2014. július 8., kedd

Besic még ma aláírhat, szép summát kaphat a Fradi - sajtóhír

Egybemutatnak a brit és a bosnyák sajtóhírek, úgy tűnik Muhamed Besic elkelt, még ma aláírhat. Új klubja a walesi székhelyű Swansea City lehet, mely igen szép summát fizet a játékosért, amennyiben az információk megállják helyüket. 

A hírek szerint a 21 esztendős Ferencvárosi futballista három esztendős kontraktust firkanthat alá, miután a klubok álláspontja találkozott és megszületett a megállapodás. halkan megjegyeznénk, hogy ezt sem egyik, sem pedig másik fél nem erősítette még meg.

Amennyiben a klix.ba informátorai jól dolgoztak, márpedig a játékoshoz közeli forrásokra hivatkoznak, abban az esetben a Ferencváros markát 5 millió euró ütheti, azaz 1,5 milliárd forint.

Arrow

VB 2014: Mire megy Neymar nélkül a Selecao? - előzetes

Finiséhez érkezett a brazíliai labdarúgó világbajnokság, immáron csupán négy csapat van talpon, a tét pedig hatalmas, nevezetesen a döntőbe jutás. A keddi játéknapon a házigazda brazilok és a bombaerős német válogatott csap majd össze, nézzük milyen előjelekkel készülnek a csapatok a futballtörténelem egyik, ha nem a legnagyobb klasszikusára. 

Elődöntő
Németország - Brazília 22:00
Belo Horizonte, Estádio Mineirão
Játékvezető: Marco Rodríguez (mexikói)

A várható kezdőcsapatok
Brazília: Júlio César – Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Fernandinho – Willian, Oscar, Hulk – Fred. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari

Németország: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Khedira – Kroos, Özil, Podolski – Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Németország: A csapat eddig nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt, az első csoportmérkőzésen legyalulták Portugáliát, azóta viszont igen csak szürke a történet. A franciák ellen Hummels talált egy gólt fejjel, ezt követően pedig ritkán látott defenzív taktikát láthattunk a Nationalelftől, mely nem a gólszerzésre törekedett, hanem az ellenfél hibáit leste és védekezett. Természetesen ha világbajnok lesz a csapat senki nem fogja ezt felhánytorgatni, hiszen eredményesnek bizonyult eddig a taktika. Nagy előnye a német csapatnak, hogy Mustafin kívül mindenki egészséges, ellenben a házigazda több sebből vérzik. Neuer és Hummels klasszisában bízhat a néme kapitány, talán ők ketten, akik eddigi teljesítményükkel kiemelkedtek a csapatból. 

Brazília: Nincsen könnyű helyzetben a brazil kapitány, ugyanis kidőlt a csapat legjobbja Neymar, ezáltal pedig nagy kérdés, hogy milyen lesz a csapat előre játéka. Scolari második regnálása óta eddig minden alkalommal ott volt a pályán a Barca zsenije, nem csoda, hiszen az ő vállára formálták ezt a csapatot. Ha pedig ez nem lenne elég azzal a ténnyel is szembe kell nézni, hogy Thiago Silva sárga lapok miatt nem játszhat, így a betonbiztos középső védőfal is megbomlott. Abszolút nincsen tehát könnyű helyzetben a Selecao, melyet a közönség az utolsó percig hajtani fog. Kérdés, hogy ez előnyt jelent majd, vagy nyomást. Van egy visszatérő is Luis Gustavo személyében az előzetes elvárások szerint ő ott lesz a kezdőcsapatban. A nagy kérdés tehát az, hogy lesz-e olyan játékos aki át tudja venni némileg Neymar szerepét!? Nagyon sok múlik majd azokon a támadókon, akik bizony ezen a világbajnokságon eddig nem villogtak. Vajon ki lövi a gólt, gólokat, ha egyáltalán lesz!? 

Egymás elleni múlt: Egy igazi klasszikus egy ínyenc mérkőzés, mindig így vélekedtek a párharcról, melyből azért volt pár az utóbbi tizenöt esztendőben. A felek világbajnokságon eddig csupán egyszer futottak össze, ami a két csapat történetét ismerve nagyon furcsa, bizonyára sokan emlékeznek a 2002-es döntőre, melyet a brazilok nyertek meg Ronaldo duplájával. Ezt megelőzően 1999-ben a Konföderációs Kupán futottak össze és a Selecao megsemmisítő vereséget mért a Nationalelfre, Alex kétszer, Zé Roberto és Ronaldinho pedig egyszer-egyszer köszönt be a kapuba. A sorozat történetében nem ez volt az egyetlen mérkőzésük, 2005-ben az elődöntőben találkoztak, és bár Podolski és Ballack is eredményes tudott lenni, Adriano duplája és Ronaldinho találata brazil győzelmet hozott. Ezen felül két barátságos mérkőzést tudunk megemlíteni, 2004-ban egy 1-1-es döntetlent, illetve 2011-ben egy 3-2-es német sikert. Legutóbb tehát a Nationalelf örülhetett, kíváncsian várjuk, hogy ma mi lesz a helyzet. Éjfél tájt okosabbak leszünk, ha pedig nem akkor a hosszabbítást nézzük...

Arrow

Real játékos az Arsenal célkeresztjében

Újabb forrás számolt be arról, hogy információi szerint Iker Casillas iránt érdeklőik az Arsenal, pontosabban Arsene Wenger, aki telefonon váltott pár szót a spanyol válogatott világ- és Európa-bajnok kapusával.  

