így lett jó, Neuer jó nagyon nyújtózott. Hosszú idő után tehát ismét City "helyzetet" láthattunk. Ezt követően azonban visszaállt a rend Manchesterben, újból óriási Bayern helyzet kövezketett. A labda gyönyörűen folyt lábról lábra, míg nem Müller elé került, akinek lövését Hart hárította bravúrral. A 76. percben Robben bombázott tíz méterről a City kapusába, a kipattanót pedig Müller lőtte kapufára. Három perccel később a semmiből szépítettek a hazaiak, Negredo bizonyult jó cserének a szezon során nem először (1-3).

A szépítő találat későn érkezett, illetve a játék képe egyáltalán nem utalt arra, hogy bármiféle nagy feltámadás szemtanúi lehetünk. Négy perccel a vége előtt aztán megfogyatkoztak a németek, Boateng vágta fel a kapura törő Yaya Touret. Az eset egyértelmű volt, vitatkozni nem lehetett a kiállítás jogosságán. A megítélt szabadrúgás a felsőlécen csattant, Silva volt a tettes, Neuer pedig szemmel kísérte a történteket. A 89. percben újabb hazai helyzet maradt ki ismét, Negredo fejelhetett, a labda viszont elszállt a kapufa mellett. Az eredmény a továbbiakban nem változott, a vége kicsit hektikus lett, a City ha pontosabb akár ki is egyenlíthetett volna, ám tegyük hozzá, hogy az nem lett volna túl megérdemelt

Manchester City - Bayern München 1-3 (0-1)
G: Negredo (80.) ill. Ribery (7.), Müller (56.), Robben (60.)

A 'D' csoport állása:
1. Bayern München 2 2 0 0 6:1 3 pont
2. Manchester City 2 1 0 1 4:3 3 pont
3. CSZKA Moszkva 2 1 0 1 3:5 3 pont
4. Viktoria Plzen 2 0 0 2 2:6 0 pont

Korábban játszották:
CSZKA Moszkva - Plzen 3-2 (2-1)
G: Tosic (19.), Honda (29.) Rezni (78.-öngól) ill. Rajtoral (4.), Bakos (90+1.)

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Moszkvában ma a CSZKA volt az úr

A szerdai játéknap első mérkőzésére ezúttal is Oroszországban került sor az időeltolódás miatt. A 'D' jelű kvartett két pont nélkül álló csapata mérkőzött meg egymással, azonban ezen az estén Moszkvában a CSZKA bizonyult jobbnak. 

Remekül kezdett a cseh bajnok a Luzsnyiki Stadionban, a vendégek már a negyedik minutumban magukhoz ragadták a vezetést. A Plzen jobb hátvédje Rajtoral talált a CSZKA kapujába Petrzela átadását követően. A 14. percben Daniel Kolar fejelt kissé mellé, ha pontosabb lett volna, akkor hamar két gólos előnyre tehetett volna szert a vendég gárda. Öt perccel később aztán kihasználta első lehetőségét az orosz bajnok, mikor is Musa adott remek labdát Tosic számára, aki nem habozott és Kozacic kapujába juttatta azt. A játék az egész félidőben csapongó volt, egyik csapat sem tudta hosszasan magához ragadni az irányítást, nem úgy a vezetést, ugyanis Honda a 29. percben vezetést jelentő találatot szerzett a moszkvaiaknak. A találat a félidőben egy gólos hazai vezetést ért, a szurkolók nem unatkoztak, ugyanis mindkét kapusnak bőven akadt védeni valója.

