2013. november 8., péntek

Műtét vár a Bayern kulcsemberére

Nincs mese, műtét vár Bastian Schweinsteigerre, a Bayern München és a német válogatott irányítójára, akinek bokaproblémája kiújultak. 

"Az elmúlt hetek elég fájdalmasak voltak a számomra. Megpróbáltam újra és újra, de elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor már nem lehet elkerülni a műtétet. Remélem, hogy nem lesz fájdalmam, amikor az operáció után ismét elkezdek majd játszani." - mondta Bastian, akin látszott az elkeseredés.

A német rekordbajnok középpályása számára a panasz nem ismeretlen, ugyanis nyáron egyszer már a kés alá feküdt, azonban a sérülés kiújult. A szakemberek szerint a szurkolók akár már decemberben a pályán láthatják kedvencüket, ám sokan úgy vélik, jobban jár Schweinsteiger, ha idei esztendőben már nem lép pályára és pihenteti szervezetét, mely igen csak hosszú és nagy terhelést kapott az évek során.

Őszi Ádám


Premier League: Megnevezték október hónap legjobb játékosát és edzőjét

Kiosztották október hónap legjobb játékosának, illetve legjobb vezetőedzőéjének járó díjat a Premier Leagueben. Az elismerést ezúttal mindkét ízben egy argentin kapta. 

A legjobb játékosnak járó díjat Kun Agüero kapta, a Manchester City játékosa aki három meccsen négy gólt és két gólpasszt jegyzett. Betalált a Chelsea és az Eveton ellen, míg a West Ham hálóját két ízben is megrezgette, ezzel nagyban hozzájárulva csapata előremenetelében.

A legjobb edzőnek járó díjat Mauricio Pochettino zsebelte be, ha valaki nem tudná, jelenleg ő a bajnokság meglepetéscsapatának a Southamton gárdájának edzője. A csapat legyűrte a Swansea és a Fulham csapatát, ráadásul gólt sem kapott, míg az Old Traffordon 1-1-es döntetlent ért el, mely a hazaiakra nézve volt hízelgőbb.

Szeptemberben Wenger és Ramsey kapta az élsíméret, most nem egy csapat béli játékos és szakember, azonban a nemzet egy és ugyanaz, mindketten argentinok és büszkék teljesítményükre.

Őszi Ádám

Kulcsemberét vesztette a Manchester City

Rossz hír a "Polgárok" híveinek számára, hogy David Silva a csapat támadó középpályása kidőlt a sorból, ugyanis vádlisérüléssel bajlódik. 

A csapat vezetőedzője az újságírók kérdésére elmondta, a felépülés 3-4 hetet vehet igénybe, így fontos meccsekről maradhat le a spanyol válogatott játékos. Silva kedden a CSZKA Moszkva elleni meccsen szedte össze a sérülést, melynek következtében a válogatottba sem kapott meghívót.

Jó hírek is elhangzottak Manuel Pellegrini szájából, mely szerint a hétvégi bajnokin Matija Nastasic és Fernandinho a csapat rendelkezésére állhat. Kérdés, hogy ennek mennyire örülnek a Sunderland játékosai, hívei.

David Silva az idei szezonban mind a Bajnokok Ligájában, mind pedig a Premier Leagueben igen jó mutatókkal rendelkezik, összesen 10 meccsen 3 gólnál és 7 gólpassznál tart. Ez is mutatja, milyen fontos láncszeme az angol bajnokaspiránsnak.

Őszi Ádám

Gyomorforgató! - A halott Enkét disznóként ábrázolták a derbi előtt!

Ízléstelen és már-már gyomorforgató előzményekkel rendelkezik a péntek este megrendezésre kerülő Hannover 96 – Eintracht Braunschweig Felső-szászországi rangadó, mely már a nulladik félidőben megkezdődött a szurkolók üzengetésével. A vendégek meggyalázták Robert Enke emlékét, míg a hazaiak válaszul elkészítették az újonc fejfáját. 

A két csapat 1976 után találkozik ismételten egymással, ennek pedig megadják a módját a szurkolók, akik már több mint egy héttel előtte elkezdték a provokációt, mely tegnap csúcsosodott. Sokan azt mondják, a Schalke-Dortmund ehhez a meccshez képest semmiség...

Tegnap Hannover városában egy disznóra leltek, melyet az ellenfél szurkolói tettek ki a klub sáljában, oldalára pedig a 96-os számot írva. A történet akkor vált undorítóvá, mikor a sertés másik felét is meglátták, melyre az 1-es szám került, utalva Robert Enke négy esztendővel korábbi öngyilkosságára. A halottakat nem illik bolygatni, főleg így nem az emlékét.

A válasz sem maradt el, a Hannover feldühödött szurkolói fejlécet faragtak, melyen eltemetik a Braunschweig csapatát, mely sereghajtó a Bundesligában.

A mérkőzésre több mint 1000 rendőrt vezényelnek, a találkozó kiemelt kockázattal bír...

Őszi Ádám