2015. július 29., szerda

Nagy terveket sző a Real Madrid

Hozzászokhattunk, hogy a Real Madrid évről évre sztárjátékosokat vásárol hatalmas összegekért, s elenyésző azon fiatalok száma, akik meg tudják vetni a lábukat a kezdőcsapatban, az első csapat keretében. A klub utánpótlása nem a legfényesebb, most azonban egy középúton indult el a klub, mely nagy terveket mutat, s időben távolra ível. 

Úgy fest, hogy Rafa Benítez hosszútávra tervez, igaz egy ennyire eredménycentrikus klub esetében a csapatépítésre nagyon kevés időt hagynak. Jó és egységes csapathoz azonban időre van szükség, főként, ha generációváltásról és fiatal labdarúgók beépítéséről beszélünk.. 

Több a korosztályában a legjobbnak számító spanyol labdarúgót csábíthat magához a Real Madrid, hogy aztán fiatalon együtt épüljenek be a csapatba, s képezhessék a klub jövőjét, gerincét.

A legfrissebb hírek szerint Dani Ceballos lehet a Real Madrid új szerzeménye. A 18 esztendős irányító a Real Betis saját nevelésű játékosa, s a korábbi hírekkel ellentétben a felek nem hosszabbítanak a jövőre lejáró szerződésen, Igaz ezt a Real nem kívánja megvárni, szeretnének még most nyáron lecsapni a tehetségre. Vételárakról nem igazán került még szó a sajtóban. 

Immáron a Real Madrid játékosa a 19 esztendős támadó középpályás Marco Asensio, aki az RCD Mallorca akadémiáján nevelkedett, s korosztályos válogatottnak mondhatja magát. Érte a Real Madrid 3.5 millió eurót fizetett.

Szintén a kiszemeltek között van Jesús Vallejo a spanyol u19-es válogatott csapatkapitánya. A Real Zaragoza 18 esztendős belső védője a Valencia és a Barcelona kívánságlistáján is szerepel. 

Végezetül pedig a korosztályból egy olyan játékos, aki a Real Madridban nevelkedik, ám mindenképpen ide sorolandó. Nem más ő, mint Borja Mayoral a Real Madrid Castilla befejezőcsatára.

Őszi Ádám

Benzema: "Itt az idő, hogy..."

A nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb kérdőjele Karim Benzema jövője. A francia támadó könnyen lehet, hogy maga mögött hagyja a spanyol fővárost, s új kalandot keres magának. A Real Madrid támadója Instagram megosztásával "borzolta" a kedélyeket. 

Rafa Benítez érkezése könnyen lehet, hogy Karim Benzema távozásával egybekapcsolódik, a pletykák szerint az Arsenal lehet a befutó, a 27 esztendős gólfelelős London felé veheti az irányt. Ezen hírre megerősítésül szolgálhat a következő instagram kép és szöveg - "Itt az idő, hogy magunk mögött hagyjuk a múltat" - majd céloz arra, hogy előre kell haladni a jövő irányába.

Az Arsenal szurkolói ellepték az internetet, s nagy az öröm, szívesen látnák csapatukban a franciát, azonban Benzema nyilatkozata elég sejtelmes volt. Repülővel sok felé lehet utazni, és ha a végállomás London, akkor sem feltétlenül csak az Ágyúsokkal tárgyalhat a gall.

Angol források úgy tudják, hogy Arsene Wenger nem sóherkedik, 40 millió fontos ajánlatot készül tenni a Real Madridnak, de az is lehet, hogy ez az összeg már befutott a spanyol klubhoz...!

Benzema 2009-ben érkezett a Bernabeube, akkor 35 millió eurót fizetett érte a Real Madrid, a Lyon számlája szépen gyarapodott. Tétmérkőzésen 281 fellépés 134 gól és 86 gólpassz fűződik a francia nevéhez. 

Őszi Ádám