2012. augusztus 9., csütörtök

PSG: Lucas Moura aláírt, hoppon maradt a MU és az Inter

A francia PSG hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtették a 19 esztendős brazil szuper tehetséget Lucas Mourat. A klub olajmilliárdos tulajdonosa 45 millió eurót fizet a Sao Paulonak a brazil játékjogáért. Korábban Leandro a párizsi klub sportigazgatója kijelentette, hogy nem lesz több igazolás a nyáron, és tartja is szavát, hiszen Lucas 2013 januárjától csatlakozik a PSG-hez és szerződésre 2017 júliusáig szól. Maga a játékos is megerősítette a hírt, illetve már a szerződést is aláírta. Így hoppon maradt a másik két komoly kérő az Internazionale és a Manchester United. Korábban mindkét klub tett hivatalos ajánlatot a támadóért, 30 millió euró körüli összeget, melyet a brazil klub elutasított. Ennél többet nem voltak hajlandóak kiadni, hiszen az összeg abszolút nem reális. 

Szerző: Őszi Ádám

Dzeko távozni szeretne, a Juve és a Milan is vinné

A minap Roberto Mancini nyíltan kijelentette, hogy Dzeko a kispadon kap helyet a csapatban a továbbiakban is. nem számol vele kezdő játékosként, holott a támadó ennél többet érdemel, és ő maga is játszani szeretne, ezért távozni akar az égszínkékektől. A 26 éves csatár szóba került a Bayern München csapatánál, ám ennél akad két sokkal komolyabb kérő a Milan és a Juventus csapata. Két héttel ezelőtt a torinói klub már tett egy 20 millió eurós ajánlatot,  de azt a City elutasította. Pár napja úgy tűnt, hogy megállapodás születik és az AC Milan 25 millió euró fejében megszerzi a bosnyák csatárt, de ezt az ajánlatot is elutasították, többet kérnek Dzekoért. A milánói klubnak pótolnia kell Ibrahimovicot, így mindenképpen csatárt kell vennie, de anyagi helyzete nem engedi meg az esztelen költekezést, viszont ha érkezik egy befektető, melyre nagy esély van mindjárt más lehet a helyzet. Dzeko egyébként 26 millió fontért került a manchesteri klubhoz, és a hírek szerint 30-34 millió euróért válnának meg tőle. A sajtó azt is tudni véli, hogy jelenleg az Öreg Hölgy áll közelebb az üzlethez, ám kiszivárogtak olyan pletykák is, mely szerint a Real Madrid is résen van és bármikor beszállhat. 

Szerző: Őszi Ádám

Agger kapós lett, a City és a Barcelona verseng érte

Korábban spanyol lapinformációkra hivatkozva már megszellőztettük, hogy Agger iránt érdeklődik a Barcelona csapata, ám ez a vonal elmaradt, sokan úgy gondolták nincs az ügyben előre lépés, csak pletyka volt a dolog. A tegnapi nap folyamán a Manchester City 18 millió fontos ajánlatot tett a Liverpoolnak a dán védőért, de ez az összeg nem elegendő, a "Vörösök" 22 millió fontot kérnek. A mai napon pedig a katalán klub is bejelentkezett Agger játékjogáért,  viszont tőlük még hivatalos ajánlat nem érkezett. Így kialakulhat egy versenyhelyzet a katalán klub és a manchesteri csapat között. Ez a helyzet pedig a Liverpool malmára hajthatja a vizet, hiszen a dán védő ára így egyre feljebb araszolhat.  

Az ügyben nyilatkozott a Liverpool edzője Brendan Rodgers -  „Már hetedik éve van a klubnál, amit nagyon megszeretett Agger, de persze minden játékosnak megvan az ára, amiért hajlandó továbbállni.”

Szerző: Őszi Ádám