2013. július 8., hétfő

Eric Abidal aláírt új együtteséhez - hivatalos

Nincsen megállás Monacóban, a hercegségiek bejelentették újabb igazolásukat a Barcelonától távozó Eric Abidal személyében. 

A 61-szeres francia válogatott védő, így tehát visszatér első profi klubjához, hiszen az AS Monaco együttesénél kezdte meg profi karrierjét még 2000-ben. A felek közti kaland azonban 2002-ben megszakadt és Eric a Lille, majd pedig a Lyon együttesében is kipróbálta magát, mielőtt 2007-ben Barcelonába szerződött, ahol mindent megnyert, ami egy focistának az álma. A sajnálatos betegségről és az erő feletti akaraterőről valószínűleg mindenki tud, Abidal daganatos volt, melyből felgyógyult, ám pár hónappal később újra rákot diagnosztizáltak nála, így májtranszplantáción kellett átesnie. A műtét szerencsére sikeres volt, Abidal pedig felépült és újra edzésbe állt. Barcelonában viszont tisztelik annyira, hogy közölték vele, hogy maradhat, de akkor számolnia kell azzal, hogy többnyire epizódszerepek várnak rá, a katalánok és Abidal ezáltal pedig a szakítás mellett döntött, természetesen harag nélkül. A klub a vezetők, a szurkolók és a játékosok mindíg a szívükben hordozzák majd Abidalt.

„Nagyon örülök, hogy visszatérhettem Franciaországba és a Monacóhoz, ahol minden elkezdődött” – írta Abidal hivatalos Twitter-profilján, aki egy plusz egy esztendős szerződést írt alá régi-új klubjával. A transzfer a hercegségieknek nem került semmibe, hiszen Abidal szabadon igazolható volt.

Ami pedig a Monaco erősítési lajstromát illeti Abidal a kilencedik láncszem. 

A csapathoz eddig érkeztek: James Rodríguezt, Joao Moutinhót, Falcao, Ricardo Carvalhót és Jérémy Toulalan. Emellett pedig ne feledjük el, hogy nem csak kész sztárokat igazoltak, hanem igyekeznek egybegyűjteni a jövő nagy francia tehetségeit, így Anthony Martialt, Nicolas Isimat-Mirint, valamint Gaetano Monachellót is sikerült magukhoz édesgetni.

Alakul a molekula...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése