2015. július 20., hétfő

"Titkon célunk a play-offba kerülés…” – exkluzív interjú

Egy héttel ezelőtt megkezdődött a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2015/16-os küzdelemsorozata. A korábban Kaposváron játszó középpályás Bőle Lukács pedig továbbra is a CSMS Iașiti játékosa, s a csapat sikereiért küzd. A FociClub.hu-nak adott interjújában beszélt a holtszezonról és a bajnoki nyitányról egyaránt, s elvárásokat is megfogalmazott önmagával és csapatával szemben is.
Mikor legutoljára beszélgettünk, a bennmaradás volt a tét. Ezt kiharcolta a csapat, sőt, immáron megkezdődött az új szezon is. Akkor a folytatásról és a nemsokára nyíló átigazolási paicról kérdeztelek, melyre így válaszoltál – “Vannak konkrét érdeklődők, de még nem foglalkozom ilyesmivel. A lényeg, hogy bennmaradjon a csapat, erre koncentrál mindenki most nálunk.”

- Még mindig a CSMS Iașiti játékosa vagy, így az idő távlatában beszélhetünk konkrétumokról? 
- Felesleges erről beszélni mert 1+1 éves szerződést kötöttem itt Iasiban mikor idejöttem. A csapat igényt tartott rám, így maradtam. Románián belül nem is tudtam volna így csapatot váltani, ahonnan az érdeklődők voltak.

- Milyen terveid vannak a közeli, illetve a távoli jövőre nézve?
- Szeretnék egy nagyon jó szezont csinálni. Egészségesen végigjátszani egy teljes szezont, gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot, hogy jövőre ismét az első osztályban indulhasson.

- A Voluntari elleni bajnoki nyitány első hatvan percét a kispadról figyelted. Milyen most a pozíciód a csapatban?
- Volt egy vádli és achillesz sérülésem még az előző szezonból, a nyári felkészülésnek több mint a felét kihagytam. Másfél hónapot hagytam ki és körülbelül két hetet edzettem a csapattal a bajnoki nyitány előtt. Ezért kezdtem a kispadon az első fordulóban, még nem álltam készen, nem akartunk kockáztatni.

- A bajnokságot döntetlennel kezdtétek a Voluntari ellen, most pedig győztes gólt lőttél! Miként értékeled a szezonkezdetet?
- Nyerni kellett volna a Voluntari ellen. Sokkal jobb csapat vagyunk, de a lényeg hogy pontot szereztünk. A második fordulóban sikerült megszerezni az első győzelmünket, szintén idegenben a Concordia Chiajna ellen nyertünk 1:0-ra. Nagyon nehéz mérkőzés volt mivel 34 fokban műfüvön játszottunk. Nagyon örültem, hogy sikerült győztes gólt szereznem, de kicsit bánt, hogy volt még két másik lehetőségem a gólszerzésre, de nem sikerült. Remélem a következő fordulóban, itthon a Petrolul ellen ismét nyerni tud a csapat és jó lenne betalálni megint.

- Mit vársz az idei szezontól, hogyan futottatok neki a pontvadászatnak?
- Az elsődleges cél a bennmaradás, de azért ennél nagyobb tervek vannak. Titkon célunk a play-offba kerülés. Amire, ha a sérülések elkerülik a csapatot és a meccsek zömén hozzuk a formánkat, véleményem szerint van is esélyünk. De azért az nagy dolog lenne, benne lenni az első hatban.

Őszi Ádám

MLS: Másodjára sem sikerült a pontszerzés

Egy héten belül másodszor mérte össze tudását a Columbus Crew és a Chicago Fire, ezúttal előbbi pályaválasztói jogával. Hét közben Chicagóban sem termett babér a Fire számára, ez pedig idegenben sem volt másképp. Kamara vezérletével újabb csapást mért a Crew. 

Columbus Crew - Chicago Fire 3-1 (2-1)
G: Higuain (2.-büntető), Kamara (17.), Finlay (83.) ill. Accam (9.)
Kiállítva: - ill. Johnson (50.)

A mérkőzés eleje igen fordulatosra és lüktetőre sikeredett, a játékvezető már a 2. percben a büntetőpontra mutatott. A végrehajtó nem a csapat házi gólkirálya és egyben a góllövőlistát is vezető Kamara volt, hanem Higuain, aki magabiztosan verte át Johnsont a gólvonalon. A válaszra nem kellett sokat várni, a bal szélen ficánkoló Accam gyorsan egalizált. A labda sokkalta többet volt a hazaiaknál, ám a Fire számára ugyan úgy megvoltak a lehetőségek. A 17. percben aztán jött Kamara és újfent a hazaiak felé billentette a mérleg nyelvét. A Sierra Leone-i támadó ezzel pedig immáron 14 gólnál jár túl az alapszakasz kétharmadán.

Ezt követően mindkét oldalon akadtak lehetőségek, az újabb találat azonban nem akart megérkezni, ellenben a piros az villant. A vendégek támadója Johnson az 50. minutumban második sárgáját szedte össze, ezzel emberhátrányba sodorva együttesét. Ennek ellenére kontrákból a Fire számára is megvoltak a lehetőségek, mindvégig izgalmas volt a mlérkőzés, mely a 83. percben zárult le, akkor, amikor Finlay is betalált.

A Columbus a héten szerzett két győzelmével immáron második a keleti konferenciában, míg a Chicago továbbra is a liga leggyengébb mutatójával rendelkezik, s seregható.

Ez történt a héten:
Chicago Fire - Columbus Crew 0-1 
L. A. Galaxy - San Jose Earthquakes 5-2
Toronto FC - Philadelphia  2-1
New England - New York City 1-0
Orlando City - New York Red Bulls  0-2
Sporting Kansas - Montreal Impact 2-1
FC Dallas - D.C. United 2-1
Seattle Sounders - Colorado Rapids 0-1
Real Salt Lake - Houston Dynamo 2-0
Portland Timbers - Vancouver Whitecaps 1-1

A folytatásban:
júl. 25. 05:00 Real Salt Lake - Sporting Kansas
júl. 26. 01:30 Columbus Crew - Toronto FC
júl. 26. 02:00 Montreal Impact - Seattle Sounders
júl. 26. 02:30 Chicago Fire - New England
júl. 26. 03:00 Houston Dynamo - L. A. Galaxy
júl. 26. 03:00 FC Dallas - Portland Timbers
júl. 26. 20:30 New York City - Orlando City
júl. 26. 23:00 D.C. United - Philadelphia
júl. 27. 01:00 Vancouver Whitecaps - San Jose Earthquakes

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 14 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 11 gól
3. David Villa (New York City) – 10 gól
4. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City) – 9 gól
6. Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 8 gól
9. Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám