2015. április 17., péntek

Bundesliga: Rangadó vár a Wolfsburgra, a Hertha folytatná sorozatát - előzetes

A hétvégivel együtt immáron csak hat forduló van vissza a Bundesliga idei kiírásából, így érthetően egyre nagyobb a tét egyes csapatok számára. A mezőny alsó fele a kiesés elkerülésééért küzd, míg az élmezőnyben a nemzetközi kupaindulást érő helyekért folyik a harc. Nézzük, mire számíthatunk a hétvégén, mit hoz a 29. forduló. 

A hagyományoknak megfelelően péntek este rendezik a forduló nyitómérkőzését, a bajnoki dobogó harmadik helyén álló Möndhengladbach Frankfurtba utazik. Előbbi csapat számára fontos a győzelem, ugyanis a Leverkusen két pontra van, a tét pedig hatalmas (automatikus BL csoportkör). A Frankfurt pedig még bízhat az Európa Liga indulásban, ám Meier nélkül nagyon nehéz lesz, a góllövőlista éllovasa ugyanis kidőlt és idén már nem játszhat.

A Borussia Dortmund két vereség után a Padeborn ellenében javítana, nincsen könnyű helyzetben a sárga-fekete csapat, ugyanis Jürgen Klopp a héten bejelentette, hogy a szezon végén feláll a csapat kispadjáról. Az ellenfél pedig egy sebzett újonc, egy csapat, mely szeretne megragadni az élvonalban, ez pedig jelen pillanatban két ponton múlik. A Mönchengladbach nagy versenytársa a Leverkusen a liga legrosszabb formában lévő csapatát fogadja, a Hannover 12 mérkőzés óta nyeretlen és a kiesés szele már igen csak veri a csapat bokáját. Szalai Ádám csapata a Hoffenheim a Bayern Münchent fogadja, mely a héten megégett a BL-ben, s továbbra is kulcsemberek sorát kénytelen nélkülözni.

Dárdai Pál csapata a Hertha folytatja folytatná remek sorozatát, ehhez a Költ kellene legyőzni hazai környezetben, de egy döntetlen esetében sem lenne boldogtalan a berlini klub közönsége, hiszen minden egység a bennmaradást erősíti. A Mainz és a Freiburg egymás mellett áll a tabellán, s a kiesés mindkét csapatot fenyegeti még. A fekete-fehér egyesület egyébként remek formában van, legutóbbi három meccsén hét pontot szerzett, s ennek következtében elmozdult a kiesőzónából.

A szombati játéknapot a Stuttgart vendégjátéka zárja, a svábok az Augsburg otthonában folytathatják a bennmaradásért vívott harcot, a hazai csapat pedig nemzetközi kupaindulást érő hatodik helyét védheti.

A szokásoknak megfelelően vasárnapra két mérkőzés marad, a sort a ligautolsó, s hatalmas bajban lévő Hamburg vendégjátéka zárja Bérmában, Van der Vaart csapata tényleg az utolsó szalmaszálakban kapaszkodhat, hiszen ha az előtte álló csapatok behúznak egy-egy győzelmet, szépen lassan, lehet készülni a másodosztályra. A sort a forduló rangadója zárja, a Schalke idegenbe utazik a Wolsfburg vendége lesz, a Farkasok csütörtökön hazai pályán egy négyest kaptak a Napolitól az Europa Ligában, míg a kékek készülhettek és pihenhettek a derbire.

Péntek:
20:30 Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach (Eurosport 2)

Szombat:
15:30 Borussia Dortmund - Paderborn
15:30 Bayer Leverkusen - Hannover 96
15:30 Hoffenheim - Bayern München (Eurosport 2)
15:30 Hertha BSC - 1. FC Köln
15:30 Freiburg - Mainz
18:30 Augsburg - VfB Stuttgart (Eurosport 2) 

Vasárnap:
15:30 Werder Bremen - Hamburger SV  (Eurosport 2)
17:30 Wolfsburg - Schalke 04  (Eurosport 2)

Őszi  Ádám

MLS: Továbbra sem megy David Villa csapatának

Továbbra sem igazán megy az újonc New York City szekere, hat mérkőzés után is csak egyetlen egy győzelmet tud felmutatni David Villa csapata.  

New York City – Philadelphia 1-1 (0-0)
G: Ballouchy (57.) ill. Sapong (86.)

A mérkőzés elejébe kis híján belealudt a hazai csapat, ám Sunders a második percben két ízben is a helyzet magaslatán volt, így a vendégek kísérletei nem találtak utat a hálóba. Az első valamire való hazai lehetőségre a 27. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után fejjel voltak veszélyesek a kékek, majd David Villa ékpárja hagyott ki egy hatalmas ziccert a kirúgásból megszerzett labdából. A fordulást követően aztán McCarthy is megismerkedett a labdával, de úgy is mondhatjuk, jó helyen állt, a City középpályása a kapuvédő lábát találta el a labdával. Sorra jöttek a City lehetőségek, az 57. percben pedig góllá érett az enyhe fölény. Remek tekerést követően Ballouchy  talált a hálóba, ám ez a gól, mint később kiderült, nem ért győzelmet. A mérkőzés finisében ugyanis Sapong egalizált, ezzel pontot mentve csapatának, a City védői nem voltak a helyzet magaslatán. A ráadásban aztán még McCarthy bemutatott egy bravúros védést, így a felek megosztoztak a pontokon.

A folytatásban…
ápr. 18. 01:00 New York Red Bulls – San Jose Earthquakes (Eurosport 2)
ápr. 18. 21:00 Montreal Impact – Chicago Fire  (Eurosport 2)
ápr. 19. 01:00 D.C. United – Houston Dynamo
ápr. 19. 01:30 Columbus Crew – Orlando City
ápr. 19. 02:30 FC Dallas – Toronto FC
ápr. 19. 03:00 Colorado Rapids – Seattle Sounders
ápr. 19. 03:30 Real Salt Lake – Vancouver Whitecaps
ápr. 19. 04:30 L. A. Galaxy – Sporting Kansas
ápr. 19. 23:00 Philadelphia – New England  (Eurosport 2)
ápr. 20. 01:00 New York City – Portland Timbers (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 5 gól
2. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
2. Perez (FC Dallas) 3 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
2. Adi (Portland Timbers) 3 gól
2. Martins (Seattle Sounders) 3 gól
2. Aristeguieta (Philodelphia) 3 gól
2. Camara (Columbus Crew) 3 gól
2. Kaka (Orlando City) 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám