2012. május 24., csütörtök

Hulk távozna Portóból, kérők közt a Chelsea, ám az ára az egekben

A brazil csatárcsillag Hulk távozni szeretne a Porto csapatától a nyár folyamán ezt a játékos menedzsere közölte. Elmondta nem a csapattal van gondja a támadónak, csupán úgy érzi kinőtte a portugál ligát, és klubszinten már csak egy BL trófea hiányzik a vitrinjéből, melyre nagyobb esélye nyílna egy európai sztárcsapatban. A Chelsea éppen csatárt keres, hiszen Drogba bejelentette távozását, így a támadósort mindenképpen meg kell erősítenie a londoni kékeknek. Hulk menedzsere elmondta, hogy hivatalos ajánlatot még nem tett a Chelsea és mellette több angol kérő is akad, mint például Manchester City, Arsenal, Mancheester United és a Tottenham csapata is. A támadót 2016-ig szerződés köti a Porto csapatához és a kivásárlási árát 100 millió euróban határozták meg. Egy biztos annak a klubnak aki leigazolja Hulkot mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de hogy mennyire azt nem lehet tudni, hiszen a meghatározott kivásárlási ár gigászi. Ezért a csatár reméli, hogy a klub figyelembe veszi az ő karrierjét és azt, hogy mennyi mindent megtett a klubért és valamilyen köztes megállapodást sikerül, majd kötni a kérővel.

forrás: http://sport365.hu/

Szerző: Őszi Ádám

EB 2012: Beharangozó cikksorozat 6. rész: Helyszínek Donyeck


Az Európa Bajnokság helyszíneit bemutató cikksorozatunk hatodik számában az Ukrajna keleti felében található Donyeckba  látogatunk el. A második világháborúban a németek elfoglalták a várost, és jelentős károkat okoztak. Az ország ötödik legnagyobb népességű települése maga 1,1 millió lakosával, főleg nehéziparáról és bányászatáról híres, az életszínvonal rendkívül magas, őrült ütemű a fejlődés. A szurkolók buszok és villamosok mellett metróval is közlekedhetnek, melyet az EB-re készítettek el.

Igazi sportközpont, kosárlabda és jégkorongcsapata is híres, ám a város ékköve a Sahtar Donyeck labdarúgócsapata és stadionja. Ukrajna második legsikeresebb klubja, hatszoros Ukrán bajnok, hétszeres kupagyőztes és háromszoros szuperkupagyőztes. Emellett szovjet kupagyőzelmekkel is büszkélkedhet. Idén zsinórban harmadik alkalommal lett hazája bajnoka. A csapat stabil anyagi háttérrel rendelkezik, és a befektető sem sajnálja a pénzt, ezért sok a külföldi játékos, főleg brazilok. Rendszeres résztvevői a Bajnokok Ligájának és az Európa Ligának (illetve jogelődjének), legnagyobb sikerük a 2009-es UEFA kupa győzelem. A csapat otthona a Donbasz Aréna melyet 2009-ben adtak át. Egy igazi ötcsillagos  stadion, melybe 52518-an férnek be.

A Donbasz Aréna fontos helyszíne lesz az EB-nek ugyanis , három csoportmérkőzés mellett egy negyeddöntőnek és az egyik elődöntőnek ad majd otthont. 
Franciaország - Anglia
Ukrajna - Franciaország
Ukrajna - Anglia
Negyeddöntő C csoport 1. hely - D csoport 2. hely
Elődöntő 


Szerző: Őszi Ádám


Íme az aréna és a város jellegzetességei: 
Kattints a képekre és galériában megnyitja őket nagyítva



 


Liverpoolban röpködnek az edzőnevek, de megállapodás senkivel sincs

A távozó szakember Kenny Dalglish utódját keresik Liverpoolban, ám nevek hada röpköd csupán, megegyezés senkivel sincsen. Vajon ki lehet a befutó?

Az elmúlt napokban szóba került a Swansea City trénere Brendan Rodgersen, illetve Roberto Martinez, majd ezek a pletykák elcsendesedtek. Szóba hozták az együttessel Fabio Capellot és Van Gaalt is, ám előrelépés ezen edzőkkel sem történt, sőt utóbbit a Lazio is szeretné a kispadján látni.

A legfrissebb név André Villas-Boas aki legutóbb a Chelsea kispadját foglalta el, ám onnan felállították. A Daily Star azonban úgy értesült a Liverpool az utolsó pillanatban meggondolta magát és nem ült tárgyalóasztalhoz a trénerrel, talán újabb mester neve merült fel idő közben.

Ami biztos, hogy a szurkolók és a csapat pár rutinos játékosa  a sikeredzőt Rafa Beniterzt követelik vissza a kispadra, aki két évvel ezelőtt hagyta ott a vörösöket. Lehet Benítez visszatér korábbi sikereinek helyszínére...

Szerző: Őszi Ádám

A Juve jókora aláíráspénzt kínál Drogba számára! Lehet mégsem Kínába megy?

A héten hivatalosan is bejelentette Didier Drogba a Chelsea friss Bajnokok Ligája győztes csatára, hogy a nyáron elhagyja a londoni klubot. Egy héttel ezelőtt napvilágot láttak hírek, mely szerint Barcelona lehet a csatár pályafutásának befejező állomása. Nos azóta több fejlemény is történt, sokan úgy vélték az elefántcsontparti támadó egykori csapattársa  Anelka után a szuper gazdag Kínai Shanghai Shenhuához igazol levezetni.

Viszont a The Sun úgy tudja a friss olasz bajnok a Juventus csapata bejelentkezett Drogbáért. A csatár a lap értesülései szerint 10 millió fontos  elképesztő nagyságú aláíráspénzt kapna és emellett heti 80 ezer fontot keresne a Zebráknál. A Juve célja egyértelműnek tűnik, Drogbával kívánják megerősíteni támadósorukat.

forrás: http://sport365.hu/

Szerző: Őszi Ádám