2012. május 10., csütörtök

Osztályozó: Fél lábbal a másodosztályban a Hertha BSC

Sötét napok Berlinben
A Bundesliga utolsó fordulójában menekült meg a Berlini csapat az azonnali kieséstől, így egy osztályozó párharc keretében esélye nyílott a bennmaradás kiharcolására. Az ellenfél a Bundesliga 2. harmadik helyezettje a Fortuna Düsseldorf gárdája lett. A párharc első felvonását a fővárosban , hazai pályán játszhatta Dárdai volt csapata, ám a találkozó kissé sem alakult úgy ahogy azt a berliniek remélték. A 19. percben Hubnik góljával még megvolt a vezetés, ám a második játékrészben előbb egyenlített, majd egy öngólt követően meg is nyerte a mérkőzést a Düsseldorf együttese idegenben. Oda a pályaelőny, és ezzel a kiesés szélére sodródott a Hertha.

A visszavágóra május 15. kerül sor Düsseldorfban, ahol pokoli hangulat vár a felekre.

Meccs statisztika: http://www.eredmenyek.com/merkozes/z7fPGOwT/#osszefoglalas

Szerző: Őszi Ádám

Zöldasztal: jogerős pontlevonás, kiesés szélén a Vasas

Nagyon nehéz helyzetbe kerül a Vasas labdarúgócsapata, miután a mai napon döntés született a pontlevonást illetően. Mint  köztudott Haris Mehmedagic a tavaszi szezon elején két mérkőzésen is érvénytelen sportorvosival lépett pályára. Az MLSZ két pontos levonást helyezett kilátásba eme szabálytalanságért, ám hosszú időn keresztül nem volt jogerős ítélet. A mai nap folyamán Csorda Zsolt a fellebbviteli bizottság elnöke az MTI kérdésére elmondta, a pontlevonás jogerőssé vált, mivel az angyalföldi klub nem tudott meggyőző bizonyítékot felmutatni.

Nagyon szoros kiesési párharcot folytatott egymással a Vasas, Pápa, Kaposvár trió az utóbbi fordulókban, ám a döntés értelmében az Angyalföldi gárda nagyon közel került a kieséshez. A Pápának öt a Kaposvárnak pedig hat pont előnnyel van így, három fordulóval a vége előtt egész megnyugtatónak mondható előnyük. Pápán azért még izgulhatnak, hiszen a csapatra nehéz meccsek várnak, míg a Kaposvár számára a hat pont már-már megnyugtatónak mondható, de hátradőlni hiba lenne. A Rákóczinak és a Vasasnak nyerhető meccsei vannak, illetve egy egymás elleni párharc, viszont a Pápa mindhárom meccsét remek formában lévő együttesekkel vívja. De lássuk is hogyan fest a trió utolsó három meccse.


28. Forduló:                           Tabella
Pápa-Kecskemét                     13. Kaposvár      28 Pont                    
Paks-Vasas                            14. Pápa            27 Pont
Kaposvár-Haladás                    15. Vasas          22 Pont
                                             Vasas csapatától 2 pont levonva                  
29. Forduló:
Vasas-Kaposvár
Videoton-Pápa

30. Forduló:                           Mit gondoltok ki lesz a kieső csapat?
Pápa-Győr
Diósgyőr-Vasas
Kaposvár-ZTE

Szerző: Őszi Ádám

Veszélyben az EB megrendezése II : Egyre nagyobb a politikai nyomás

Nemrég beszámoltunk az Ukrajnában zajló belpolitikai viszályról, mely befolyásolhatja a nyári Európa Bajnokság megrendezését. Nos, az elmúlt pár napban nem, hogy enyhült, rendeződött volna a dolog, hanem egyre feszültebbé válik a helyzet. Mint köztudott, Julia Timosenko volt Ukrán államfő bebörtönzése és vele szembeni bánásmód a probléma fő oka.

Ha valaki nem tud az előzményekről, előbb ezt olvassa el:

Az Osztrák és Német politikusok bojkottjához csatlakozott, és felszólalt José Barroso az Európai Bizottság elnöke. Felszólalásának lényege az EB Ukrajnai részének bojkottálása volt, melyhez csatlakoztak az  EU biztosok, illetve  lemondták a tornán való részvételt Belga, Svéd és Holland kormány tagjai. Mellettük több ország vezetője jelezte, ha nem történik változás, az esetben távol maradnak az Európa Bajnokságtól. 

Emellett felháborodást keltettek az Ukrán szállások rendkívül magas árai, melyek egységesen 300 fő/éjszaka euróba kerül minimum, mely óriási ár még nyugat-európai viszonylatban is. Több ország szurkolói ezáltal távol maradnak az eseménytől, kevesen váltottak jegyeket a mérkőzésekre, mert ennyiért egyszerűen nem hajlandóak kiutazni. A szállás árakat jellemzi, hogy a tizenhat résztvevő csapatból csupán kettő foglalt szállást valamely Ukrán városban. Egyes politikusok országaikban pedig a jegyek, szállások visszaadására ösztönzik a szurkolókat. Michael Platini reakciója: "megengedhetetlen, hogy rablók miatt ne jelenjenek meg a labdarúgás szerelmesei az Európa Bajnokságon"

Az UEFA nyilatkozata alapján nincs veszélyben az EB megrendezése, emellett hangsúlyozzák, hogy nem szerencsés keverni a sportot és a politikát.
Josep Blatter FIFA elnök bírálja a bojkottáló politikusokat. Ahogy mondta: "a labdarúgásnak össze kellene hozni az embereket, nem pedig megosztani őket".

Ön szerint mi lesz a vége ennek a cirkusznak? Szavazás a jobb felső sarokban

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/

Szerző: Őszi Ádám