2013. augusztus 30., péntek

Sorsoltak az Európa Ligában, íme a csoportbeosztás

Pénteken Monacóban, a Grimaldi Forumban  13 órás kezdettel kisorsolták  a labdarúgó Európa Liga főtáblájának csoportbeosztását. A 48 érdekelt klubot 12 csoportba osztották be, minden kvartett négy klubnak adott "otthont". 

A végleges kalapbeosztás  csak az utolsó pillanatokban készült el, ugyanis a Besiktas és a Fenerbahce kizárása egyenes utat adott a Tromsö és a szerencsés APOEL számára. Utóbbi csapat a kiesők közül sorsolás útján jutott ismét lehetőséghez, míg az Alkmar a tegnapi stadionevakuációt követően délelőtt vívta ki a részvétel jogát.

Hét klub alanyi jogon került a főtáblára, míg kilencen a Bajnokok Ligája selejtezőinek veszteseként érkeztek, a többi együttes selejtező útján vívta ki a csoportkör jogát.

Európa Liga
Íme a mezőny és a kalapok:

1. Kalap: Valencia (spanyol), Olympique Lyon (francia), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), PSV (holland), Bordeaux (francia), Rubin Kazany (orosz), Sevilla (spanyol), Standard Liege (belga), Fiorentina (olasz), Lazio (olasz), AZ Alkmaar (holland) 

2. Kalap: APOEL (ciprusi), PAOK (görög), Salzburg (osztrák), Genk (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Dnipro (ukrán), Trabzonspor (török), Anzsi Mahacskala (orosz), Real Betis (spanyol), Wigan Athletic (angol), Swansea City (angol), Freiburg (német)

3. Kalap: Eintracht Frankfurt (német), Vitória Guimaraes (portugál), Legia Warszawa (lengyel), Maccabi Haifa (izraeli), Rapid Wien (osztrák), Pacos Ferreira (portugál), Estoril (portugál), Sheriff Tiraspol (moldovai), Csornomorec Odessa (ukrán), NK Maribor (szlovén), Kubany Krasznodar (orosz), Elfsborg (svéd)

4. Kalap: Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Slovan Liberec (cseh), Thun (svájci), Zulte Waregem (belga), Apollon Limasszol (ciprusi), St. Gallen (svájci), Esbjerg (dán), NK Rijeka (horvát), Pandurii (román), Ludogorec (bolgár), Sahtyor Karagandi (kazah), Tromsö (norvég)

A csoport: Valencia, Swansea City, Kubany Krasznodar, St, Gallen
B csoport: PSV, Dinamo Zagreb, Csornomorec Odessa, Ludogorec
C csoport: Standard Liege, Salzburg, Elfsborg, Esbjerg
D csoport: Rubin Kazany, Wigan Atletic, Maribor, Zulte Waregem
E csoport: Fiorentina, Dnipro, Pacos Ferreira, Pandurii
F csoport: Bordeaux, APOEL, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel-Aviv 

G csoport:  Dinamo Kijev, Genk, Rapid Wien, Thun 
H csoport: Sevilla, Freiburg, Estoril, Slovan Liberec
I csoport: Lyon, Real Betis, Vitória Guimaraes, Rijeka
J csoport: Lazio, Trabzonspor, Legia Warszawa, Apollon Limasszol
K csoport: Tottenham, Anzsi, Sheriff Tiraspol, Tromsö
L csoport: AZ Alkmaar, PAOK, Maccabi Haifa, Sahtyor Karagandi

Őszi Ádám

Arsenal: több mint két hónapra dőlt ki a gólvágó

Igaz feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára az Arsenal, a csapat azonban elvesztette német gólvágóját Lucas Podolski személyében, aki súlyos sérülést szenvedett, így sokáig csak kívülről nézheti majd a társakat. 

A részletes orvosi vizsgálatokat követően kiderült, hogy Podolski térdínhúzósást szenvedett, melyből a felépülés nem megy túl gyorsan. A becslések szerint a német támadóra 8-10 hetes kivárás vár.

A hírt a csapat vezetőedzője Aresene Wenger is megerősítette a klub hivatalos honlapján - "Lukas Podolski 8-10 hétre esett ki."

Ez nagy érvágás lehet, hiszen az eddigi négybajnoki gólból kettőt Podolski jegyzett. Ezzel sokkal nagyobb feladat hárul majd a francia Giroudra, aki szintén két gólos. 

Ez a sérülés pedig nagyban befolyásolhatja azt, hogy Podolski ott lesz-e a jövő évi világbajnokságon. Korábban hallani lehetett, hogy a válogatott csatár képes lett volna hazaigazolni, csak hogy jobban szemelőtt legyen.

Őszi Ádám

Európa Liga: íme a kalapok, de még nem minden tiszta a sorsolás előtt

Az ember azt gondolná, hogy a sorsolás délelőttjén már mindent lehet tudni, azonban ez korántsem így van, ugyanis egy félbeszakadt találkozó és a két kizárásra kerülő török klub még átrendezte, sőt még most is alakítja a kalapokat. Az Európa Liga főtáblájának sorsolását Monacóban 13:00-kor tartják. 

Tegnap este félbeszakadt az AZ Alkmar és a görög Atromotis együttesének párharca, melyet ma 11 órától folytatnak. A meccs az 55. perctől folytatódik, csupán ezt követően tudhatjuk meg melyik csapat jut a főtáblára és ez miként variálja át a kalapokat.  

Nem csupán ez az egy tényező befolyásolta a dolgokat, ugyanis a Fenerbahce és a Besiktas együttese is a kizárás sorsára jutott a nemzetközi porondról, ezért helyükre másik csapatok léphettek. A Besiktast a Tromsö együttese helyettesíti, az a csapat, melyet a törökök kiejtettek, míg a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kieső és érkező Fenerbahce helyéről sorsolás döntött, a szerencsés nyertes pedig a ciprusi APOEL lett.

Európa Liga
Íme a mezőny és a kalapok: (sorsolás: Monaco, péntek, 12.45 óra)

1. Kalap: Valencia (spanyol), Olympique Lyon (francia), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), PSV (holland), Bordeaux (francia), Rubin Kazany (orosz), Sevilla (spanyol), Standard Liege (belga), Fiorentina (olasz), Lazio (olasz), Tromsö (norvég)*

2. Kalap: PAOK (görög), Salzburg (osztrák), Genk (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Dnipro (ukrán), Trabzonspor (török), Anzsi Mahacskala (orosz), Real Betis (spanyol), Wigan Athletic (angol), Swansea City (angol), Freiburg (német)*, Eintracht Frankfurt (német)*

3. Kalap: Vitória Guimaraes (portugál), Legia Warszawa (lengyel), Maccabi Haifa (izraeli), Rapid Wien (osztrák), Pacos Ferreira (portugál), Estoril (portugál), Sheriff Tiraspol (moldovai), Csornomorec (ukrán), NK Maribor (szlovén), Kubany Krasznodar (orosz), Elfsborg (svéd)*

4. Kalap: Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Slovan Liberec (cseh), Thun (svájci), Zulte Waregem (belga), Apollon Limasszol (ciprusi), St. Gallen (svájci), Esbjerg (dán), NK Rijeka (horvát), Pandurii (román), Ludogorec (bolgár), Sahtyor Karagandi (kazah)

A csillaggal (*) jelölt klubok kalapbeosztása még nem biztos, ugyanis az AZ (holland)–Atromitosz (görög) párharc győztese valahova beékelődik majd, míg az APOEL-ről sem lehet tudni, hogy hova kapja besorolását. Az átszerveződés négy csapatot érinthet.

Őszi Ádám