2014. szeptember 11., csütörtök

Eladó a Spurs! - Nevetséges áron...

Joe Lewis az  ENIC International vezetője eladásra kínálja a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatát, ám olyan árat határozott meg, melyen jót nevetnek az esetleges kérők és elhaladnak sz üzlet mellett, mondván közel sem ér 1 milliárd fontot a klub. Jobb is ha ezt nem fordítjuk le forintban értelmezve, mert sírva fakadnánk... 

Nos, úgy fest nincsen komoly érdeklődő, ez pedig nem csoda. Összehasonlítás képen a Manchester United anno 800 millió font ellenében kerül a Glazer-család kezére, a két klub piaci értéke, illetve múltja pedig összehasonlíthatatlan. Emellett pedig azt is figyelembe kell vennie a leendő esetleges tulajdonosjelöltnek, hogy az 1 milliárd fonton felül további 400 millió fontos beruházást is át kell vállalnia, mely a Spurs új stadionjának költségeit fedezi.

Az ősi rivális Arsenal szurkolói már meg is kezdték a trollkodást, mondván soha egy csirke, illetve csirkeól nem volt még ilyen drága... 

Arrow


Chelsea: 11 éves Barca játékosát akarnak szerződtetni

Nem lehet elég fiatalon kezdeni! Kiemelkedő tehetségként kezelik Xavier Simonst az FC Barcelona mindössze 11 esztendős labdarúgóját, aki a La Masia edzőközpontjában nevelkedik. Az ifjú zseni igen kapós, ugyanis a Chelsea már meg is környékezte a szülőket, ám első körben kosarat kaptak. 

Egy ifjú tehetség esetében természetesen más az eljárás, ilyen idős korban nem beszélhetünk profi szerződésekről, illetve az adott játékos nem tud meghozni ilyen döntéseket. Az ő feladata, a tanulás és a fejlődés, a csapatmunka és a labda. A döntéseket a szülők hozzák meg, illetve az adott klub vezetői is segítik a gondolatcserét.

A Chelsea érdeklődéséről a brit Daily Express számolt be, emly azt is tudni véli, hogy a Chelsea megtette ajánlatát, ám a katalánok kellően óvatosak voltak és előrehaladott, pozitív tárgyalásokat folytattak az ifjú csillag szüleivel. A Chelsea azonban nem adja fel, készek újfent próbálkozni. Kicsit más világ ez, mint a profi piac...! Egy biztos, jegyezzük meg Xavier Simons nevét, valószínüleg nem most hallottunk róla utoljára.

Arrow

Micsoda debütálás vár Saurezre

Hivatalossá vált az első El Clásico időpontja, az FC Barcelona és a Real Madrid október 25-én a Santiago Bernabeu gyepén mérettetik meg egymással. A találkozó apropója lesz Luiz Suarez bemutatkozása, ugyanis ez lehet az uruguayi első tétmérkőzése a gránátvörös-kékek mezében. 

Mint ismeretes az uruguayi gólfelelős a világbajnokságon megharapta az olaszok védőjét Giorgio Chiellinit, ezen cselekedetéért pedig hosszasan bűnhődnie kell. Az eltiltás 24 órával az említett El Clásico előtt telik le, így ha Luis Enrique is úgy kívánja, akár kezdőként is pályára léphet Suarez. Először a Real Madrid ellen állhat össze a Neymar-Messi-Suarez trió.

Ami pedig a kondíciót, az összeszokottságot illeti, valószínűleg ezzel nem lesz probléma, ugyanis a korábbiakkal ellentétben Suarez már együtt edzhet a társakkal, a beilleszkedési folyamat jó úton halad.

Arrow

Dortmund: Reus után újabb kulcsember sérült meg, hatan harcképtelenek

Egyre nagyobb a baj a Borussia Dortmund háza táján, a sérüléshullám tovább sújtja a csapatot, ugyanis Jakub Blaszczykowski is kidőlt a sorból. Szurkolói körökben is egyre nagyobb az aggodalom, vannak, akik már most odaadják a Bayern Münchennek a bajnoki címet, illetve a Bajnokok Ligája szerepléssel kapcsolatban is derűlátóak. Egy biztos, Jürgen klopp nehéz helyzetben van, amikor a csapat összeállításán elmélkedik... 

A 28 esztendős lengyel válogatott labdarúgó izomsérüléssel tért vissza a nemzeti csapattól és előreláthatóan egy hónapon keresztül harcképtelen lesz, így csakúgy mint társai ő is fontos mérkőzéseket kénytelen kihagyni. Marco Reus a német válogatottban szenvedett bokasérülést, míg Immobile az olasz nemzeti csapattól tért vissza csípőproblémával, ám a hírek szerint játékra alkalmas lesz a hétvégén.

Ezen felül a sérültek listáját erősíti Oliver Kirch, Ikay Gündogan, Nuri Sahin és Dong-Won Ji is. 

Arrow

Juventus: Kaotikus helyzet, újabb kulcsember dőlt ki

Egyre nehezebb helyzetben van Massimiliano Allegri a Juventus nyáron kinevezett vezetőedzője. Csapatán ugyanis jelentős sérüléshullám söpör át, Arturo Vidal és Andrea Pirlo elvesztése után Carlos Tevez is kidőlt a sorból. 

A beszámolók szerint az argentin gólfelelős idő előtt hagyta abba a  szerdai tréninget, fájdalomra panaszkodva. Úgy tudni, hogy izomsérülést szenvedett a 30 esztendős labdarúgó, ám arról nincsenek hírek, hogy milyen mértékű kihagyás vár rá.

Egy biztos, hétvégén nem lehet ott ő sem az Udinese elleni bajnoki mérkőzésen, illetve nagy valószínűséggel a Malmö elleni Bajnokok Ligája nyitányról is le kell mondania. Ne feledjük, hogy jövő héten pedig az AC Milan lesz az Öreg Hölgy ellenfele, eddig nem fest túl jól a "Zebrák" szénája...

Arrow