Mint ismeretes az Ágyúsok kapusgondokkal küzdenek, ugyanis a második számú kapuvédőnek számító Lukas Fabianski már az átigazolási időszak elején elhagyta a klubot és a Swansea Cityhez igazolt. Ezáltal pedig egy valamirevaló hálóőre maradt Wengernek Wojciech Szczesny személyében, akiben nem feltétlenül bízik a francia szakember, még az is elképzelhető, hogy ő is távozik.

A túloldalon Madridban ez idő alatt Casillas nem tudta visszanyerni helyét a gólvonalon, csupán a Bajnokok Ligájában és a Király Kupában védette Carlo Ancelotti, a meccshiány pedig meg is látszott a teljesítményén. A kialakult helyzet valószínűleg nem fog változni, így Casillas aligha padozik végig még egy szezont.

Piaci árát a transfermarkt.de 12 millió euróra becsli, szerződése pedig 2017-ig érvényes. Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy játékos és klub között született egy megállapodás, hogy 2015-ben szabadon távozhat a kapuvédő, így ha pénzzé akarja tenni őt a Real, akkor most kell lépni.

A napokban Victor Valdes neve is felmerült a klubnál, a katalánok korábbi kapuvédője nem felelt meg az orvosin Monacóban.

Arrow

Riválisát gyengítve erősített a Schalke

Megegyezés született a Bayer Leverkusen és a Schalke 04 között, ennek értelmében Sidney Sam a a "Bányászoknál" folytatja pályafutását. 

A 26 esztendős irányító, támadó középpályás egyben remek és igen rögös szezonon van túl, több ízben is sérülések nehezítették játékát, ám amikor egészséges volt szinte kifogástalan teljesítménnyel rukkolt elő, így bánhatják a "Gyógyszergyáriak", hogy nem sikerült dűlőre jutni a hosszabbítást illetően.

Ezáltal pénzzé lett Sam játékjoga, ám a Schalke igen jól járt, ugyanis csupán 2,5 millió euróba került a transzfer, ezt Szalai Ádám eladásából (6 millió euró) könnyedén fedezte a klub. Új kontraktusa négy esztendőre 2018 nyaráig szól az ötszörös német válogatott középpályásnak.

Sam a 2013/2014-es szezonban minden sorozatot figyelembe véve 31 mérkőzésen volt érdekelt, ezeken pedig 13 gólt és 9 gólpasszt jegyzett, na meg remek mezőnymunkát. A Leverkusen csapatában 2010 óta 128 mérkőzésen lépett pályára, s ez idő alatt 36 gólt és 26 gólpasszt jegyzetek a statisztikusok a neve mellé. 

Arrow 

Manchester City: 51 milliós üzlet a láthatáron

Az angol Daily Mirror információi szerint közel a megegyezés az AS Roma és a Manchester City csapata között Mehdi Benatia játékjogát illetően. Az első ajánlat befuccsolt, ám mégis megtalálhatják a felek a megfelelő megoldást. 

Korábban az FC Barcelona érdeklődéséről lehetett hallani, majd a Bayern München mutatott erős érdeklődést, ám úgy fest, hogy mindkét óriás letehet a marokkói megszerzéséről, ugyanis a "Polgárok" immáron előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a klubváltásról.

A 27 esztendős  Mehdi Benatia tavaly érkezett az AS Roma csapatához 13,5 millió euró ellenében, majd lett roppant gyorsan a védelem és a csapat egyik fő vezére. Oroszlánrésze van abban, hogy a fővárosiak ilyen kevés gólt kaptak és ezüstérmesek lettek, nem csoda, hogy teljesítményével felkeltette a legnagyobbak figyelmét.

Piaci árát a transfermarkt.de 28 millió euróra taksálja, a védő egy év alatt megkétszerezte piaci árát és a hírek szerint a Manchester City 37 milliós ajánlatára nemet mondtak a "Farkasok", akik 30 millió euró és Matija Nastasic játékjogát kérik.

A 13-szoros szerb válogatott védő csupán epizódszereplője volt a Manchester Citynek, így nem egy kulcsemberéről kell lemondani a klubnak, hanem egy hatalmas tehetségről. A 21 esztendős középső védő számára  nem lenne ismeretlen a Seie A, ugyanis korábban a Fiorentina alkalmazásában állt. Nastasic piaci árát a német transfermarkt.de 21 millióra taksálja, így értékét tekintve az üzlet 51 millióra rúghat. Halkan jegyezzük meg, hogy aligha lenne olyan klub, mely kifizetné a fiatal szerb piaci árát.

Arrow

Brazil és francia fogás az Internél

Csapata megerősítésén dolgozik Walter Mazzarri a Serie A-ban szereplő Internazionale trénere, aki első körben a hátsó alakzatot, a védekező szekciót tenné biztosabbá. Igaz az üzlet hivatalosan még nem köttetett meg, talán majd ma, ám Milánóban már két tényként kezelik a francia válogatott Yann M'Vila és a brazil Dodó érkezését. 

A hírek szerint mindkét játékos kölcsönbe érkezik a Nerazzurrihoz, mely egy esztendőn belül élhet opciós jogával.

Yann M'Vila számos angol klub kívánságlistáján is szerepelt, ám úgy fest olasz föld lesz karrierje következő állomása. A 24 esztendős Rennes nevelés tavaly hagyta el a francia klubot és szerződött az orosz Rubin Kazanyhoz 12 millió euró ellenében, ám a váltás nem igazán jött be, így jöhetett szóba a kölcsönszerződés.

Dodó a Corinthians neveltje, a 22 éves bal oldali védő az AS Roma játékosa, ám a vezetőedző nem számít rá alapemberként, így fejlődése érdekében kölcsönadják a fiatal brazilt. 

Arrow