A második félidőre kiérkezve négy perc elteltével aztán Musa forgácsolta szét a kapufát, a csehek ezt szerencsésen megúszták, hamar eldőlhetett volna a három pont sorsa. Igen csak úgy tűnt, hogy a hazaiak el akarják döntetni a meccset, az 55. percben Berezutski fejese alig kerülte el Kozacic kapuját. A percek teltek, a csehek pedig nem igazán tudtak kaput találni. Érezhetően próbálták átvenni az irányítás és egy lapra feltéve megpróbálni egyenlíteni, azonban ez nem sikerült, ugyanis a 78. percben Reznik talált a saját kapujába ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát. A hosszabbításban még szépíteni tudtak a csehek Bakos góljával, ez azonban a három pont sorsába már nem hivatott beleszólni. Így a Tosic vezette oroszok megkezdték a zárkózást, míg a Plzen továbbra is pont nélkül áll, helyzete pedig elég reménytelen jelenleg.

CSZKA Moszkva - Plzen 3-2 (2-1)
G: Tosic (19.), Honda (29.) Rezni (78.-öngól) ill. Rajtoral (4.), Bakos (90+1.)

A 'D' csoport állása:
1. Manchester City 1 1 0 0 3:0 3 pont
2. Bayern München 1 1 0 0 3:0 3 pont
3. CSZKA Moszkva 2 1 0 1 3:5 3 pont
4. Viktoria Plzen 2 0 0 2 2:6 0 pont

Ma játsszák: 
Manchester City - Bayern München 20:45 (Digi Sport1)

Őszi Ádám

Manchester: Mellőzötté vált a csatár, mert összefeküdt Moyes lányával?

Manchesterben zajlik az élet! Úgy néz ki, botrány van kirobbanóban, melyet vagy a sajtó gerjeszt, vagy igaz alapon nyugszik. Tény, hogy nem megy a csapatnak, szenvednek és a figyelem amúgy is rájuk vetül pocsék teljesítményük miatt. A legújabb fejlemények szerint Ferguson felfedezettje Wilfried Zaha azért nem kap lehetőséget, mert összefeküdt a csapat tiltott gyümölcsével Moyes lányával. 

A hír futótűzként terjedt szét az angol sajtóban, mely  immáron világméretűvé nőtte ki magát és bár bizonyítékok (fotó, felvétel) nincsen, a firkászok ezzel magyarázzák a 20 éves titán mellőzöttségét.

Zaha egyből reagál a hallottakra - "Idióta pletykák!" - zárta rövidre mondandóját az elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező angol válogatott focista. 

Ez tipikusan egy olyan ügy, mely a labdarúgás x-aktái közé kerül, ugyanis több mint valószínű, hogy az igazság odaát van. A sajtó a bogarat elültette az emberek fejében és bizonyára Moyes sem megy azért el szó nélkül a hallottak mellett.

Őszi Ádám

Giroud dicsérő szavai

Fantasztikusan megy az "Ágyúsok" szekere, Arsene Wenger tanítványai vezetik a Premier Leaguet és emellett a Bajnokok Ligája "halálcsoportjában" is hibátlan teljesítményt tudnak felmutatni két forduló után.

Kedd este az Emirates gyepére a Napoli futott ki vendégként. Az Arsenal pedig Özil vezérletével könnyedén tángálta el az olasz bajnokesélyest. A két csapat közti különbség, a mutatott játék képe jóformán a londoniak felé billent. Erre azért senki sem számított.

Hiába, Özil remek kvalitásokkal bír, gyorsan beilleszkedett és érzi az Arsenal játékszisztémáját. A Napoli ellen szerezte első gólját, majd gólpasszt adott a csapat francia támadójának Giroud személyében, aki az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján nyilatkozott a meccsről és csapattársáról.

"Tudtuk, milyen kvalitású csapat a Napoli. Már a kezdéstől fogva nagyon jól teljesítettünk, és kétszer is betaláltunk. Nagyon büszkék vagyunk az első félidei teljesítményünkre, de az egész meccsesre is, és azt gondolom, megérdemelten nyertünk" 

"Jó formában vagyunk. Mesut hihetetlen volt. Nagyon egyszerű megtalálni őt a pályán, és nagyon jól megértjük egymást, ő adta az asszisztot a gólomnál. Tudja, mi a megfelelő dolog, és azt a megfelelő pillanatban hajtja végre. Ez az első gólja, de már sokat nyújtott - azt hiszem, ez az ötödik vagy hatodik gólpassza volt, mióta csatlakozott. Ő volt az az ember, aki igazán kellett ahhoz, hogy jobb legyen a csapatunk." 

Úgy tűnik tehát, hogy az Arsenal nagyon egyben van és mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában számolni kell velük. Sokan sokszor lesajnálták már az "Ágyúsokat" azonban Wenger mester hisz a mondásban, mely szerint lassú víz partot mos.

Őszi Ádám

Fantasztikus Atletico! Simeone a srácokat élteti: "Mindenki nagyszerű volt..."

Nem lehet szó nélkül elmenni az Atletico Madrid teljesítménye mellett és nem is szeretnénk. A spanyol főváros új, vagy inkább fogalmazzunk úgy jelenlegi uralkodója soha nem látott bajnoki rajtot vett és emellett a Bajnokok Ligájában is hibátlan. A csapat pedig megmutatta, hogy vert helyzetben sem ilyed meg és nem adja fel, erre példa a tegnap esti meccs. A csapat trénere Diego Simeone pedig érthetően nagyon boldog, hiszen éppen történelmet ír. 

Mint ismeretes tegnap este a Porto otthonában szerepeltek a "Matracosok" és ha nem is könnyen, de elragadták mindhárom pontot a "Sárkány" barlangjából. A portugálok vezettek, sőt mondhatjuk, hogy jobban is játszottak riválisuknál, azonban a Koke vezette spanyol társaság megmutatta, hogy tudnak küzdeni, ennek pedig az eredménye is meglett.

A mérkőzést követően a csapat trénere Diego Simeone a következő képen értékelt - "Nagyon boldogok vagyunk, remek munkát végeztünk. Ez egy fantasztikus reakció volt a csapatomtól egy kedvezőtlen helyzetben. Az első 25 perc nagyon kemény volt a számunkra, a Porto igen erős volt akkortájt. Amikor változtattunk a középpályás játékunkon a 30. percben, a játék is megváltozott."

"Fontos taktikai váltást eszközöltünk, amely segített nekünk, és próbáltunk üres helyeket találni, illetve közelebb akartunk kerülni a büntetőterületükhöz. Mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott, megilleti a gratuláció a csapatot."

Csak hogy a számok nyelvén beszéljünk, eddig hét bajnoki mérkőzést és két Bajnokok Ligája párharcot játszott az Atletico, mely mind a kilenc meccsét megnyerte. A bajnokságban csupán másodikok, hiszen a Barca is szárnyal, és gólkülönbségének köszönhetően első. A Bajnokok Ligájában pedig vezeti a csoportját a madridi csapat és a megszerzett hat pont tudatában félig-meddig már továbbjutónak is mondható.

Ami a csapat gólkülönbségét illeti 9 meccsen lőttek 24 gólt és mindössze 7 kaptak. Ez meccsenkénti 2,6 rúgott gólt jelent, míg kapott találatok tekintetében csupán 0,7-es átlag.

Ne feledjük, hogy a spanyol Szuperkupában két ízben mérkőztek mag a Barcelonával és bár nem lett övüké a trófea, két döntetlent így is kicsikartak. Ez pedig több mint figyelemre méltó.

Íme a csapat idei eredménysora:
Porto - Atletico Madrid 1:2
Real Madrid - Atletico Madrid 0:1
Atletico Madrid - Osasuna 2:1
Valladolid - Atletico Madrid 0:2
Atletico Madrid - Zenit Szentpétervár 3:1
Atletico Madrid - Almeria 4:2
Real Sociedad - Atletico Madrid 1:2
Barcelona - Atletico Madrid 0:0
Atletico Madrid - Vallecano 5:0
Atletico Madrid - Barcelona 1:1
Sevilla - Atletico Madrid 1:3

Őszi Ádám