2013. július 13., szombat

Gold Cup: Honduras továbbjutó, Haiti meglepetésgyőzelmével nagy lépést tett

Folytatódtak a Gold Cup küzdelmei, melyen a 'B' csoport második fordulója volt terítéken. Hpnduras az utolsó pillanatban szerzett győzelme továbbjutást ért, míg Haiti igen csak borítva a papírformát kissé átkuszálta a csoport állását és az esélyeket. 

A szép futball elmaradt a Honduras-Salvador mérkőzésen, elég ha azt megemlítjük, hogy 27 szabálytalanság mellett csupán összesen 5 kapuralövést láthatott a publikum kilencven perc alatt. Egy azonban utat talált a hálóba a hosszabbítás második percében, így pedig Honduras örülhetett. A három pont sorsáról döntő találatot J. Carlos jegyezte, ez pedig biztos továbbjutást ért csapatának, mely 6 ponttal áll két fordulót követően. Salvador nem ilyen "szerencsés" két meccs és csupán egy pont, sorsuk, majd Haiti ellen dől el az utolsó meccsen.

A másik meccsen Trinidad és Tobago számított esélyesebbnek, viszont ez semmit nem jelentett. Egy kapuralövéssel persze lehet meccset nyerni, de nem jellemző és ez így is lett. Haiti többször próbálkozott és ez eredményre is vezetett két ízben is. A meccs hőse Maurice volt, aki duplázni tudott és ezzel a második helyre röptette csapatát.

Gold Cup, B csoport 2. forduló
Honduras - Salvador 1-0 (Carlos 90+2.)
Trinidad és Tobago - Haiti 0-2 (Maurice 16., 53.)

A 'B' csoport állása:
1. Honduras 2 2 0 0 3-0 6 ponnt
2. Haiti 2 1 1 0 1 2-2 3 pont
3. Salvador 2 0 1 1 2-3 1 pont
4. Trinidad és Tobago 2 0 1 1 2-4 1 pont

A mai illetve a holnapi napon a 'C' jelű kvartett folytatja:
Szombat 21:30 USA-Kuba 
Szombat 24:00 Costa Rica - Belize

Őszi Ádám