2013. július 8., hétfő

Ők nyerhetik meg a Golden Footot - íme a Top10-es lista

Nyilvánosságra hozták azon tíz labdarúgó nevét, akik esélyesek a 2013-as Golden Foot díj elnyerésére. 

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a Golden Foot. Ez egy futball díj, egy elismerés, melyet ha magyarra fordítunk Arany Lábat kapunk. Ezen elismerést olyan futballisták kaphatják meg, akik már 28 éven felüliek és aki egyszer már megkapta ezt az elismerést az többször nem kaphatja meg. A díj 2003-ban kelt útjára és azóta tíz labdarúgó már megkapta ezen elismerést, az idei lesz a tizenegyedik a sorban.

A díj odaítélésében nem csupán az adott naptári esztendőben nyújtott teljesítmény a mérvadó, hanem az is, hogy az adott labdarúgó korábban mit tett le az asztalra. A 2013-as trófea átadására szeptemberben kerül sor, melyet II. Albert monacói herceg nyújt majd át.

Íme tehát a 2013-as tíz jelölt: 
Didier Drogba (Galatasaray), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Iker Casillas (Real Madrid),  David Trézéguet (River Plate) Andrés Iniesta (FC Barcelona), Samuel Eto'o (Anzsi Mahacskala), Andrea Pirlo (Juventus), Frank Lampard (Chelsea), Miroslav Klose (Lazio), David Beckham (idő közben visszavonult).

Mivel egy esztendőben csupán egy labdarúgó kaphatja meg ezt a trófeát, így előfordult, hogy például Zidene, Figo és persze sorolhatnánk nagy sztárok nevét nem részesült ebben az elismerésben. Viszont vannak eddigi nyerteseink, nézzük, kiknek sikerült eddig Golden Foot díjat nyerni.

Íme a korábbi nyertesek:
2003 Roberto Baggio
2004 Pavel Nedved
2005 Andrij Sevcsenko
2006 Ronaldo
2007 Alessandro Del Piero
2008 Roberto Carlos
2009 Ronaldinho
2010 Francesco Totti
2011 Ryan Giggs
2012 Zlatan Ibrahimovic

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése